Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


ÖSS'ye Nasıl Hazırlanmalı

Son On Yılın ÖSS Sorularını Çözün:

Bazen öğrenciler daha önceki yıllara ait ÖSS sorularını konu bitiminde veya ders ders çözerken bazen de öğretmenler öğrencilerin konuyu daha iyi pekiştirmeleri için onları derste çözer. Bu yüzden sınava hazırlanan öğrenciler önceki yıllara ait ÖSS sorularını deneme sınavı şeklinde çözmek istemez. Fakat şu bir gerçektir; geçmişteki ÖSS soruları gelecek ÖSS sorularının habercisidir. Yıllara göre ufak tefek farklılıklar olsa bile her sınav bir önceki yılların izlerini taşır. Onun için sınava kısa bir süre kala daha önceki yılların sınav sorularını çözmek öğrenci için son derece yararlıdır. Öğrenci öncelikle ÖSS'nin soru üslubuna alışır. Hangi konudan, ne gibi soruların geldiğini görür. Çalışmalarını bu sonuçlara göre düzenler.

Önceki yıllara ait ÖSS'ler aynı zamanda konu tekrarı işlevini görür. Özellikle yıl sonuna doğru öğrenciler konuları tekrar etmek istemez. Bu durum konuların çokluğundan, bazı konuların iyi öğrenilmesinden, daha önceden bazı konulara çalışmaktan kaynaklanır.


Çıkmış Soruları Çözmekle;

· Sınavda hangi konulardan soru geldiğini,

· Soruların üslubunu,

· Soruların mantığını,

· Soruların soruluş tarzını,

· Soruların konulara göre dağılımını,

· Konuların önem derecelerini,

· Hangi konulardan ne tip soruların sorulabileceğini,

· Soruların zorluk ve kolaylık oranlarını, tespit edebilirsiniz.


Bilgilerinizi Pekiştirin:

Sınava bir ay kala ÖSS'de soru olarak çıkabilecek konuların % 95'i derslerde anlatılmış ve öğrenci bunların bir kısmına çalışmış olur. Sınava kadar kalan sürede bu konuları pekiştirmek için bol bol soru çözmek, tekrar yapmak ve deneme sınavı uygulamak gerekir. Bunun için öğrenci kendini yetersiz gördüğü konuları tespit ederek tekrar çalışmalı. Önceki yılların ÖSS sorularını çözmeli ve deneme sınavları yapmalı. Sınava bir ay kala özellikle konuları tekrar etmek son derece önemlidir. Hiç öğrenemeyeceğiniz veya öğrenmediğiniz konulara zamanınızın çoğunu ayırarak öğrenmeye çalışmak yerine önceden kısmen öğrenilmiş konuları pekiştirmek için tekrar etmek daha faydalıdır. Tekrar yaparken bütün konuları baştan sona tekrar çalışmak yerine unuttuğunuz, eksiklerinizin olduğu konuları tercih etmelisiniz.

Sınavdan Önce Görülen Doğal Durumlar Nelerdir?

· Şiddetli huzursuzluk

· Ders çalışırken dikkati toplayamama

· Bilgileri hatırlayamama

· Kalp atışlarının hızlanması

· Zamanın hızlı geçtiğine inanma ve panikleme

· Diğer öğrencilerin sınava daha iyi hazırlandığını, kendisinin iyi hazırlanmadığını düşünme ve heyecanlanma


Sınavdan ve Başarısızlıktan Korkmayın:

Başarısız olmaktan korkmayın. Unutmayın korku başarıyı azaltır. ÖSS'ye birkaç gün kala bütün çalışmalarınızı yersiz korkulara kapılarak zayi etmeyin. Bu sınav elbette sizin için çok önemli; ama sizden daha önemli değil. Geçmişin olumsuzluklarını bir kenara bırakın. Birkaç yıldır sürdürdüğünüz çalışmaların karşılığını bu sınavla alacaksınız. Kendinizde korkular uyandırırsanız, yeterince çalışmış olsanız bile başarısız olabilirsiniz. Çünkü korku esnasında birey bazı davranışlarını kontrol edemez. Kontrolsüz davranışlarda hata yapma oranı her zaman daha yüksektir. Kendinizden emin olun. Rahat bir tavır sergileyin. Bunu yapmanız biraz zor olabilir. Birkaç gün sonra sınav yokmuş düşüncesini zihninizde oluşturursanız stressiz günler geçirebilirsiniz. Zaten sınava yeterince çalışmışsanız bir problem yok demektir. Sınava girer, soruları çözer ve sizin için gerekli olan puanı alırsınız. Ama korkuya kapılırsanız bunları yapmanız zorlaşır. Kendi kendinizle savaşmayın, siz hayatı akışına bırakın sınav anında sadece sorularla savaşın. Sınava gerektiği kadar hazırlanmamışsanız sizin için hiç korkuya gerek yok. Üç gün boyunca aralıksız çalışsanız da bir sonuca varamazsınız.

Sınav Salonunuzu Önceden Görün:

İnsanlar yabancı olmadıkları ortamlarda kendilerini daha rahat hisseder. Yabancı oldukları ortamlarda ise tedirgin ve kaygılı olurlar. Bu ortamlarda bireylerin davranışları normal değildir. Sınavda bulunduğunuz ortama yabancılık çekmemek için sınav salonunu mutlaka önceden görün. Sınav salonunda özellikle sınav olacağınız sıraya oturarak salonun havasını teneffüs edin. Salona şöyle bir göz atın. Sıranızda oturarak gözlerinizi kapayın ve sınav anını düşünün. Bütün sorulara şöyle bir baktığınızı hissedin. Kendinize tamamen sınavdaymış havası verin. Birkaç derin nefes alın. Şu an sorularla karşı karşıyasınız, büyük bir rahatlıkla soruları bir bir çözüyorsunuz. İçinizden "sorular ne kadar da kolaymış" sözlerini duyun. Sonra gözlerinizi yavaşça açın. Artık sınavdan korkmanıza gerek yok. Gördüğünüz gibi sorular çok kolay. Siz sadece birkaç gün sonra gireceğiniz sınavda çok başarılı olacağınızı hayal edin. Bu uygulama sizin kendinize olan güveninizi artırır. Sınav günü salonda kendinizi çok rahat hisseder ve soruları büyük bir rahatlık içinde heyecana kapılmadan çözersiniz.

RABBİM ÖSS YE GİRECEK HERKEZİN YAR VE YARDIMCISI OLSUN!!!

(yudumla.comdan alıntıdır)

RABBİM ÖSS YE GİRECEK HERKEZİN YAR VE YARDIMCISI OLSUN....

AMİNNNNNNNNNNN.... :-\


RABBİM ÖSS YE GİRECEK HERKEZİN YAR VE YARDIMCISI OLSUN....

AMİNNNNNNNNNNN.... :-\

amin tşkler ::) ;) ;D

ilginize ben tşk ederim...

bol bol test çözümü ile


Öss

MollaCami.Com