Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


ILIM ILE ALAKALI ÖZEL MAKALELER

rabbim razı olsun böyle güzel şeylerin yazıldığını görmek çok mutlu etti beni. yurtta dinlediğim o güzel sohbetleri dinleme fırsatı bulamıyorum artık buradakileri okuyarak sohbet gıdamı almış olurum inş..bu güzel hizmeti yapan kardeşlerim rabbim gönlünüzdekilerin ziyadesinden de ziyadesini nasip etsin rabbim hizmetinizi kabul etsn.

Müteallim hocam haddim olmayarak aşağıdaki iki parağrafta önemli hatalar var. Sanırım alıntı yapılan yerde yanlış yazılmış ve gözden kaçmış olabilir. (İlmin Neresindeyiz başlıklı) yazıda da aynı hata var, daha önce uyardım düzeltildi diye cevap yazılmış ama durum ortada. Bizim için çok büyük ayıp, bu ayıbın derhal düzeltilmesi gerekir.

"Dinsiz ilim kör, ilimsiz din de topaldır."Allah'tan hakkıyla alimler korkar"De ki Ey Habisim: Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?" (Zümre/9) Hâşa (Habisim değil Habibim olacak)

Allah'a ibadet-u takatle yaklaşıp kullukta bulunan (İbâdât-u Taatle) olacak Daha buna benzer küçük hatalar var tekrar kontrol edilirse iyi olur

"İlim bir noktaydı cahiller çoğalttı" der Hz. Ali r.a. Bu noktanın ne olduğu hususunda pek çok şey söylenebilir hatta bu konuda bir kitap bile yazılabilir. Nedir tüm ilimlerin menş'ei olan nokta? Ahlaki ilimlerin noktası "kendin için istemediğini müslüman kardeşin için de isteme" hadisi mi? Fıkıh hususundaki nokta "müfti ne fetva verirse versin sen kalbine danış. Kalbinin mutmain olmadığı iş günahtır." hadisi mi? Ya da , malum medya tarafından magazinel haber niteliği kazandırılan , yeni müslüman olan kişinin müfti önünde getirdiği kelime-i şahadet midir nokta? Belki de "hiç" biridir ki , o noktayı Rabbi karşısında hiç olanlar bilir.
Ben bilmem. Bildiğim bir hadis var sadece "Kişi bildiğiyle amel ederse Allah ona bilmediklerini öğretir." Ve's-selâm.


Müzakere

MollaCami.Com