Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Mutfaklarınız için pratik bilgiler



Muzun Kararması

Muz çok dayanıklı bir meyve değildir. Bir süre sonra kararmaya başlar. Özellikle muzu 12 C’nin altında, mesela buzdolabınızda sakladığınızda bu süreci hızlandırmış olursunuz. Muzunuzu saklayabileceğiniz en ideal ortam yine oda sıcaklığında bir yerdir. Tabii fazla bekletmeden tüketmek kaydıyla...

[img width=300 height=300]http://www.50mucizebitki.com/img/sarimsak.jpg[/img]


Soyulmuş Sarımsağın Saklanması

Soymuş olduğunuz sarımsakları tuzla birlikte mutfak robotunda kıyarak, az miktarda su ilavesiyle bir kavanozda saklayabilirsiniz. Bu karışım 4 hafta boyunca buzdolabında nefasetini kaybetmez.

[img width=300 height=300]http://farm1.static.flickr.com/128/339927423_c46844e348.jpg[/img]

Kırmızı Lahanayı Saklarken

Salatalarda kullanmak üzere elinizin altında sürekli doğranmış kırmızı lahana olmasını ister misiniz? İşte size bir hafta boyunca tazeliğini koruyacak bir saklama yöntemi: Kırmızı lahananızı incecik doğrayın. Tuzla ovun ve ağzı sıkı kapanan bir kaba koyup üzerine sirke ekleyin. Doğranmış kırmızı lahananız istediğiniz an hazır.

[img width=300 height=300]http://www.evinizdekipazar.com/sebze/nane.jpg[/img]


Dereotu, Nane Saklama

Dereotu, nane ve maydanoz gibi otları havasını aldığınız poşetlerde taze olarak saklayabilirsiniz.



Haşlanmış Baklagillerin Saklanması

Pişirme süresi uzun olan nohut ve kuru fasulye gibi baklagilleri, zamandan tasarruf etmek için önceden haşlayarak, buzluk veya derin dondurucuda saklayabilirsiniz.

[img width=300 height=300]http://www.cocuklacocuk.com/images/pastabitimi.jpg[/img]


Pasta Meyveleri

Pasta yaparken kullanacağınız meyveleri toz şekere bulayın. Böylece, meyveleriniz daha uzun süre dayanacaktır.



Derin dondurucuda balık

Derin dondurucuda balık saklayacağınız zaman, çözüldüğünde koku yapmaması için içine limon sıkarak dondurucuya koyun.



Kuş üzümü ayıklarken

Kuş üzümlerini ayıklamak için, onları bir avuç unla ovuşturunuz ve kalın delikli bir süzgece atınız, un ile beraber çöpler de düşer.

bu faydalı bilgileriniz için çok teşekkür ederim gözyaşı kardeşimm. bulmak istediğim bilgileri sayenizde öğrendim.


[img width=300 height=300]http://farm1.static.flickr.com/128/339927423_c46844e348.jpg[/img]

Kırmızı Lahanayı Saklarken

Salatalarda kullanmak üzere elinizin altında sürekli doğranmış kırmızı lahana olmasını ister misiniz? İşte size bir hafta boyunca tazeliğini koruyacak bir saklama yöntemi: Kırmızı lahananızı incecik doğrayın. Tuzla ovun ve ağzı sıkı kapanan bir kaba koyup üzerine sirke ekleyin. Doğranmış kırmızı lahananız istediğiniz an hazır.



Dolapta unuttuğum kırmızı lahana bir süre sonra gözüme çarpınca yeşermiş olduğunu farkettim... :o
İlk kez şahit olduğum bu duruma çok şaşırmıştım.nasıl olmuştuki bu. :-\ ::)

Yarım kesilmiş halde kalan kırmızı lahana o kadar taze kalmışki yeniden çiçek açmış yeni ürün vermek için filizlenmişti... :o

Yenirmi yutulurmu bu diye düşünürken farklı bir tercih yaptım ben...nasılmı? ::)

Şöyleki;lahanayı su dolu bir kabın içine oturttum ...filizlenmiş mor renk çok hoş görünüyordu zira...Atmaya kıyamadım ...Büyümeye başlamıştı güzel lahanam mor lahanam...Arada suyunu değişip gelişmesini izliyordum...hergün birazda boy atıyor ama rengi mordan yeşile dönüyordu...Artık su yeterli gelmemeye başladı...bende hazin sona doğru gidişatın başladığını anladım tabiki...toprak alıp ekicek lahana yetiştirecek değildim ya minicik mutfakta... :-\

Yavaş yavaş solmaya başlayan lahanacağımı atmamak için epey direndim...Ama artık kök salmaya yapraklar tükenmeye başladı...

Heyhat yemeye kıyamadığım lahanacığım bana veda edip gitti nihayet...İlk kez şahit olduğum bu anımı unutmayacağım...kırmızı lahanayı taze olarak bekletmenin çok farklı bir yöntemini yaşadım ...Asude'lice tabiki :D :P



teşkkürler gözyaşı verdiğin bilgiler baya işimize yarayacak :D


Pratik bilgiler

MollaCami.Com