Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Arabi ilimlerle alakali saka ve tekerlemeler

bide biz talebeyken özellikle mahrec derslerini öğrendiğimiz sıralarda bide vesitiyeri temizlediysek, malum vav harfinin mahreci dudaklarıın toparlanarak söylenmesidir. vestiyeri söylerken dudaklarımızı tıplayarak hocam v estiyeri teslim verecektik derdik.
yine bi gün teslim vericem ve hocamıza dedim hocam söylediğiniz yeri temizledim gelip bakarmısınız. hocam çıkıştı kızar gibi yaptı bana, sen ne demek istiyorsun bana hıı bu ne teşebbüs dedi. ben ne olduğunu anlayamadım hocam ne yaptım ne dedim ben dedim. sen bana bakar mı demek istiyorsun dedi. meğerse şaka yapıyormuş teslim alacağınız yere (bakarmısınız) kelimesinden şaka etmiş bana.:):)

baya olmuş buraya yazılalı ama bende bişi paylaşayım


Tabiiki kardeşim. Geride kalmış konuları istediğiniz gibi karıştırabilir, güncelleyebilirsiniz ;)

MEN RABBÜKE. o telebe hemen atılmış
-MEN haberi mukaddem, RABBÜKE mübteda-i muahhardır.


Çok güzel bir latife olmuş, talebeleri iyi çalışmaya sevkedecek cinsten :)


sağolasın teşekkür ederiz..


-MEN haberi mukaddem, RABBÜKE mübteda-i muahhardır. :) tabi melekler anlayamamışlar ne olduğunu. mevlaya arz etmişler. mevlamızda o talebenin cennetlik olduğunu buyurmuş..
zaten arabca konuşan arablar dahi bu ilimleri bilmiyorlar. ne şanslıyız..


Güzelmis, paylasim için tesekkürler :)

Benimde aklima evelsi gün bir talebemin anlattigi fikra geldi aklima. Benim komigime gitti paylasayim dedim. Yeri tam olarak burasi degilse k.bakmayin :)

Temel askere gider. Askerde komutani çagirir ve Islamin sartlarini sorar. Tabi Temel bilmemektedir cevabi ve atar; 'Islamin sarti 40'dir komutanim!'. Tabi bu cevap karsisinda komutan tokadi yapistirir Temel'e..
Temel morali bozuk bir sekilde Dursun'un yanina gelir. Dursun Temel'e neden moralinin bozuk oldugunu sorar ve Temel durumu anlatir. Dursun hemen atilir; 'Temel olum ne 40'i? Kos komutanin elini öp ve özür dile. Islamin sartinin 5 oldugunu söyle!'. Temel Dursuna bozuk atar; 'Git olum isine, adam 40'i kabul etmedi, 5'i nasil kabul etsin?!'


Müzakere

MollaCami.Com