Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Ölümden korkuyor musunuz?

"ölümden korkuyor musun" sorusunu nefsimize sorunca ne cevap alıyoruz?

Ben sahsen en cok, Hz. Allah korusun, imansiz ölmekten korkuyorum...

Ümid ediyorum ki son anda imanimizi koruyabiliriz...

mücahide kardeşime katılıyorum
imansiz ölmekten korkuyorum...
allah korusun aminn şeytanı musalat etmesin son anda
allah razı olsun kardeşim

ankete de katılsanıza arkdaşlar, nefsiniz size cevap vermiyo mu yoksa :(

simdi elhamdulillah muslumaniz diyoruz fakat ne kadar dinimizi yasiyabiliyoruz. ölüm den deyil son halimin son nefesimin ne sekilde olacaginin bilmedigim icin korkuyom. hatta ondan ötesi hesap gününden cok korkuyorum. rabbim o gününde hicbirimizi rahmetinden mahrum etmesin, birakmasin amin..

bi sekilde herkes korkar ölümden
korkmuyorum diyen yalan söyler
gercekci olalim
ne zaman yada nasil ölecegimizden ziyade
ölümden sonrasidir asil korkutan

ölmeden önce ölmek gerek a dostlar

ölmeden önce ölmüşse bence korkmaz

KORKUNUN ECELE ASLA FAYDASI OLMAZ ÖLMEKTEN KORKMAMAK LAZIM AMA ÖLDÜKTEN SONRA İNSANIN BAŞINA NELER GELECEGİNİ BİLMEMESİNDEN KORKMASI LAZIM.....

ÖLÜMDEN DEĞİL ALLAH '(C.C.) HUZURUNA AZIKSIZ GİTMEKTEN KORKUYORUM.HERKESİN CUMASI MÜBAREK OLSUN

Bir hamalın sahip olduğu tek varlığı urğanın bile hesabını veremediği yerde hesabın zorluğundan korkuyorum :(ama Rabbimin rahmeti sonsuzdr.Kabir e konulmakk,ıssız ve kimsesizz :'(en korktuğum kısmı

ama inşallah güzel yasamk,hayırda yarışmak tek gayemiz

korkulmaz mı?
Ama bagışlanmayı diliyorum..ümit etmek küstahlıkmolur.. ama dua ediyorum..


"Allâhümme salli salâten kâmilaten ve sellim selâmen tâmmen alâ seyyidinâ Muhammedinillezi tenhallü bihil'ukadü, ve tenfericü bihil'kürabü, vetükdâ bihil'havâicü, ve tünâlü bihir'regâibü, ve hüsnül'havâtimi, ve yüsteskal'ğamâmü bivechihil'ke'imi ve alâ âlihi ve sahbihî fî külli lemhatin ve nefesin biaded-i külli mâlûmin lek."

Elbette ölümden korkuyorum,çünkü yol hazırlığını hakkıyla yapamıyorum,ama Rahman ve rahim olan Allah(cc) Rahmetimle kuşattım sözüne bütün kalbimle inanıyorum.Rabbim cümlemizi son nefeste imandan kuran ayırmasın inşallah.

PEYGAMBER EFENDİMİZ BİR SAHABİYE ÖĞÜT VERMEK ÜZERE ŞÖYLE BUYURMUŞTUR:
-- Beş şeyden önce beş şeyi iyi değerlendir:
1-İhtiyarlamadan önce gençliğini,
2-Hastalanmadan önce sağlığını,
3-Meşguliyetten önce boş zamanını,
4-Fakir düşmeden önce zenginliğini,
5-Ölmeden önce hayatını.
PEYGAMBER EFENDİMİZ bu beş şeye bir çok gerçeği sıdırmıştır.
''İhtiyarlamadan önce gençliğini değerlendir.'' Çünkü bilindiği gibi , insan gençlik döneminde ihtiyarlık çağına nazaran daha çok amel işleyebilir.Sebebine gelince, insan gençliğinde günah işlemeye alışınca ihtiyarladığında bu kötü alışkanlıklarını bırakamaz. Buna göre genç adam gençlik çağında kendini iyi ameller işlemeye alıştırmalıdır ki, ihtiyarladığında bu ameller kendine zor gelmesin.
''Hastalanmadan önce sağlığını iyi değerlendirmelidir.'' Bilindiği gibi,sağlıklı adam gerek kendine ve gerekse malına sözü daha çok geçer. Buna göre sağlıklı kimsenin sağlıklı dönemini iyi değerlendirerek gerek vücudu ve gerekse malı ile iyi ameller işlemesi gerekir.Yoksa hastalanınca hem vücudca zayıf düşerek ibadetten geri kalır ve hem de servetinin üçte biri üzere sözü geçebilir.
''Meşguliyetten önce boş zamanını iyi değerlendir.'' Bilindiği gibi, insanlar genellikle geceleri boş gündüzleri meşgul olurlar. Buna göre insan geceleri boş zamanında namaz kılmalı ve gündüzleri meşgulken de oruç tutmalıdır.Bilhassa kış günleri boyle değerlendirilmelidir.Nitekim rivayet edildiğine göre, PEYGAMBER EFENDİMİZ (s.a.v.) bu konu ile ilgili olarak şöyle buyurmuştur:
---KIş mevsimi mü'min için büyük bir ganimettir.Çünkü onun uzun gecelerini namaz kılarak ve kısa günlerini oruç tutarak geçirir.''
''Fakir düşmeden önce zenginliğini iyi değerlendir.''Yani, eğer Allah'ın sana ayırdığı rızık payına razı isen onu ganimet bil de başkalarının elindeki servete göz dikme.
''Ölmeden önce hayatını iyi değerlenidir.''Bilindiği gibi insan ancak yaşadığı sürece ibadet edebilir , öldüğü zaman ibadetten kesilir. Buna göre insan, geçen günmlerini boşuna geçirmemeli ve kalan günleri de iyi değerlendirmelidir. Nitekim ehl-i hikmetten biri farsça olarak şöyle demiştir:
--''Çocukluğun oyunla,gençliğin havailikle geçer.İhtiyarlayınca da zayıf düşersin. O halde Allah'a ne zaman ibadet edeceksin?'' Yani : Ey insanoüğlu ! Sen öldükten sonra Allah'a ibadet edemezsin . Ancak hayattayken gereken gayretini gösterip ölüm meleği (AZRAİL)nin geleceği güne hazırlanabilirsin. Buna göre onu hiç bir an hatırından çıkarma. Çünkü O, seni unutmaz
ALLAH (C.L) BİZLERİ İMANDAN KUR-ANDAN AYIRMASIN. SON NEFESİMİZ DAHİL.

ölümden bende çok korkuyorum ama ona hazır olmalıyız bu gerçeğide bılıyorum aslında korkutan olmek degıl yapmak ıstedıklerımızı tamamlıyamadan bu dunyadan ayrılmak tabıkı herşey allahın takdiridir ama ben acıkcası kabeyi ve kutsal toprakları görmeden ölmek istemezdim :)ayrıca cok dusundugum bısı oldukten sonrakı halımız sorgumuz nelerle kaşılaşıcağımız ve melekleri cok merak edıyorum

begüm nur sana katılıyorum allah yar ve yardımcımız olsunnn


Serbest Kürsü

MollaCami.Com