Toplam 9 sonuçtan 1 ile 9 arasındakiler gösteriliyor.
Like Tree3Likes
  • 1 Post By
  • 1 Post By Piri Reis
  • 1 Post By

Konu: Düşmanla cihad esnasında oruç bozulabilir mi

  1. #1
    Aktif Üye Poyraz Zümrüd-ü Anka - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Feb 2012
    Mesajlar
    1,717
    Rep Gücü
    16

    Düşmanla cihad esnasında oruç bozulabilir mi

      
    Oruç Tutmamayı Mübah Kılan Özürler: 3. DÜŞMANLA CİHAD

    Düşmanla Cihad

    Ramazanda düşmanla savaşacak bir İslâm mücahidi, düşman karşısında zayıf düşeceğinden korkarsa, oruç tutmayabilir.
    Sonra savaş yapılmasa da yine kendisine kazadan başka bir şey gerekmez.


    Büyük İslam İlmihali, Ömer Nasuhi Bilmen
    Konu Piri Reis tarafından (30-07-2012 Saat 16:57 ) değiştirilmiştir.
    rümeysaa bunu beğendi.
    Sen!
    Kandili bile görmeyen kör!
    Kandille neyi göreceksin?


    Sadi-i Şirazi

  2. #2
    Aktif Üye Aktif
    Üyelik Tarihi
    Jul 2012
    Mesajlar
    105
    Rep Gücü
    8

    Cevap: Oruç Tutmamayı Mübah Kılan Özürler: 3. DÜŞMANLA CİHAD

    selamün aleyküm konu güzel fakat dağınık çalışılmış o zamanda vurgulanmak istenen ana tema ortadan kalkmış. mümkünse bu konuyu alt alta paylaşımla birleştirsenizde daha güzel yararlansak. İnanıyorum ki bu başlığı arıyan insanlara kolaylık olacaktır .
    Selam ve dua ile kalınız.

  3. #3
    Aktif Üye Poyraz Zümrüd-ü Anka - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Feb 2012
    Mesajlar
    1,717
    Rep Gücü
    16

    Cevap: Oruç Tutmamayı Mübah Kılan Özürler: 3. DÜŞMANLA CİHAD

    Sorularına direk cevap arayanlar için konuları ayırmayı uygun buldum.
    İnsanlar uzun uzun yazıları okumaya üşeniyorlar, ya da sorusunun cevabını uzun bir yazının içinde aramak istemiyor.
    Başlıklar halinde ayırmamın sebebi budur.

    Selam ve dua bizden.
    Sen!
    Kandili bile görmeyen kör!
    Kandille neyi göreceksin?


    Sadi-i Şirazi

  4. #4
    Aktif Üye Aktif
    Üyelik Tarihi
    Jul 2012
    Mesajlar
    105
    Rep Gücü
    8

    Cevap: Oruç Tutmamayı Mübah Kılan Özürler: 3. DÜŞMANLA CİHAD

    Hakkınızı helal edin kırdımsa çok özür dilerim. Nasıl uygun görmüşseniz o dur. Allah a emanetsiniz

  5. #5
    Aktif Üye Poyraz Zümrüd-ü Anka - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Feb 2012
    Mesajlar
    1,717
    Rep Gücü
    16

    Cevap: Oruç Tutmamayı Mübah Kılan Özürler: 3. DÜŞMANLA CİHAD

    Estafurullah niye kırılayım Sadece açıklama getirdim.
    Sen!
    Kandili bile görmeyen kör!
    Kandille neyi göreceksin?


    Sadi-i Şirazi

  6. #6
    1071 ile vurduk mas Girişken Piri Reis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Feb 2008
    Mesajlar
    881
    Blog Entries
    1
    Rep Gücü
    26

    Cevap: Oruç Tutmamayı Mübah Kılan Özürler: 3. DÜŞMANLA CİHAD

    Her konu ayrı başlık olması iyi olmuş. ben de başlıklarında değişiklik yaptım
    Zümrüd-ü Anka bunu beğendi.
    Aciz bir kul

  7. #7
    Aktif Üye Poyraz Zümrüd-ü Anka - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Feb 2012
    Mesajlar
    1,717
    Rep Gücü
    16

    Cevap: Düşmanla cihad esnasında oruç bozulabilir mi

    Çok iyi olmuş
    _İsmail_ bunu beğendi.
    Sen!
    Kandili bile görmeyen kör!
    Kandille neyi göreceksin?


    Sadi-i Şirazi

  8. #8
    Caylak Caylak
    Üyelik Tarihi
    Jul 2012
    Mesajlar
    4
    Rep Gücü
    0

    Cevap: Düşmanla cihad esnasında oruç bozulabilir mi

    elinize sağlık

  9. #9
    Aktif Üye Aktif _İsmail_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    May 2013
    Mesajlar
    271
    Rep Gücü
    7

    Cevap: Düşmanla cihad esnasında oruç bozulabilir mi

    elinize sağlık
    "Hani, biz İsrailoğulları’ndan, “Allah’tan başkasına ibadet etmeyeceksiniz, anne babaya, yakınlara, yetimlere, yoksullara iyilik edeceksiniz, herkese güzel sözler söyleyeceksiniz, namazı kılacaksınız, zekâtı vereceksiniz” diye söz almıştık. Sonra pek azınız hariç, yüz çevirerek sözünüzden döndünüz."

    “Eğer bir kul, Cenâb-ı Hakk’a bir hususda duâ eder de icâbet olunmazsa onun yerine bir hasene, yani bir sevâb yazılır.”

Konu Bilgisi

Users Browsing this Thread

Şu anda 1 üyemiz bu konuya göz atıyor. (0 kayıtlı üye ve 1 misafir.)

     

Benzer Konular

  1. Oruç tutmamayı mübah kılan haller
    Konuyu Açan: KÂŞİF, Forum: Oruç.
    Cevaplar: 3
    Son Mesaj : 12-05-2013, 17:36
  2. Yolculukta oruç tutulmasa olur mu
    Konuyu Açan: Zümrüd-ü Anka, Forum: Oruç.
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj : 12-05-2013, 17:34
  3. Hasta bir insan oruç tutmasa olur mu?
    Konuyu Açan: Zümrüd-ü Anka, Forum: Oruç.
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj : 12-05-2013, 17:34
  4. Cevaplar: 1
    Son Mesaj : 02-09-2009, 10:11

Bu Konu İçin Etiketler

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu açma yetkiniz yok.
  • Cevap yazma yetkiniz yok.
  • Eklenti yükleme yetkiniz yok.
  • Mesajınızı değiştirme yetkiniz yok.
  •