Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Havuçlu Pilav



MALZEMELER
2 su bardağı pirinç
3,5 su bardağı tavuk suyu
1 yemek kaşığı margarin
2 orta boy havuç
1/2 demet dereotu
1/2 çay kaşığı safran
yeterince tuz

HAZIRLANIŞI
Pirinçleri ılık suda yarım saat bekletin Bu arada havuçları tavla zarı iriliğinde küp küp doğrayın ve iyice yumuşamadan haşlayın Bir kenarda süzülüp soğuması için bekletin
3 su bardağı tavuk suyunu genişçe bir tencerede kaynatın Tuzunu, margarini ve safranı
ekleyip, pirinçleri iyice nişastası gidene kadar yıkayıp süzdükten sonra kaynayan suya bırakın
Tahta kaşıkla 1-2 kere döndürüp 1-2 taşım kaynattıktan sonra altını kısın pirinçler suyunu çekince bir defa demir yemek kaşığı ile karıştırıp ortasına kaşığı dik olarak saplayın eğer dik durursa pilavın altını söndürün Küp havuçları ve kıyılmış dereotlarını pilavın üstüne koyup demlenmesi için 15 dakika bekleyin.
Bu arada tencerenin kapağını fazla açık tutmamanız gerekiyor

Dilerseniz karabiber ile tatlandırabilirsiniz.

sagolasın zambak kardeşim eline emegine saglık ;)


Pilav ve Makarnalar

MollaCami.Com