Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


doğadaki yeşil canlılar

evet şimdide doğadaki yeşil canlılardan fotoğraflar 8)

Kara ve su hayvanların yaşam ortamlarıdır. Hayvanlar yaşadıkları ortama uyum sağlayabilmek için ve de kendilerini kamufle edebilmek için zaman içinde renk değiştirmişlerdir. İşte doğanın en canlı renge sahip yeşil canlıları...

Yeşil kutup ayıları
2005 yılında Brooklyn Hayvanat Bahçesi'ndeki birçok kutup ayısı alt tabakalarında yetişen bir yeşil yosun yüzünden yeşil renge büründü. O yıl Şikago alışılmadık sıcaklıkta nemli ve kuru bir yaz geçirmişti. Algler ayılara zarar vermediğinden olaya müdahale edilmedi, kendiliğinden geçmesi beklendi. 2004 Şubatında Singapur Hayvanat Bahçesi'nde iki ayı aynı sebeple yeşile döndü. Bu duruma Singapur'un sıcak ve nemli havasının yol açtığı açıklandı. Ayılar 'peroxide blonde' adlı kimyasalla yıkandılar.

Yeşil haşereler
Üzerinde yaşadıkları bitki sisteminin rengini kendilerine adapte etmiş olan yeşil böcekler familyasında yeşil örümcekler, kanatlı böcekler, tırtıllar yer alıyor. Doğaya müthiş uyum sağlamış bu haşerelerin derileri ve iskeletleri de yeşil. Bu grubun boyca en uzun olan hayvanı 'peygamber böceği' olarak bilinen canlı. Peygamber böceğinin doğada ortalama 2 bin 200 farklı türü bulunuyor.

Yeşil balıklar
Haşerelerin aksine bu canlılar okyanusların yeşil efendileri. Bu balıklar da rengini okyanusların ve göllerin yansımasından alıyor. Vücutlarında taşıdıkları parlak pullar bu balıkların gövdelerinde ışık oyunlarının varyasyonuna yardımcı oluyor. Bu grubun, türüne en az rastlanan örneği 'Elsia Chlorotica' olarak bilinen şekli büyük bir yaprağa benzeyen canlı. Derilerinde yeşil kloroplast hücreleri bulunan bu canlı türü tıpkı bitkileri gibi enerjisini güneşten alıyor.

Yeşil kurbağalar
Hem suda hem de karada yaşayabilen bu grup oksijeni havadan alıyor ama vücutlarını nemli tutabilmek için de sudan faydalanıyorlar. Genellikle yağmur ormanları kuşağında yaşayan bu yeşil kurbağalar üstün bir kamuflaj yeteneğine sahip. Bu grupta bir de ağaç kurbağaları yer alıyor. Ağaç kurbağaları, kurbağalar içinde rengi en canlı olan tür olarak biliniyor. Patlak kırmızı gözleri ve kırmızıya dönük parmaklarıyla doğanın en ilginç hayvanlarından biri.

Yeşil kertenkele
Yaşadıkları florada kendilerini o kadar iyi kamufle edebiliyorlar ki kendilerine rahat yaşam alanı yaratabiliyorlar. ABD'nin güneydoğu bölgesinde bolca bulunan bir tür. Canlı yeşil tonlardan kahverengi tonlarına kadar değişen yelpazede renk değiştirebiliyorlar. Bu da daha rahat gizlenmelerini sağlıyor.

Yeşil kaplumbağalar
Genellikle sıcak okyanus sularının canlıları. Ortalama 80 yıl ömürleri var. Dev boyutlara ulaşabilirler. Bugüne kadar saptanmış en yüksek ağırlık 395 kilogram. Beslendikleri alanın çok uzağına göç edebilme yetisine sahipler.

Yeşil yılanlar
Doğada yılan türleri oldukça çeşitlidir. Yeşil pigmentli yılanlar derileri parlak olduğu için oldukça dikkat çekicidir ama yaşadıkları florada kendilerini gizlemeyi iyi başarırlar. Yeşil yılanların boyu 1 metre civarındadır. Ot yılanı olarak da bilinirler. Böcek yiyerek beslenen bu yılanların anavatanı ABD ve Kanda'nın güneyi.

Yeşil kuşlar
Papağanlar yeşil kuşların en popüleridir.Bu türlerin gagasının rengi genellikle sarıya dönüktür. Oldukça canlı bir yeşile sahip gövdeleri üzerinde yer alan gözlerinin çeperi kırmızıdır. Özellikle Panama bölgesinde çok bulunurlar.

Yeşil tembel hayvanlar
Bu hayvan o kadar halsiz ve o kadar uyuşuktur ki, kaba tüylerinin arasında bir nevi yeşil yosun bile yetişir. İyice su gördüğü yağmur mevsiminde, tembel hayvanın kürkünde, oldukça gelişmiş yosunlardan ileri gelen yeşilimsi bir renk göze çarpar. Buna mukabil kurak mevsim gelip çatınca, bu yeşil renk de kaybolur.

Genetik yapısı değiştirilmiş hayvanlar
Meyvelerden hayvanlara kadar artık herşeyin rengiyle oynanabiliyor. Genetik olarak modifiye edilmiş bu hayvanlar orijinal renklerinden oldukça farklı oldukları gibi karanlıkta da parlıyorlar.


??? ??? ???

Allah razi olsun kardesim.
Ellerine saglik, bizleri güzelliklerle bulusturdun.

Mavilerden sonra yesil canlilarida tanismis olduk sayenizde. Yine güzel bir çalisma olmus.

Bizlerle paylasip bilgilendirdigin için tesekkürler kardesim..


Mollacami Foto Galerisi

MollaCami.Com