Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


JACOBS Kahve kullanıyor musunuz? Kullanmaya Devam Edecek misiniz?

Hala jacobs kahvesini rahatlıkla içebilecek var mı aranızda?

Şöyle açıklayayım:

Fatih otrantoyu ele geçirmiştir. Ve venedik’i adeta hapsetmiştir. Osmanlı artık son derece korku kaynağı olmuştur italyanlar için. Bunu kara kara düşünmeye başlarlarken şu akıllarına gelmiştir:
Jacop yahudi asıllı karaktersiz bir adamın ismi. Peki kim bu jacop?

Bu jacop denen pislik Hz. Fatih’in 7 hekiminden biri. Fatihin yanına mülüman olduğunu söyler ve ajan olarak 30 yıla yakın fatihe hizmet eder. İsmi ise tarih kaynaklarında yakup paşa olarak geçer. ve fatih son seferine (kaynaklara göre ise bu sefer italya üzerine) çıkmadan önce zehirlemeye başlar. Sefere çıktığında ise bir rivayete göre fatih’in şerbetinin içine zehir katarak öldürür, diğer bir rivayete göre ise; fatih sefere çıktığında rahatsızlanır ve bu jacop tedavi ederken bir ilaç verir. Bu ilaç ise olağanüstü halde son çare halinde verilecek bir ilaçtır. İlacı içtikten hemen sonra vefat eder.

Bu iki rivayetten ağırlıklı olan birincisidir tabi ki. Zehirlenerek ölmesi. Ama şu kesindir ki fatih jacop tarafından son seferinde öldürülmüştür.

Bu olaya hem yahudiler hem de katolikler çok sevinmiştir. Roma da kiliselerde üç gün boyunca çanlar susmamış ve üç gün boyunca düğün, eğlence yapmışlardır. Yahudiler de buna çok sevinmiş ve her yere bu jacop denilen yaratığın ismini yazmışlardır.

Ve son jest olarak ne yapalım diye düşünürlerken bu jacop adlı herifin adına:

JACOBS adlı kahveyi çıkarmışlardır.

Afiyet olsun!!!


Ayrıntılı bilgi için:



http://www.mollacami.net/forum/index.php/topic,25275.msg250422.html#msg250422

yeni öğrendim bu olayı kullanmıyoduk ama iyi oldu içenleride uyarırız sağolun

anlamıyorum kahve.. türk kahvesi..

ama yabancılara kaptırmışız tahtımızı..

kardesim, aslinda diger bazi kahvelere göre pahali bir kahve, onun icin genelde biraz daha kesemize uygunu tercih ediyoruz... ama asil meseleye bakisim , bu konuyu bukadar dramatieze etmem... belki bir jakobs hain olmustur belkide baska bir jakops evliya olmustur, yani isimden hareket bence cok yanlis... zaten günümüzde kelimelerle harflerle isimlerle öyle oynaniyorki ... mesela bizim burda ermeninin biri tavuk butlarinin icinde bulundugu kartonlara arapca ve türkce helal yazmis... bunu gören saf cahil müslümanlarda kapis kapis götürüyor...


yeni öğrendim bu olayı kullanmıyoduk ama iyi oldu içenleride uyarırız sağolun


anlamıyorum kahve.. türk kahvesi..

ama yabancılara kaptırmışız tahtımızı..




sadece kahve de deil kaptırılan. kim bilir neler var daha?

uyariniz icin tskler

evet bunu daha önce okumuştum unutmuşum
hatırlatıgın için teşetürler kardeşim selman-i pak.

uyarın için teşekkürler degerli kardeşim

cok tesekkürler aydinlattiginiz icin... cok sasirdim ilk defa okuyorum.. biz kullaniyoduk ne yazikki..


sadece kahve de deil kaptırılan. kim bilir neler var daha?

En başta ilim olsa gerek ..Bizim manevi insanlarımızın bulduğu ilimleri çalıp biz bulduk diye çıkarmışlar ortaya!Yok efendim şunu falanca buldu,şunu filan icad etti.. vs. Şuan sorsak mantık ilmi nerden çıktı?İlk ilgilenenleri kim desek cevabında hırsızların ismi verilir ki o ilmin asıl yazarı bir Alim iken..
Bu arada kahve meselesinde aladin kardeşime katılmakla beraber olabilir de diyorum çünkü napcakları belli olmaz.İğrenç bir kahve zaten bir defa içtim alıcısı da değildim ama bilmemiz iyi oldu.

elinize sağlık değerli bilgiler hamdolsun öyle bir kahveyi içmek şöyle dursun evimize bile girmiyor..

bu markanın buradan geldiğini bilmiyordum. maalesef zaman zaman tüketiyordum. bundan sonra asla...

Selamün Aleyküm,
zananınızı almamak için ben aciz fakir, bir kaç kelam edecem hatam varsa Allah günahlarımızı affeyleye. Kim Kimdir? adresin de bulmuş olduğum Jacobs ile sizin yazmış olduğunuz Jacob arasında fark var gibi görünüyor, kahveyle bağlantısını hiç çözemedim, ayrıca isim benzerliğinden bir mala tüh kaka demekte bence yanlış gibi ama yine de dikkatli olmak gerek saygılarımla

Allah'a emanet

evet doğru farklıdır.. siziinki seo kurnazlığı, bizimkisi aylık tarihi bir dergiden alıntı

sevgi ile


Osmanlı Tarihi

MollaCami.Com