Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Arabi ilimlerle alakali saka ve tekerlemeler

Arabi ilimlerle alakali tekerlemeler.

Osmanlıda Ulema sınıfının bozulduğu yıllardır... Yada Cumhuriyetin ilk yılları da olabilir... Anadolu'da bir kazanın köyüne imamlık için muhterem bir hocaefendiden ilim okumuş değerli bir zat başvurmak ister. Bu sebeple müftülük binasına girer. Önce vaizin odasına gider. O sırada vaiz mangalda ısınmaktadır. Közler kor gibi olmuştur. Bizim muhterem zat, ilminin engilliğini göstermek için "En'nârü semeratü'ş-şitâ" der. Vaiz cahil birisidir. Bu engin ilmin altında kalmamak için "evet... nar tatlı bir nimettir" der. İmam adayı, asabı bozuk olarak oradan ayrılır. Müftünün yanına gider. Müftüye bu olaydan bahseder. "Hocam, ben vaize en-narü semeratü'ş-şita dedim, o da nar tatlıdır dedi"der. Müftü kendinden emin bir biçimde "vay cahil... vay... her zaman söylüyorum şuna... ayet-i kerimelere yanlış mana verme, diye... desen ya, ayet-i kerimeye yine yanlış mana verdi."

Eski devirlerde birgün galata'da yangın çıkar.O zamanlardada galata kulesine çıkılır ve yangın oradan duyurulurmuş.Bir talebede oradan geçerken bir taraftanda talim çalışıyormuş.Yangını duyurması için ona söylüyorlar.Talebede galata kulesine çıkıyor ve talimli bir şekilde "ga-la-ta-da yan-gıvvar" diye nida ediyor.Tabi millet anlayana kadar yangın yeri kül oluyor.

Çok güzeller hocam teşekkürler... :D

:)

teşekkür ederiz :)

sağolasın teşekkür ederiz..

hoca bir gün talebelerine bundan sonra konuşurken kıraat harflerini çıkararak konuşun diyor.bir gün hocanın sarıgı yanmaya başlıyo.talebe
ho-cam ho-cam sa-rı-gı-nı-zın kıv-rı-mı-nın kıv-rı-mı ya-nı-yor
diyene kadar sarıkyanmış bitmiş kül olmuş

:)

Bir zamanlar fatih medresesinde (Ayın) çıkarmakla meşhur bir hoca varmış, Cumhuriyet döneminde medreseler yasaklanmış, ancak o hoca gizli gizli tâlim ve kıraat okutmaya devam ediyormuş.
Bir gün zabtiyeler medreseyi basmışlar, talebeler askerleri görünce çil yavrusu gibi sağa sola kaçışmışlar. Talebenin birisi de yolda kaçarken gördüğü boş bir boyacı sandığının önüne oturmuş ve zaptiyeleri boyacı rolü oynayarak atlatmaya çalışmış. Arkadan gelen zaptiyelerden birisi talebeler ne taraf kaçtı diye ona sorunca, hocasından gördüğü tâlim ile (Bâ'zısı bu tarafa bâ'zısı şu tarafa) gittiler diye ayın çatlatarak söyleyince zaptiye kolundan yapışmış, sen de onun talebesisin değil mi? demiş ve yakalamış. :)

Teşekkürler bu da güzeldi.

;) teşekkürler çok güzeldi

güzeldi :)

İlkler çok hoş hocam teşekkür ederiz ;)
sondakine gülemiyorum :'(

müteallim hocam süperdi sağolsınız. Tebessüm ettirdiniz bizlere

Cenab-ı Hak yüzünüzden tebessümü eksik etmesin ,çok hoştular


İlkler çok hoş hocam teşekkür ederiz ;)
sondakine gülemiyorum :'(

aynen...


Müzakere

MollaCami.Com