Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


diyanet, uydurma!!! hadisleri temizliyor

'UYDURMA' HADİSLER

Dİyanet'İn oluşturduğu kurul, daha önce bazı ilahiyatçıların 'uydurma' olduğunu belirttiği bazı hadislerin Peygamber'in sözü olup olmadığını araştırıyor. Bu hadislerden kadını aşağılayan yönler taşıyan bazıları basına şöyle yansımıştı:

* Eğer kadınlar olmamış olsaydı, 'a hakkıyla kulluk - ibadet yapılabilirdi.

* Kadınlara danışın, sonra da onları söylediklerinin tersini yapın

* İşlerini bir kadına havale eden bir toplum iflah olmaz.

* Kadınlar için dışarı çıkmak kadar da kötü olan bir şey yoktur... Onlar için evlerinden daha hayırlı bir şey de yoktur.

* Kadınları odalarda rahat edebilecekleri yerlerde oturtmayın, onlara yazı yazmayı öğretmeyin. Onlara yün eğirmeyi ve Nur suresini öğretin.

PROJE NEYDİ?

“Konulu Hadis Projesi” Diyanet İşleri Başkanlığı'nca 2006'da başlatıldı. 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yavuz Ünal'ın koordinatörlüğünde hadislerin gruplandırılmasını öngörüyor. Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Yayın Kurulu Başkanı Prof. Dr. Saim Yeprem o tarihte çalışmayı şöyle anlatmıştı: “Günümüz diliyle, günümüz insanının anlayacağı yaklaşımlarla anlatılacak. Kur'an-hadis bütünlüğü göz önüne alınarak, güncel olmayanlar tarihî değerinde bırakılacak. ”

http://www.profesyonelhaber.com/news_detail.php?id=29866

burda bizimde bir cift sözümüz olacak...

diyanet neye göre uydurma sayacak, ki biliyoruzki bu gün hükümet üc günlük dünya anayasasini yapabilmek icin sayisi yeterli olmasina ragmen bütün halkin destegini ararken, diyanet secici kurula girecek kisileri kimlere sorarak üzerinde uzlasma saglayarak almistir... bu gün diyanetin bir tarafa göre sünni hatta hanefi oldugu iddea edilirken öbür taraf ise bunlara degil hanefi ehli sünnet olduklarina bile kuskuyla yaklasirken, yapilacak calisma dogmadan ölü dogum olacaktir... kimse itibar etmiyecek ayrica yikici faliyetide olacaktir...

Hic sasirmadim.
Yakinda Kurani Kerimdende (hasa) cagimiza uygun olmayani ayiklayalim demezlerse sukredelim. >:(

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Yayın Kurulu Başkanı Prof. Dr. Saim Yeprem!!!!!

adı bile yeter,

yoruma bile gerek yok....! >:(

Evet Yusuf Furkan kardeşim katılıyorum yaparlarsa hiç şaşırmam nasıl olsa işlerine gelince Ayet böyle diyor yapalım diyorlar sıkışınca da bu ayatteki mana bu değil o araplara geldi vs.vs.. saçmalıyorlar.Bu da saçmalıklardan seçmeler ne beklersin..


Serbest Kürsü

MollaCami.Com