Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


istihare

40 günlük bebeğim var ben zaten kararsız biriyim,etrafın yönlendirmesi sonucu adını muhammet koyduk.hamilelik boyunca babamın adını koymak istiyodum (ibrahim emir). 28 günlükken nüfusa kaydoldu.ama ertesi gün ben bunalıma girdim, peygamberimizin adı olmasından dolayı saygısızlık ederim ,çocuğuma kızamam,yanlışlıkla kötü söz söylerim diye birtürlü oğluma söyleyemiyorum ayrıca peygamber adı ağır gelir bu çocuklar erkenden ölür gibi laflar yüzünden depresyona girdim,oğluma zor bakıyorum,bide emziriyorum.psikiyatrise gittim,ilaç verdi. peygamberimizin adı olduğu için vicdan azabı da duyuyorum. çok kötü durumdayım.bu ismi değiştirirsem günah olurmu , peygamberimi gücendirirmiyim.günah olurmu. kimlik değişimi hayırlımı diye annem istihareye yattı ve yeşil bir yamaçta (düzlük ve yüksek yerler varmış) sarı çiçekler görmüş.ne anlama geliyor, ne yapmalıyım lütfen bana yardımcı olurmusunuz?

burada aciklama yapilmisti
http://www.ihyaforum.com/misafir-sorulari/37139-isim-degisimi.html

Bestami rahmetullahi aleyh,bir gün bağdat şehrinde müritleriyle bir yere gidiyordu.Şad ırmagının köprüsü üzerinde bir kaç oğlan çocugunun oynadiklarini gördü.Çocuklar mini mini bebekler yapmişlar,birine mMuhammed ve birisinede Ayşe adını vermişler,dügün ediyorlardı.Çocuklar şeyhi görünce hemen önüne çıktılar ve:
-Ya Şeyh!dediler.Bizim düğünümüze buyur.Hz.Muhammedi evlendiriyoruz.İşte bu Muhammad'dir buda Ayşe.
Hz Şeyh,çocukların bu oyununu beğenmedi.Rusulullah ile Ayşe validemizin mübarek isimlerinin böyle bebeklere verilmesi ona kerih geldi ve asasının ucuyla her iki bebeği de köprüden aşağıya attı.Müritleriyle yoluna devam ettiler.
Evine vardı,halvethanesine girdi,oturdu ve mürakabeye daldı.Mürükabesinde,Peygamberimiz Efendimizin gelip geçtiğini gördü.Davrandı ayagını öpmek istedi.Efendimiz Şeyhe hiç bakmadi,yüz vermedi.Beyazid-i Bestami niyazda bulundu:
-Ey iki gözümün nuru Resulullah.....Ben kulunuza hiç nazar buyurmadınız.Hatır-ı şerifiniz bana melul mudur?
Efendimiz buyurdular:
-Beni oğlancıklarin elinden aldın,hiç itibar etmedenasanın ucuyla suya attın.Şimdi benden itibar istersin?BİLEMEDİN Mİ ADIMA HÖRMET,BANA HÖRMETTİR....SÜNNETİME HÖRMET BANA HÖRMETTİR........
Şeyh Bestami hatasını anladı...Gidip cocukların gönlünü aldı.

Hal böyleyken kardeş,isim konusunda var gerisini siz düşününüz.....Allahim hayırlı evlatlarınızı yetiştirmeniz duasıyla...

Illa kimlik degismesimi gerekiyor? Kimlikte ismi varsin öyle kalsin. Siz baska bir isimle hitap edin çocugunuza.

ne yaptınız. ismini değiştirdiniz mi?

göbek ismi verip onunla da hitap edebilirsiniz


Rüya Tabirleri

MollaCami.Com