Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Sirke, birçok hastalığa şifa kaynağı oluyor

Sağlıklı yaşam kitapları yazan Fransız araştırmacı Doktor Marie-France Muller, sirkenin birçok faydası olduğunu söyledi. Muller, sirkenin bağışıklık sistemini güçlendirdiğini, insan sağlığının dostu ve yardımcısı olduğunu belirtti.


Türk mutfağının vazgeçilmez çeşnisi sirke birçok hastalığa şifa. Sirke kansızlık, kalp-damar hastalıkları, obezite ve cilt hastalıklarının tedavisinde etkili oluyor. Fransız araştırmacı Doktor Marie-France Muller, sirkenin sayısız faydasını anlatan 'Gençlik ve Sağlık İksiri Sirke' adlı bir kitap yazdı. Sağlıklı ve kaliteli yaşam konusunda 25 yıldır kitaplar yazan Marie - France Muller, doğal yöntemlerle üretilen sirkenin içerdiği enzimler ve mineraller sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirdiğini, böylece insan sağlığının dostu ve yardımcısı olduğunu söyledi. Kemal Kükrer'in davetlisi olarak Türkiye'ye gelen yazar Muller, The Ritz Carlton Otel'de düzenlenen basın toplantısında sirke üzerine yazdığı kitabının tanıtımını yaptı.

Muller, kitabında sadece kendisinin denediği doğal tıp reçetelerinin bulunduğunu vurguladı. Muller, "Sirke her derde deva olmasa da onu en basit şifa kaynakları arasında sayabiliriz. Birçok Avrupa ülkesinde özellikle ABD ve Japonya'da sirke, hastalıkların tedavisi için kullanılıyor." diyerek sirkenin faydalarını aktarıyor. Muller, sirkenin bileşiminin otuzdan fazla temel element ve potasyum, magnezyum, kalsiyum, demir, sodyum, flor, klor, kükürt gibi birçok mineral içerdiğini söylüyor.

Elma sirkesi zayıflamaya yardımcı oluyor

Elma sirkesinin besinlerin ve sıvıların bağırsakta emilimini yavaşlatan ve suda çözünen bir lif olan pektin açısından zengin olduğunu ifade eden Muller, "Pektin, sindirim sisteminde yavaşça ilerlerken bağırsaklara yapışarak kolesterole iyi geliyor. Kolesterolünüz yüksekse yemeklerden önce düzenli olarak ballı elma sirkesi için, kolesterolünüz normale dönecektir." diyor. Sirkenin fayda sağladığı bir hastalık da kansızlık. Kansızlık şikâyeti olanların günde bir defa ılık ballı suya bir tatlı kaşığı elma sirkesi koyup içmeleri gerekiyor.

Doktor Muller'e göre, elma sirkesi iştahı düzenleyerek zayıflamaya da yardımcı oluyor. Düzenli olarak kullanıldığında ayda ortalama 500 gr kilo kaybı gözleniyor. Sirkeyle zayıflama tarifi ise şöyle: Her öğünden önce bir tatlı kaşığı elma sirkesini bir bardak ılık suya ekleyerek için. Eğer gastritiniz varsa günde bir defa ile sınırlayın. Karahindiba ve adaçayını kaynatın. Karışıma bir kaşık elma sirkesi ekleyin. Üç hafta kullanın...

İyi sirke bulanık renkli ve posalı olmalı

Sirke ve cildin PH değeri birbirine çok benziyor. Bu nedenle sirke antioksidan ve güçlendirici etkisiyle cildi yaşlanmaya karşı koruyor. Sirke çocuklar için de oldukça faydalı. 12 yaşını doldurmuş çocuklar da yetişkinler gibi sirkeyi kullanabilir. Bebeklerde ise sirkenin haricen kullanılmasında bir sakınca görülmüyor. Öte yandan sirkenin doğal olması gerekiyor. En iyi sirke sanılanın aksine bulanık renkli ve içerisinde posaların bulunduğu sirke olarak sınıflandırılıyor.


ZEYNEP KAÇMAZ SÜHEYLA SANCAR

Paylaşım için teşekkürler.

"Ne güzel katıktır!


Peygamberimiz (sallallahu aleyhi vesellem), Mekke’nin fethinde, amcası Ebu Talib’in kızı Ümmehani’nin evini şereflendirmişti

Ona:

“Yanınızda yiyecek bir şey var mı?” diye sordu

Ümmühani, mahcup bir ses ile cevap verdi:

“Hayır, kurumuş ekmek kırıntıları, tuz ve biraz da sirke var Ben de, bunları sana ikram etmekten utanırım”

Mübarek ömrü boyunca, önüne konulan hiçbir yemeği küçümsemeyen ve beğenmemezlik etmeyen Allah’ın Resulü:

“Getir onları!” emretti Sonra o kuru ekmekler suyun içine ufalandı Bir miktar tuz ilave edildikten sonra da, üzerlerine sirke döküldü!

Bu mütevazi yemeği, afiyetle yiyen Peygamber Aleyhisselam, Rabbine hamd duaları ettikten sonra, şöyle buyurdu:

“Ey Ümmühani! Sirke ne güzel katıktır! Sirkesi bulunan bir ev, katıktan mahrum sayılmaz!”

Çok güzel bir paylasim! Allah razi olsun.

çok tşk ederiz ellerine sağlık RABBİM o yüce Rasulümüze bizleri layık ümmet eylesin..

Amin! Ben tesekkür ederim. Allah razi olsun.


Sağlık Haberleri

MollaCami.Com