Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


EY Müslüman !!!

Evet Ey Müslüman .
Müslümanız Elhamdülillah diye cevap veriyoruz sen Müslüman mısın diye sorulan sorulara .
Peki Müslümanız Elhamdülillah cevabının içinden dış dünyaya çıkıp kendimize bir baktığımızda neler görüyoruz ?
Normal yaşantımızda neleri Hak'ın istediği gibi yaptığımızı sorguluyormuyuz hiç ?
Yoksa ahir zamanın getirdiği yanilikleri normalmiş gibi hayatımıza aksettirip onlarla beraber yaşarken ne derece Mümin olabiliyoruz .
Zamanımızı nerde kimlerle ve nasıl harcıyoruz ?
Hiç içe dönük bir hal ile fikriyatlarızımı sorguluyor muyuz ?
Müslümanlık sadece 5 adet islamın şartını uyugulamakla mı kâfidir ?
Kaç kez gün sonunda başımızı yastığa koymadan önce Peygamber Efendimizin (s.a.v) yatağında dizlerini büküp kıbleye dönerek yaptığı dua gibi bizlerde dua ediyoruz ve kendimizi bu gün Allah (c.c) için ne yaptım diye sorguya çekiyoruz .
Sorgulamak elbette dinin kat'i hükümlerinde kabul edilemez bir meseledir . Lakin kendimizi Allah yolunda sorgulamak bir Takva meselesi değilmidir ?
Müslümanlık İslamın 5 şartında öte bi kavram . İslamın 5 şartı zaten mükellef olduğumuz Allaha kul olma görevlerimizden .
Peki ya bu şartlar dışındakiler ?

Allah (c.c) " Kulum bana (farzlara ilâveten işlediği) nâfile ibadetlerle durmadan yaklaşır; nihâyet ben onu severim. Kulumu sevince de (âdeta) ben onun işiten kulağı, gören gözü, tutan eli ve yürüyen ayağı olurum. Benden ne isterse, onu mutlaka veririm, bana sığınırsa, onu korurum . ( buhari rikak 38/39 ) " buyurduğuna göre bizlerin bu Merhamet karşısında ne denli büyük vazifeler yapmamız gerektiğini düşünmemiz de gerekiyor mu ... ?

Hayırlı günler . Hayırlı Forumlar ...


Serbest Kürsü

MollaCami.Com