Toplam 14 sonuçtan 1 ile 14 arasındakiler gösteriliyor.
Like Tree10Likes
  • 10 Post By

Konu: Sabilerin (bebeklerin) parmak emmeleri Hz. İbrahim'den yadigar

  1. #1
    Aktif Üye Poyraz Zümrüd-ü Anka - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Feb 2012
    Mesajlar
    1,717
    Rep Gücü
    16

    Sabilerin (bebeklerin) parmak emmeleri Hz. İbrahim'den yadigar

      
    SABİLERİN (BEBEKLERİN) PARMAK EMMELERİ

    Evliya Çelebi merhum Seyahatname’de anlatıyor:

    “Şehr-i Urfa içre bir azim ağaç kökü vardır. Ona, Şecer-i İbrahim makamı derler. Ne zamanki Nemrud-i lain asrında Hazret-i İbrahim vücuda geldikte cümle müneccimin:

    ‘Ey Nemrud! Bu saatte bir evlad vücuda geldi; senin devletine ve dinine ve canına kasd ediserdir; tiz onu buldur!’ deyü iğva ettiklerinde (ayarttıklarında), cemi şehri (tüm şehri) tecessüs edip (araştırıp) annelerinden yeni doğmuş masumların nice binini ol saatte katl ettiler.

    İbrahim Nebi (aleyhissalatü vesselam ve ala Nebiyyina hassa)nin validesi, İbrahim’i mezkür şecer (ağaç kovuğunun) içinde pinhan edip (gizleyip) gider.
    Derhal Cibril-i Emin, Allah (celle celalühu) tarafından bu kovuk içre girip, Hazret-i İbrahim’e daye-misal (çocuğa bakan dadı gibi) hizmet edip, İbrahim, parmağın ağzına koyup emer.
    Allah’ın izniyle Hz. İbrahim’in yine kendi parmağından süt cereyan edip, İbrahim Nebi anınla (onunla) kifaflanırdı (gıdalanır, idare ederdi).
    Hala günümüze kadar masumların, beşik çağında iken parmaklarını emmeleri mukadder olduğu, Cibril-i Emin’in taallümiyle (öğretmesiyle) Hazret-i İbrahim’den kalmıştır.”

    Sen!
    Kandili bile görmeyen kör!
    Kandille neyi göreceksin?


    Sadi-i Şirazi

  2. #2
    Aktif Üye Firtina kitapci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Mar 2011
    Mesajlar
    2,435
    Rep Gücü
    0

    Cevap: Sabilerin (bebeklerin) parmak emmeleri Hz. İbrahim'den yadigar

    guzelmis ...

  3. #3
    Moderator Firtina vahit koç - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Apr 2010
    Mesajlar
    2,376
    Rep Gücü
    25

    Cevap: Sabilerin (bebeklerin) parmak emmeleri Hz. İbrahim'den yadigar

    Paylaşım için teşekkürler kardeşim
    ‘Süleyman’ Olarak Yaşamak
    İmkân yok belki, Sultan Fatih gibi at üstünde ölmeye
    Bedenimizi, Ulubatlı Hasan gibi oklara siper etmeye
    Kanuni Sultan Süleyman gibi dünyayı inletmeye
    Ama sözümüz var Üstâza; hizmet peşinde koşmaya
    Ehl-i küfre inat, Allah için dinimizi-imanımızı korumaya
    Her birimiz bir ‘Süleyman’ olarak yaşamaya
    Dünyayı birer ‘Süleyman’ olarak terk etmeye

  4. #4
    Aktif Üye Poyraz Zümrüd-ü Anka - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Feb 2012
    Mesajlar
    1,717
    Rep Gücü
    16

    Cevap: Sabilerin (bebeklerin) parmak emmeleri Hz. İbrahim'den yadigar

    Rica ederim...
    Sen!
    Kandili bile görmeyen kör!
    Kandille neyi göreceksin?


    Sadi-i Şirazi

  5. #5
    Global Moderatör Poyraz kızılelma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Jan 2008
    Mesajlar
    1,276
    Rep Gücü
    18

    Cevap: Sabilerin (bebeklerin) parmak emmeleri Hz. İbrahim'den yadigar

    teşekkürler.
    sabır gerek...hz yakup gibi tenhalarda gezip yusuf diye inleyerek
    zaman gerek...hz yusuf gibi kuyulardan mısır saraylarına yükselerek
    azim gerek...hz peygamberimiz gibi ebu cehlin bile hidayeti için70 kere yanına giderek
    edep gerek...hz osman gibi meleklerden bile hürmet görerek

  6. #6
    Aktif Üye Poyraz Zümrüd-ü Anka - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Feb 2012
    Mesajlar
    1,717
    Rep Gücü
    16

    Cevap: Sabilerin (bebeklerin) parmak emmeleri Hz. İbrahim'den yadigar

    Rica ederim..
    Sen!
    Kandili bile görmeyen kör!
    Kandille neyi göreceksin?


    Sadi-i Şirazi

  7. #7
    Global Moderatör Poyraz kızılelma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Jan 2008
    Mesajlar
    1,276
    Rep Gücü
    18

    Cevap: Sabilerin (bebeklerin) parmak emmeleri Hz. İbrahim'den yadigar

    gerçketen çok faideli işler yapıyorsun.
    Allah razı olsun
    sabır gerek...hz yakup gibi tenhalarda gezip yusuf diye inleyerek
    zaman gerek...hz yusuf gibi kuyulardan mısır saraylarına yükselerek
    azim gerek...hz peygamberimiz gibi ebu cehlin bile hidayeti için70 kere yanına giderek
    edep gerek...hz osman gibi meleklerden bile hürmet görerek

  8. #8
    Aktif Üye Poyraz Zümrüd-ü Anka - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Feb 2012
    Mesajlar
    1,717
    Rep Gücü
    16

    Cevap: Sabilerin (bebeklerin) parmak emmeleri Hz. İbrahim'den yadigar

    estafurullah
    hepimizden razı olsun...
    Sen!
    Kandili bile görmeyen kör!
    Kandille neyi göreceksin?


    Sadi-i Şirazi

  9. #9
    Moderator Emektar Damla_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Mar 2008
    Mesajlar
    7,291
    Rep Gücü
    31

    Cevap: Sabilerin (bebeklerin) parmak emmeleri Hz. İbrahim'den yadigar

    Allah c.c razi olsun kardeşim

  10. #10
    Aktif Üye Poyraz Zümrüd-ü Anka - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Feb 2012
    Mesajlar
    1,717
    Rep Gücü
    16

    Cevap: Sabilerin (bebeklerin) parmak emmeleri Hz. İbrahim'den yadigar

    Cümlemizden razı olsun inşallah..
    Sen!
    Kandili bile görmeyen kör!
    Kandille neyi göreceksin?


    Sadi-i Şirazi

  11. #11
    Aktif Üye Aktif _İsmail_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    May 2013
    Mesajlar
    271
    Rep Gücü
    7

    Cevap: Sabilerin (bebeklerin) parmak emmeleri Hz. İbrahim'den yadigar

    teşekkürler
    "Hani, biz İsrailoğulları’ndan, “Allah’tan başkasına ibadet etmeyeceksiniz, anne babaya, yakınlara, yetimlere, yoksullara iyilik edeceksiniz, herkese güzel sözler söyleyeceksiniz, namazı kılacaksınız, zekâtı vereceksiniz” diye söz almıştık. Sonra pek azınız hariç, yüz çevirerek sözünüzden döndünüz."

    “Eğer bir kul, Cenâb-ı Hakk’a bir hususda duâ eder de icâbet olunmazsa onun yerine bir hasene, yani bir sevâb yazılır.”

  12. #12
    Caylak Okur
    Üyelik Tarihi
    May 2013
    Mesajlar
    20
    Rep Gücü
    7

    Cevap: Sabilerin (bebeklerin) parmak emmeleri Hz. İbrahim'den yadigar

    coook mutlu oldum bu yaziyi okunca benim cocugumda emiyo parmagini ben telaslanirdim cok tesekkurle

  13. #13
    Caylak Okur
    Üyelik Tarihi
    May 2013
    Mesajlar
    20
    Rep Gücü
    7

    Cevap: Sabilerin (bebeklerin) parmak emmeleri Hz. İbrahim'den yadigar

    bu yaziyi gorunce cok mutlu oldum cok faydali bilgi olmus daha once hic duymamistim yazandan ALLAH RAZI OLSUN

  14. #14
    Aktif Üye Aktif _İsmail_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    May 2013
    Mesajlar
    271
    Rep Gücü
    7

    Cevap: Sabilerin (bebeklerin) parmak emmeleri Hz. İbrahim'den yadigar

    sağol
    "Hani, biz İsrailoğulları’ndan, “Allah’tan başkasına ibadet etmeyeceksiniz, anne babaya, yakınlara, yetimlere, yoksullara iyilik edeceksiniz, herkese güzel sözler söyleyeceksiniz, namazı kılacaksınız, zekâtı vereceksiniz” diye söz almıştık. Sonra pek azınız hariç, yüz çevirerek sözünüzden döndünüz."

    “Eğer bir kul, Cenâb-ı Hakk’a bir hususda duâ eder de icâbet olunmazsa onun yerine bir hasene, yani bir sevâb yazılır.”

Konu Bilgisi

Users Browsing this Thread

Şu anda 1 üyemiz bu konuya göz atıyor. (0 kayıtlı üye ve 1 misafir.)

     

Benzer Konular

  1. >Parmak çıtlatmak>
    Konuyu Açan: cepni, Forum: Sağlık Haberleri.
    Cevaplar: 16
    Son Mesaj : 06-01-2012, 22:53
  2. Parmak izi
    Konuyu Açan: denizce, Forum: Teknolojik Gelismeler.
    Cevaplar: 6
    Son Mesaj : 11-04-2009, 12:59
  3. Bebeklerin en zor anları...
    Konuyu Açan: s_e_n_a, Forum: İlginç Komik Resim ve Yazılar.
    Cevaplar: 9
    Son Mesaj : 11-02-2009, 22:04
  4. Bebeklerin dili çözüldü
    Konuyu Açan: kardelen54, Forum: Çocuk Egitimi ve Gelişimi.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 09-10-2008, 22:40

Bu Konu İçin Etiketler

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu açma yetkiniz yok.
  • Cevap yazma yetkiniz yok.
  • Eklenti yükleme yetkiniz yok.
  • Mesajınızı değiştirme yetkiniz yok.
  •