Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


*SİZİN TESETTÜRÜNÜZ HANGİ MOD(D)A?

SİZİN TESETTÜRÜNÜZ HANGİ MOD(D)A?

Tesettür denince aklımıza hemen başörtüsü, pardesü, çarşaf gibi elbiseler gelir. Bunun nedeni “tesettür” kavramının bu giysilerden oluştuğunu sanmamız ve tesettür kavramının yalnız ve yalnızca kadına ait olan bir durum olduğunu bilecek cehalette olmamız.

Tesettür; karşı cinsin ilgisini bakışlarını ve bazı nefsi duygularını kendi üzerine çekmemesi için insanın kendisini korumasıdır. Arzettiği önem budur. Başını örtmüş, pardesüsini yahut ta çarşafını giymiş bir hanımefendinin, içerisinde karşı cins bulunan bir toplum içerisinde kahkahalar atarak gülmesi ve kendi üzerinde dikkatleri toplaması bizlere o hanımefendinin içerisine girmek istediği ve sahip olmak istediği tesettür kavramından bihaber olduğu gerçeğini gösterir.

Asıl mahiyeti, karşı cinsin dikkatini ve bazı hislerini kendi üstüne çekmemesi için kendini korumak olan tesettür, bugün ne yazık ki başörtüsüne yada bir pardesüye sıkışmış vaziyette. Tesettür başı örtmek bol uzun elbiseler giymek değildir sadece.

Tesettür bunlar olduğu kadar, toplum içerisinde konuşmayı, gülmeyi bilmek, oturmasına, kalkmasına dikkat etmek, sosyal hayatta insanlar arasında ne gibi eylemler yapıyorsak bu eylemleri karşı cinsin ilgi ve alakasını üzerimizde toplamadan yapmaktır.

Bu cümleler bayanlara gitmiyor sadece. Erkeklerde tesettür sahibidir ve bu tesettürlerine sahip çıkmakla yükümlü kılınmışlardır.

Erkeklerde giyim kuşamlarına dikkat etmeli, oturmak kalkmak gülmek konuşmak gibi eylemlerini karşı cinsin ilgisini çekmemek üzerine ayarlamalıdırlar.

Bizim toplumda erkek ne yapsa olur erkektir cehaleti hüküm sürdüğü için bu konulardan bir haber olarak yaşayıp gidiyoruz.

Genel olarak yazmak kadın erkek ayrımına gitmeden ifade etmek gerekirse, Herkes Müslüman gibi gülmeli Müslüman gibi oturup kalkmalı, sosyal hayatta eylem ve ilişkilerini Müslüman gibi ayarlamalıdır.

Günümüzde adamdan sayılmayan bu konular bu hususlar Allah’ın emridir. Ve önemsiz olarak addedilemez. Görmezden gelinemez.

Gerek imanımız gerek kişisel mutluluğumuz gerekse aile saadetimiz için olmazsa olmazlardandır. Dış görünüş İç dünyanın dışa vurumu denir! Elbette ki Müslümanlar için geçerli değil bu ifade. Çünkü bizler; çok derin ve çok farklı iç dünyalara sahip olmamıza rağmen dışavurumumuz her daim edepli ve ağardır. Bu şekilde olmalıdır.

Bu edep ve ağırlık erkeklere Peygamberin bizzat kendisinden, hanımefendilere ise Efendimiz'in (sas) eşi ve kızlarından kalan bir mirastır.

gerçekten çok önemli bir konu özellikle tesettürün erkekleri ilgilendiren tarafını hatırlatmanıza memnun oldum...

ellerine sağlık cepni kardeşim :)

çok güzel ifade etmişsin tesettürü...
Rabbim hakkıyla uymayı nasib eylesin. :'(

ifadeler zehirlioktan,

kendi yazım değil ama yazsam aynı şekilde olurdu :)

Güzel bir yazı...teşekkürler...


Serbest Kürsü

MollaCami.Com