Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Yılbaşı kutlamayalım

Eûzubillâhimineşşeytânirracîym - Bismillâhirrahmânirrahîym

Rahman Rahim Allah ' ın adı ile başlarım. Alemlerin Rabbı Allah ' a hamd olsun. Salât ve selâm, PEYGAMBER EFENDİMİZ ' in ve onun pak âlinin ve ashabının tümüne..

ve mâ tevfîkî illâ billâh, aleyhi tevekkeltu ve ileyhi unîb
selamun aleyküm rahmetullahi ve berakatühü

bu yazıyı okuduğunuzda Yılbaşı kutlamanın dinen ne gibi sakıncalarının olduğunu,HAZRETİ İSA ALEYHİSSELAM’IN doğuş tarihi ile yılbaşını kutlamalarının alakasını,İSA ALEYHİSSELAM’DA sizin bir peygamberiniz niye onun doğuşunu kutlamıyorsun sorusunun cevabını ve hristiyanların yılbaşını kutlamıyorsun ama onların bilgisayarını,cep telofonunu,arabasını v.s ürettiklerini kullanıyorsun diyenlere cevaplarımızı okuyacaksınız.

PEYGAMBER EFENDİMİZ SALLALLAHU ALEYHİ VE SELLEM buyuruyor ki:
"Nasihatçı, vaiz olarak ölüm yeter. Zenginlik olarak kuvvetli îman yeter."(1)
Değerli kardeşler bildiğiniz gibi ömrümüzden bir sene daha bitiyor ölüme bir sene daha yaklaşıyoruz.yaşadığımız hayat dünya eksenli olduğu için yeni bir yıla giriş bize ölüme yaklaşmayı hatırlatacağına,ebedi kalacağımız yer olan ahireti çağrıştıracağına tam tersi yeni bir yıl eğlenceyi,ne yazıkki içki alemlerini,HAZRETİ İSLAMCA HARAM sayılan ve kumarın bir türü olan piyango biletlerini hatırlatıyor.ve dediğimiz gibi dünya eksenli yaşadığımız için ahireti ise unuttuğumuz için bu bizi hiç rahatsız etmiyor.ama bunların ötesinde öyle bir şey varki bu saydıklarımızın hepsinden çok daha tehlikeli.içkiden,kumardan ve burada zikredilmesi uygun olamayacak bazı işlerden çok daha tehlikli bir şey var önümüzdeki yılbaşında.nedir omu diyorsunuz anlatmaya çalışayım.

“Yeni yıl kutlamalarına hristiyanlar gibi iştirak etmek” çam ağacı süslemek,yılbaşında hindi yemek,eski bir rahip olan Noel babanın kıyafetlerini giymek...Peki neden bu kadar tehlikeli bunlar?çünkü yılbaşı kutlamaları bizim dinimiz HAZRETİ İSLAM’DAN baka bir din olan hristiyanlık dinine ait bir kutlamaya bir dini ayine yani Noel’e dayanıyor olması yüzünden tehlikeli.bu konuda muteber İSLAM ALİMLERİ bizleri şiddetle uyarıyor ve sakındırıyorlar!

Dikkat ediniz Noel baba eski bir rahiptir ve İSA ALEYHİSSELAM’IN doğduğu gün insanlara hediyeler dağıtması ile ünlüdür.çam ağacı hristiyanlık geleneğine göre İSA ALEYHİSSELAM’IN dünyaya yeniden geleceği gün inececeği ağaçtır.bazı hristişyanlara göre ise (özellikle almanların) ADEM ve HAVVA ALEYHİSSELAMLAR’IN yasak meyveyi yedikleri ağacı ve süsleri de o ağaçdaki yasak elmayı,hindi ise (özellikle ingiliz ve amerikalı) hristiyanların şükran gününe aitr bir dini motiftir.ve hristiyanlık bir şirk dinidir.İslam Alimleri şirk dinlerinin ve şirkin CENAB’I ALLAH CELLE CELALÜH tarafından affedilemeyen en büyük günah olduğunu ayet ve hadislere dayanarak söylemektedir.ve şu ayetlerde yılbaşına özel şeyler yaparak onlara meylin onlara benzemenin ne anlama geldiğini anlatıyorlar:

Ve zulm edenlere meyl etmeyin ki size ateş dokunur, ve Allahdan başka velîleriniz de yoktur sonra kurtulamazsınız
Hûd / 113
Elmalılı Meali (Orjinal)
Hani Lokman da oğluna demişti: ona va'zediyordu: yavrum, Allaha şirk koşma, çünkü şirk çok büyük bir zulümdür
Lokman / 13
Elmalılı Meali (Orjinal)



şimdi özellikle dinle alakası pek fazla olmayan yada gayri müslim olan bazıları diyorki yahu bunlarda sizin PEYGAMBERİNİZ ve dininizle alakalı olan kimseler (PEYGAMBER olan ADEM ve İSA ALEYHİSELAMLAR ve HAVVA annemiz ALEYHİSSELAM )Neden sizde kutlamayacaksınız.cevap: 1.dinimiz böyle bir kutlama emretmiyor 2.Dinimizin yani CENAB’I ALLAH CELLE CELALÜH’ÜN yasakladığı bir dinin ibadetidir bunlar.3.Hristiyanlar İSA ALEYHİSSELAM’IN doğuşunu bir PEYGAMBER’İN doğuşu olarak değil haşa bir ilah’ın doğuşu olarak kutluyorlar.

Evet bize sadece bir eğlence masum bir faaliyet gibi gelebilir hatta alakası olmadığını bile zannedebilirsiniz ama İSLAM ALİMLERİNE göre Dinen bu yaptığınız şirk dinine ait bir ayinin uzantısı olan şeye meyil zulmedenlere yani müşriklere meyil anlamına geliyor.yani yılbaşı gününde bunca şirk dinine ait şeylerin olduğu yere gidip bizim yaptığımızın noelle,hristiyanlıkla bir alakası yoktur demek olmaz.bu şuna benzer kiliseye gidip pazar ayinine katılan yada rahibe,papaza gidip günah çıkaran bir müslümanın benim yaptığımın hristiyanlıkla bir alakası yoktur demek gibidir hatta daha kötüdür.neden? çünkü pazar ayinine katıldığınızda,yada günah çıkardığınızda hristiyanlıktan sadece bir ayine katılmış oluyorsunuz noelin uzantısı olan yılbaşı kutlamalarında ise hristiyanlıkla alakalı bir çok işe karışımış oluyorsunuz demektir!!!

yani yılbaşı kutlamak dinen asla masum bir faaliyet yada sadece eğlenmek değildir!bunlar Size gayet masum hatta eğlenceli gelsede ahirette sizi çok büyük tehlikelerle karşı karşıya bırakır CENAB’I ALLAH CELLE CELALÜH korusun.


şimdi şöyle bir düşünelim hemen hemen herkesin sevmediği bazı kişiler veya topluluklar vardır.keşke olmasa ama düşman gibi olduğu kimseler de vardır.bunlardan en hafifi ile birlikte bir örnek vermeye çalışarak sizin yılbaşı kutlamlarına iştirakinizin CENAB’I ALLAH CELLE CELALÜH katında ne gibi olumsuz sonuçlar doğuracağını anlamaya çalışalım.

Bildiğiniz üzere ülkemizde futbol çok rağbet gören bir spor dalı takımlarına hastalık derecesinde düşkün insanlar var.şimdi böyle fanatik bir aile reisi düşünün bu gibi kişiler kendi çocuk ve eşlerinin de başka takımları tutmasına izin vermezler,başka takımların alameti farikası olan şeyleri (forma,bayrak,marş) yasaklarlar.bu babanın çocuklarından biri rakip takımının birinin taraftarları ile sürekli maçlara gidiyor,takımın formasını giyiyor,bayrağını eline alıyor,marşlarını söylüyor.bu çocuğun babası bu durumda ne yapar?gerçekten fanatik olanların bir çoğunun pekte iyi şeyler söylemeyeceklerini sizde tahmin edeceksinizdir!!iş en az bağırıp,çağırmadan büyük kavgalara hatta dahada kötüsüne cezalara kadar varacaktır değilmi?işte CENAB’I ALLAH CELLE CELALÜH’DE haklı olarak kendisine karşı işlenen en büyük günah,en büyük zulüm olan şirk koşanların adetlerini yapmanızı hrsitiyan adeti olan yılbaşında hindi yemeyi,çam ağacı kesmeyi,noel baba kıyafetleri giymenin yapıldığı ortamlarda bulunmanızı bu takımının fanatiği aile reisi gibi istemeyecektir!

Ey imân edenler! Yehûd ile Nasâra'yı dost tutmayınız. Onların bazıları bazılarının dostudur. Ve sizden her kim onları dost edinirse muhakkak o da onlardandır. Şüphe yok ki Allah Teâlâ o zalimler olan kavme hidâyet etmez. Mâide / 51
Ömer Nasuhi Bilmen Meali

(Yehûd ile Nasâra demek yahudi ve hristiyanlar demektir)

gördüğünüz üzere CENAB’I ALLAH CELLE CELALÜH yahudi ve hristiyanları dost edinmeyi büyük bir tehditle sakındırmaktadır bizi!tabiki bu sakındırma din hususundadır.yoksa hristiyan olanlarla hiçbir ilişki kurmayın,dostluk etmeyin demek değildir.

Allah, sizinle din hususunda savaşta bulunmamış ve sizi yurdunuzdan çıkarmamış kimselere iyilik etmenizden ve onlara adâlette bulunmanızdan sizi nehyetmez. Şüphe yok ki Allah, adâlette bulunanları sever.
Mümtehine / 8
Ömer Nasuhi Bilmen Meali

(nehyetmet yasaklamak demektir.)
ve yine başka bir ayette:
...bugün sizin üzerinize nîmetimi tamamladım ve sizin için din olarak İslâmiyet'e razı oldum...
Mâide / 3
Ömer Nasuhi Bilmen Meali(2)

evet CENAB’I ALLAH CELLE CELALÜH biz müslümanlar için ve ahiretini kurtarmak sonsuz azaba düçar olmak istemeyenler için dinimiz HAZRETİ İSLAM’DAN razı olduğunu Maide Sure-i Celilesinde açık bir şekilde beyan etmektedir.bizlere yeteri kadar bayram ve özel gün yani mevlitler ikram etmiştir.bunların dışında başka dinlerin ayinleri ile alakalı olan günleri onlar gibi kutlamak dinen büyük günah,büyük bir suçtur.onlara dini açıdan benzemektir:
"Kim bir kavme benzerse, onlardandır" (Ebu Davud, Libas, 4)
"Peygamber size neyi getirip verdi ise onu kabul edin, alın ve sizi yasakladığı şeyden de sakının" (el-Haşr, 59/7)

Noel yani İSA ALEYHİSSELAM’IN doğuşu hristiyanlık dininde bir peygamberin doğuşu olarak değil haşa ve kella 3 ilahtan birinin ve ALLAH’IN oğlunun doğuşu olarak kutlanır.hristiyanlar bizim gibi aciz bir insan ve kendisinden başka hiçbir ilah bulunmayan HAZRETİ ALLAH CELLE CELAÜH’ÜN PEYGAMBERİ OLAN HAZRETİ İSA ALEYHİSSELAM’I bir ilah saymaktadırlar!! oysaki CENAB’I ALLAH CELLE CELALÜH HAZRETİ KUR’ANDA İHLAS SURE-İ CELİLESİNDE şöyle buyurmaktadır:

1.(Ey Nebî) de ki: O Allah bir tektir. 2. Allah her şeyden müstağni ve her şey ona muhtaçtır. 3. O doğurmamış ve doğurulmamıştır 4. Hiçbir şey O'na denk değildir."

Andolsun ki, «Şüphesiz Allah, o Meryem'in oğlu Mesih'tir» diyenler kâfir olmuşlardır. Halbuki Mesih demiştir ki: «Ey İsrailoğulları! Benim Rabbim ve sizin Rabbiniz olan Allah Teâlâ'ya ibadet ediniz. Şüphe yok ki, her kim Allah Teâlâ'ya şerik koşarsa muhakkak Allah Teâlâ ona cenneti haram kılmış olur ve onun varacağı yer ateştir ve zalimler için yardımcılardan kimse yoktur.
Mâide / 72
Ömer Nasuhi Bilmen Meali
Gördüğünüz üzere ayetlerde açık bir şekilde şirkin en büyük günahlardan olduğu zikredilmektedir.CENAB’I ALLAH CELLE CELALÜH katında şirk affedilmez bir günahtır.bu türlü şirk dinine ait merasimlere katılmanın onlarla benzemek ve birlikte haşr olunma yani kafir olarak haşrolunma tehlikesinin olduğunu söylüyor İSLAM ALİMLERİ ayet ve hadislere dayanarak.zaten yukarıda sizlerde okudunuz bu ayetlerden birkaçını.

Ey imân edenler! Yehûd ile Nasâra'yı dost tutmayınız. Onların bazıları bazılarının dostudur. Ve sizden her kim onları dost edinirse muhakkak o da onlardandır. Şüphe yok ki Allah Teâlâ o zalimler olan kavme hidâyet etmez. Mâide / 51
Ömer Nasuhi Bilmen Meali

PEYGAMBER EFENDİMİZ SALLALLAHU ALEYHİ VE SELLEM buyuruyorki:
"Kim bir kavme benzerse, onlardandır" (Ebu Davud, Libas, 4)
HAZRETİ ÖMER RADIYALLAHU ANH buyuruyorki:
"ALLAH'ın Düşmanlarının Bayramlarından Sakınınız !.. "(Beyhaki, Sünenü'l-Kübra)(mumsema)

Eûzubillâhimineşşeytânirracîym - Bismillâhirrahmânirrahîym
Doğrusu Allah kendine şirk koşulmasını mağfiret etmez, ondan berisini dilediğine mağfiret buyurur, kim de Allaha şirk koşarsa pek büyük bir cinayet iftira etmiş olduğunda şüphe yoktur
Nisâ / 48
ve bir başka ayette yine

Doğrusu Allah kendine şirk koşulmasını mağfiret buyurmaz, ondan berisini ise dilediğine mağfiret buyurur, kim de Allaha şirk koşarsa hakıkatte pek uzak bir dalâle sapmıştır.
Nisâ / 116
Elmalılı Meali (Orjinal)
İsa aleyhisselam ne zaman doğdu?

Bizler sizlere Yılbaşındaki bu Noel tehlikesi ile ilgili uyarılarda bulunduğumuz zaman bazıları çıkıp diyorki Yılbaşı kutlamalarının Noelle bir alakası yok çünkü İSA ALEYHİSSELAM 25 aralıkta doğmuştur.yılbaşında değil.şimdi öncelikle İSA ALEYHİSSELAM’IN doğumuna dair kesin bir bilgi yoktur hristiyanların bazıları 25 aralık der bazıları ise 6 ocak.bu 2 tarih ortası yılbaşı olduğu içinde hristiyanlar Noeli yılbaşında kutlamaktadırlar ilgili bilgi:

Noel, her yıl dünyadaki Hristiyanların çoğunluğu tarafından 25 Aralık'ta kutlanır. Kutlamalar 24 Aralık'ta Noel arifesiyle başlar ve bazı ülkelerde26 Aralık akşamına kadar devam eder. Ermeni Kilisesi gibi bazı Doğu Ortodoks Kiliseleri, Jülyen takviminde 25 Aralık'a denk gelen 6 Ocak'ı Noel olarak kutlarlar. Hristiyanların çoğunlukta olduğu ülkelerde pratik olarak Noel tatili yılbaşı tatiliyle birleştirilir.(wikipedia - Noel)

kutladığımız Noel değilmi?
İslam alimlerinin bunca ayet ve hadisle bizi şiddetle uyarmasına biz Noel kutlamıyoruz,sadece yılbaşı kutluyoruz,kimse kimsenin kutlamasına karışmasın diyerek bu önemli hususu hafifletmeye çalışan kişiler var.bunlarında çoğunluğu dinden uzak yada gayrimüslüm yani müslüman olmayan kimseler.

gelelim kutladığımız noel değildir sorusuna.Kutlanan madem Noel değildir de neden daha yılbaşı gelmeden ortalık Noelle ilgili şeylerle yani Noel babalarla dolmuştur?neden gerçek ve suni çam ağacları ve süsleri ortalıktadır?Neden yılbaşında hindiler kesilip yenmektedir?

Hristiyanların ürettiklerini kullanıyorsun ama Yılbaşını kutlamayorsun diyenler.
Diyorlarki hristiyanın bilgisayarını kullanıyorsun,telofonunu,tv’sini kullanıyorsun yılbaşına gelince bu dine aykırı diyorsun diyorlar.bu söyledikleri mantık ve akıl süzgecinden geçirelim ne kadar haklılar görmeye çalışalım:

Bizim karşı çıkışımızın nedeni Dinle alakalı bir karşı çıkıştır alet eldevat kullanma ile alakası yoktur.eğer yılbaşının noelle yani hristiyanlık dinine ait bir ayinle alakası olmasa idi bizde bu konuda bir karşı çıkış sergilemezdik.bu hususu iyi anlamak gerek.[tabiki yılbaşında içki,piyango(kumarın bir türü),eğlencede aşırıya kaçmak,zina yapmak da büyük suçlardır ama noel gibi bir ayinin uzantısı olan yılbaşı kutlamasına katılmak bunlardan çok daha tehliklidir.çünkü yılbaşını hristiyanlar gibi kutlamak itikadi bir suçtur yani imana taalluk eder.iman ise çok hassastır.onu zedeleyecek bu gibi suçlar müslüman için çok acı sonuçlar doğurur konunun başından beri anlatmaya çalıştığımız üzere....hatta İSLAM ALİMLERİ bir müslümanın o güne özel yılbaşını kutlayacağım diye içkiler,eğlenceler(tombala) v.s yapmasının yine hristiyanlara benzemek olacağı için yine itikadi bir günah olacağını vurguluyorlar.şu hadisi şerife dayanarak:["Kim bir kavme benzerse, onlardandır" (Ebu Davud, Libas, 4)]hatta o günü kutlayacağım diye çerez ve meşrubat veya buna benzer şeyleri almasının dahi kabul edilemeyeceğini söylüyorlar.o güne özel olmamak kaydı ile almanızda bir sakınca yok.Müslümanlığın alâmeti, kâfirlere buğz ve inâd etmektir. (Büyük İslam Alimi İmâm-ı Rabbânî Kuddise Sırrıhu)(sozluk ihya)]
HAZRETİ ÖMER ALEYHİİSELAMDAN nakledilen bir hadisi şerif:
“Ameller (başka değil) ancak niyetlere göredir...”(Buhârî, Bedü’l-Vahy, 1; Müslim, İmare, 155; Ebu Davud, Talak, 11)
bunca şeye rağmen tabiki buna karşı çıkan bazı alimlerde vardır.onlar güya HAZRETİ KUR’ANDA noel kutlamayı yasaklayan bir ayet olmadığını söyleyerek bunun herhangi bir mahzuru olmadığını söylemektedirler.yukarıda saydığımız bir çok ayete rağmen bunu söyleyen alimler bidat ehli reformist kişilerdir.Onlar PEYGAMBER EFENDİMİZ SALLALLAHU ALEYHİ VE SELLEM’İN sünnetine uymayan,rededen kişilerdir.oysaki PEYGAMBNER EFENDİMİZ SALLALLAHU ALEYHİ VE SELLEM ve HAZRETİ KUR’AN din hususunda yahudi ve hristiyanlara muhalefet edilmesini emrediyor

"Bizden başkasına benzemeye çalışan, bizden değildir"(Tirmizi, istizan 7)
"Yahudi ve Hıristiyanlara benzemeye özenmeyiniz."(Tirmizi, istizan 7, edep 41)
Dini PEYGAMBER EFENDİMİZ SALLALLAHU ALEYHİ VE SELLEM’DEN en güzel şekilde öğrenen HAZRETİ ÖMER RADIYALLAHU ANH şöyle buyuruyor:"Müşriklerle sıkı ilişkiler içersine girmekten ve kiliselerindeyken yanlarına gitmekten sakinin."
"Dinleriyle ilgili konularda Allah düşmanlarından uzak durun. Zira Allah'ın gazabı onların üzerine iner."(dergi altinoluk)

PEYGAMBER EFENDİMİZ SALLALLAHU ALEYHİ VE SELLEM şöyle buyuruyor: "Bizden gayrisinin sünnetiyle amel eden bizden değildir"(Sahihu'l-Cami: 5439) buyurmaktadir. Yine söyle buyuruyor: "Bizden başkasına benzeyen bizden degildir. Yahudilere ve Hiristiyanlara benzemeyin. Yahudilerin selamı parmaklarla, Hiristiyanlarin selamı avuç içiyledir." (Sahihu'l-Cami: 5434)(Allah için Sevenler Facebook sayfası)

bu konudaki karşı çıkışımıza yapılan eleştirilere gelecek olursak:
1.Onların ürettiklerini kullanmamız onların dinlerine tabi olmamamızı gerektirmez.eğer onların ürettiklerini kullanıyorsak bunu bedava yapmıyoruz tabiri caizse çatır çatır parasını,alnımızın terini vererek yapıyoruz.hiçbir hristiyanın “size bu telefonu veririm ama noeli kutlayacaksın” dediğini gördünüzü?yada bir hristiyana “ben yılbaşını sizin gibi kutluyorum,size katılıyorum bana bir bilgisayar ver deseniz size bilgisayar verirmi?ne alakası var hayır parasını verirsen veririm ister yılbaşı kutla istersen kutlama diyecektir değilmi.çünkü yılbaşı kutlamak başka telefon,bilgisayar,araba veya başka hristiyan üretimi alet olsun onun karşılığı çatır çatır verdiğimiz onlarında çatır çatır aldıkları paradır.

2.Biz dini yaşamımızı HAZRETİ KUR’ANA ve PEYGAMBER EFENDİMİZ SALLALLAHU ALEYHİ VE SELLEM’İN sünnetine uyarak gerçekleştirmek zorundayız.CENAB’I ALLAH CELLE CELALÜH sayısız ayette bunu vurguluyor birini neşredelim:

Allah ve Peygamber'i bir şeye hükmettiği zaman, inanan erkek ve kadına artık işlerinde başka yolu seçmek yaraşmaz. Allah'a ve Peygamber'e baş kaldıran şüphesiz apaçık bir şekilde sapmış olur.
Ahzâb / 36 Diyanet İşleri Meali (Eski)
"Peygambere itaat eden, Allah'a itaat etmiş olur" (en-Nisa, 4/80)

şimdi PEYGAMBER EFENDİMİZ SALLALLAHU ALEYHİ VE SELLEM zamanına gidelim ve bize "Müşriklere muhalefet edin”diyen PEYGAMBER EFENDİMİZ SALLALLAHU ALEYHİ VE SELLEM’İN alet eldevat kullanma bakımından yaşantısına bakalım.mesala hristiyanlar ok,yay kılıç kullanmışlar PEYGAMBER EFENDİMİZ SALLALLAHU ALEYHİ VE SELLEMDE kullanmış yasaklama-mış,ata,deveye,katıra binmişler PEYGAMBER EFENDİMİZ SALLALLAHU ALEYHİ VE SELLLEM’DE binmiş yasaklama-mış.

ama bakın mesela ne diyor
"Bıyıkları kesin, sakalları bırakın. Böylece Mecusîlere benzemeyin " (Buharî, Libas, 64; Müslim, Tahare, 54)
dikkat ediniz ingilizlere,fransızlara,romalılara demiyor mecusilere diyor.ne demek yani ata,deveye binen ingilizler,almanlar gibi ata deveye binmeniz sizin dininize bir zarar getirmez çünkü ata deveye binmenin dinen bir mahzuru yoktur.ama mecusiliğin bir adeti olan uzun bıyık dinle alakalıdır ve bunu yapamazsınız diyor mealen.

sözü toparlayacak olursak Yılbaşı kutlamaları CENAB’I ALLAH CELLE CELALÜH tarafından haklı olarak buğz edilen(Sevmemek, kin gütmek, hoşlanmamak) müşrik bir dinin ayinine dayandığı için ve normal bir günahtan öte imana taalluk ettiği için Yılbaşına özel şeyler yapma-mamız gerekli.müslümanlar olarak normalde geçirdiğimiz günlerden farklı bir aktiviteye girmemeliyiz.geçmişte yaptıklarımızdan ötürü Kelime-i tevhid ve şahadet getirerek "Lâilahe illallâh Muhammedü'r-rasûlullâh""Eşhedü ellâ ilâhe illallâh ve eşhedü enne Muhammeden abduhû ve rasûluh"iman tazelemeli ve İstiğfar-ı tevbe etmeliyiz Estağfirullah Tevbe.


kaynaklar: 1-Sorularla İslamiyet
2.Ayetler kuranmeali .com

Lütfen izleyiniz:
http://www.youtube.com/watch?v=asK4G1AlQJw


ALLAH ' U ALEM (CENAB ' I ALLAH CELLE CELALÜH en doğrusunu bilir.)ALLAH ' U ZÜLCELALE sonsuz sınırsız hamd şükür ve istiğfarı tevbe, PEYGAMBER EFENDİMİZ SALLALLAHU ALEYHİ VE SELLEM ' E, EHLİBEYT ve ASHABINA sonsuz sınırsız salatu selam olsun.CENAB ' I MEVLA CELLE CELALÜH bizi affetsin,bağışlasın mağfiret ve hidayete erdirip orada daim etsin azabından korusun,sonsuz rahmetine ve Cennetine dahil etsin.her türlü şerden daima korusun amin.hakkınızı helal edin selam ve dua ile

Güncel ve önemli.


Serbest Kürsü

MollaCami.Com