Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Eid Mubarak!

Bij gelegenheid van Eid al-Adha, zouden wij al onze lezers Eid Mubarak willen wensen! Zeker de gelegenheid die het offer van Abraham (p) en zijn zoon Ishmael (p) herdenkt is een goedaardigere en edele traditie in vergelijking tot het bloedoffer [de heidense beeldspraak] van een half-naked mens-god die humiliatingly slingerend van een Roman kruis stierf. Mei Allah geeft overwinning aan onze Deen en doet die Trinitarian godsdienst in de nabije toekomst teniet, insha'allah.

Wat is Eid al-Adha?

Aan het eind van Hajj (jaarlijkse bedevaart aan Mekka), vieren Moslims over de hele wereld de vakantie van Eid al-Adha (Festival van Offer).

Wat herdenkt Eid al-Adha?

Tijdens Hajj, herinneren Moslims en herdenken de proeven en de triomfen van de Helderziende Abraham. Qur'an beschrijft als volgt Abraham:

Zeker was Abraham een voorbeeld, braaf aan Allah, rechtop door aard, en hij was niet van polytheists. Hij was dankbaar voor Onze gulle giften. Wij kozen hem en begeleidden hem unto een juiste weg. Wij gaven hem goed in deze wereld, en in volgende zal hij het zekerst onder rechtschapen. zijn (16:120 Qur'an - 121)

Één van de hoofdproeven van Abraham moest het bevel van Allah onder ogen zien zijn enige zoon doden. Op het horen van dit bevel, trof hij om aan de wil van Allah voor te leggen voorbereidingen. Toen hij allen bereid was om het te doen, openbaarde Allah aan hem dat zijn offer reeds was vervuld. Hij had aangetoond dat zijn liefde voor zijn Lord al anderen verving, dat hij zijn eigen leven of leven van die beste aan hem zou bepalen aan God voor te leggen.

Waarom offeren Moslims een dier op deze dag?

Tijdens de viering van Eid al-Adha, herdenken Moslims en herinneren de proeven van Abraham, zelf slachtend een dier zoals een schaap, kameel, of geit. Deze actie wordt zeer vaak verkeerd begrepen door die buiten het geloof.

Allah heeft ons macht over dieren gegeven en ons gegeven om vlees te eten, maar slechts als wij Zijn naam bij de plechtige handeling van het nemen van het leven uitspreken. Moslims slachten dieren op de zelfde manier door het jaar. Door de naam van Allah op het tijdstip van slachting te zeggen, worden wij eraan herinnerd dat het leven heilig is.

Het vlees van het offer van Eid al-Adha wordt meestal weggegeven aan anderen. Één derde wordt gegeten door directe familie en verwanten, wordt één derde weggegeven aan vrienden, en één derde wordt geschonken aan de armen. De handeling symboliseert onze bereidheid om dingen op te geven die van voordeel aan ons of dicht bij onze harten zijn om de bevelen van Allah te volgen. Het symboliseert ook onze bereidheid om sommige van onze eigen gulle giften op te geven om banden van vriendschap te versterken en zij te helpen die in behoefte zijn. Wij erkennen dat alle zegen uit Allah komen, en wij zouden ons harten en aandeel met anderen moeten openen.

Het is zeer belangrijk om te begrijpen dat het offer zelf, zoals gepraktizeerd door Moslims, niets heeft met het herstellen voor onze zonden of het gebruiken van het bloed te doen om van zonde te wassen. Dit is een misverstand door die van vorige generaties:

Het is niet hun vlees noch hun bloed dat Allah bereikt; het is uw godvruchtigheid die hem. bereikt (22:37 Qur'an)

De symboliek is in de houding - een bereidheid om offers in ons leven te maken op de Rechte Weg te blijven. Elk van ons maakt kleine offers, opgevend dingen die pret of belangrijk aan ons zijn. Een ware Moslim, wie zijn of zelf volledig aan Lord voorlegt, is bereid om de bevelen van Allah volledig en obediently te volgen. Het is deze sterkte van hart, zuiverheid in geloof, en gewillige gehoorzaamheid dat onze Lord van ons wenst.

Wat anders doen Moslims de vakantie vieren?

Op de eerste ochtend van Eid al-Adha, wonen Moslims rond de wereld morgengebedden op hun lokale moskees bij. De gebeden worden gevolgd door bezoeken met familie en vrienden, en de uitwisseling van groeten en giften. Op wat punt, zullen de leden van de familie een lokaal landbouwbedrijf bezoeken of zullen anders regelingen voor de slachting van een dier maken. Het vlees wordt verdeeld tijdens de dagen van de vakantie of binnenkort daarna.


Nederlands

MollaCami.Com