Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Frambuaz Marmeladı ( Hazırlama 40 Dakika )





Malzemelerimiz
500 gram dondurulmuş frambuaz
2 yemek kaşığı portakal suyu
1 paket portakal şekerlemesi
500 gram jöleli şeker

Soğuk olarak hazırlayacağınız reçel veya marmeladları hemen kullanabileceğiniz gibi, dilerseniz buzdolabında da saklayabilirsiniz. Böylece uzun süre kullanma şansına sahip olabilirsiniz. Soğuk reçelin sırrı kaynatmadan hazırlayacağınız bu marmeladta kullanacağınız bütün kap ve gereçlerin tamamiyle yağdan arındırılmış olmaları gerekir. Aksi halde marmelad katılaşmaz.

yapılışı
Frambuazları çözülmesi için bekletin.
Çözülen frambuazları bir kapta portakal suyu karıştırın ve püre haline getirin.
Hazırladığınız püreyi portakal şekerlemesi ve jöleli şeker ile iyice karıştırın.
Daha sonra karışımı 30 dakika boyunca mikser ile mikserin en yüksek devrinde çırpın.
Hazırlamış olduğunuz frambuaz marmeladını hemen temiz kavanozlara doldurun. Kapaklarını sıkıca kapatın


Reçeller

MollaCami.Com