Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Kırmızı lahanalı, havuçlu, patates salatası


Kırmızı lahanalı, havuçlu, patates salatası
MALZEMELERİ:
4 adet orta boy patates
2 adet orta boy havuç
¼ kırmızı lahana
500 gr yoğurt
3 diş sarımsak
2 yk. mayonez,tuz
YAPILIŞI: Patates haşlanır.Püre haline getirilir.Sarımsaklar dövülerek yoğurt,tuz ve mayonezle karıştırılır.Havuçlar ve kırmızı lahana rendelenir. Sarımsaklı yoğurt havuç,patates ve lahanaya kıvamınca karıştırılır. Kek kalıbına önce pancar konulup her yerine yayılır. Aynı şekilde patatesin yarısı,havuç tekrar patatesin diğer yarısı eklenip buzdolabında soğutulur. Servis tabağına konularak ikram edilir. Dilimlenerek afiyetle yenilir.

Allahııım bu ne güzellik,bu ne lezzetli görüntü,akşam akşam öldürmkmi istiyosunuz siz beni yaaa.ben nerden bulucam şimdi ben bu salatayı.....
çok kötüsün göz yaşı....

leyya kardeşim ben bişey yapmadım bütün suç benim mause da. Ben de gel yapmayalım bu saatte olmaz yarın yaparız dedim ama dinletemedim. ::) Kusuruma bakmayın olur mu? Hem belki tadı görüntüsü kadar güzel değildir. (O kadar uğraştım yaptım. Şimdi de güzel değildir diyorum )

o mausu ne yapamalı minareden atmalı ..
leyya gecenn bi vakti bunu nerden bulmalı.
bu kadar güzel göründügüne göre tadıda güzel olmalı...

Leyya bu nefis salatayı görünce şair olmuş ..Olacak kadar da var hani :D

Kırmızı lahanın yerine pancar koyulan bir tarif vardı.Onunda görselliği süperdi..Ama tahminim karalahana lezzet olarak daha öndedir..Bu tarii denemek lazım..

Teşekkürler gözyaşı.Emeğine sağlık..


Salata ve Garnitürler

MollaCami.Com