Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Mengen pilavı



MENGEN PİLAVI
MALZEMELER: 2 su bardağı pirinç
100 gr. kuzu eti
1 soğan
2 domates
1 fincan kıyılmış ceviz içi
1 tutam dereotu
4 mantar
tuz,karabiber
1 çay bardağı fındık yağı
3,5 su bardağı su
YAPILIŞI: Tencereye yağ konularak ince doğranmış soğan iyice kavrulur. Doğranmış mantar eklenip kavrulduktan sonra pirinçler ilave edilip kavrulur.Ayrı bir yerde küçük doğranmış kuzu pişirilir. Pişmiş kuzu eti doğranmış domatesilave edilerek suyu,tuzu eklenip önce yüksek sonra kısık ateşte tencerenin kapağı hiç açılmadan pişirilir.İnce kıyılmış dereotu , ceviz ve karabiber eklenip harmanlanır.Islatılmış kek kalıbına pilav konularak servis tabağına ters çevrilip dereotu ve cevizle süslenir.

eline saglık mengen pilavı harika göze hitab ediyor ama mideye hitab edebilmesi içinkavurma degil haşlama olsa daha iyi olurdu derle bizim büyüklerimiz :-\

bu pilavın bir yöresi var mı.

"Mengen" isminden sebep Bolu'ya ait yöresel bir yemek olduğunu düşünüyorum Prof kardeşim. ::)

Gözyaşı kardeşim tarif için teşekkür ederim. Günün menüsü olarak kullandım haberin ola ;)

Çok güzel görünüyor, emeğine sağlık kardeşim. :P


Pilav ve Makarnalar

MollaCami.Com