Toplam 8 sonuçtan 1 ile 8 arasındakiler gösteriliyor.
  1. #1
    Aktif Üye Poyraz
    Üyelik Tarihi
    Jan 2008
    Mesajlar
    1,484
    Rep Gücü
    15

    Balığın sucuğu ve kebabı da yapıldı

      



    Balığın sucuğu ve kebabı da yapıldı




    Çanakkale'de bir kadın aşçı, orkinos balığının etinden sucuk, kılıç balığından ise kebap yaptı.

    Kentteki bir balık lokantasının aşçısı olan Fatoş Yıldız, ekonomik sıkıntılar nedeniyle 1995 yılından bu yana sektörde sürdürdüğü lokanta işletmeciliğini bırakmak zorunda kaldığını söyledi.

    Son 4 yıldır mutfakta görev yapmaya başladığını belirten Yıldız, ''Bu işin mutfağına zaten yabancı değildim. Neler yapabilirim, müşterilere neyi, nasıl sunabilirim derken, balıkçılığı bilen insanların yanında 3 yıl çalıştım. Ondan sonra 'ben bu işi yapabilirim' diyerek, mutfakta ustalığa geçtim'' dedi.

    ''BALIKTAN PASTIRMA, DÖNER, SUCUK VE KEBAP DA YAPILIR''

    Fatoş Yıldız, çalıştığı lokantada yeni bir konsept ortaya koyduklarını, bu kapsamda balık çeşitlerinin yanı sıra balık sucuğu ve kebabını da müşterilerine sunmaya başladıklarını belirterek, şöyle konuştu:

    ''Kırmızı etle üretilebilen her şey, bana göre balıkla da yapılabilir. Hafif bir besin maddesi olan balıkta, ete katılabilen baharatları kullanabiliyorsunuz. O zaman etle yapılabiliyorsa balıktan pastırma, döner, sucuk ve kebap da yapılır. Biz bunu sucukla başlattık, herkes tarafından çok beğenildi. Daha sonra kebap ürettik. Sucukta orkinos, kebapta ise kılıç balığının etini kullanıyorum.''

    Lokantanın işletmecisi Yılmaz Taşar ise klasiklerin dışına çıkıp, yenilikçi olmanın insanlara her zaman kazandırdığını savunarak, şöyle devam etti:

    ''Fatoş hanım, bize balık sucuğunu önerdi. İlk denememizde harika bir tat elde ettik. Ondan sonra seri üretime geçip, müşterilerimize sunmaya başladık. Herkesten olumlu tepki geldi. Balık satışlarımız azaldı, sucuk satışlarımız arttı. Bunun yanı sıra balık etinden kebap da ürettik. O da çok beğenildi.''alıntı

  2. #2
    Aktif Üye Firtina Mecelle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Dec 2007
    Mesajlar
    2,310
    Rep Gücü
    26

    Ynt: Balığın sucuğu ve kebabı da yapıldı

    :

    paylaşım içn tesekkür ederiz
    Ey Birader Bir Noktasın! Haddini Bilde Yürü
    Şimdi Ahû Bir Olur Hınzır olur Nice Sürü!..

  3. #3
    Aktif Üye Emektar
    Üyelik Tarihi
    Mar 2008
    Mesajlar
    6,309
    Rep Gücü
    27

    Ynt: Balığın sucuğu ve kebabı da yapıldı

    tesekkürler

  4. #4
    Aktif Üye Kasirga
    Üyelik Tarihi
    Dec 2007
    Mesajlar
    4,532
    Rep Gücü
    22

    Ynt: Balığın sucuğu ve kebabı da yapıldı

    Alıntı Deniz Nickli Üyeden Alıntı
    :

    paylaşım içn tesekkür ederiz

  5. #5
    Aktif Üye Emektar
    Üyelik Tarihi
    Jan 2008
    Mesajlar
    6,537
    Rep Gücü
    29

    Ynt: Balığın sucuğu ve kebabı da yapıldı

    Alıntı Deniz Nickli Üyeden Alıntı
    :

    paylaşım içn tesekkür ederiz

  6. #6
    Moderator Emektar
    Üyelik Tarihi
    Dec 2007
    Mesajlar
    5,858
    Rep Gücü
    28

    Ynt: Balığın sucuğu ve kebabı da yapıldı

    bilgilendirdiğiniz için teşekkürler
    yolumuz oralara düşerse kimbilir belki
    bizlerde tadarız bakalım nasılmış
    Ya Rabbi! Doğruyu doğru olarak bize göster ve ona uymak için kuvvet ve kudret ver.

  7. #7
    Aktif Üye Emektar
    Üyelik Tarihi
    Mar 2008
    Mesajlar
    9,559
    Rep Gücü
    37

    Ynt: Balığın sucuğu ve kebabı da yapıldı

    vejeteryan olarak pek dikkatimi çekmediemeğe sağlık

  8. #8
    Üyemiz Okur
    Üyelik Tarihi
    Nov 2009
    Mesajlar
    30
    Rep Gücü
    10

    Ynt: Balığın sucuğu ve kebabı da yapıldı

    Balıktan sucuk ve kebap.. Acaba nasıl bir lezzet? :

Konu Bilgisi

Users Browsing this Thread

Şu anda 1 üyemiz bu konuya göz atıyor. (0 kayıtlı üye ve 1 misafir.)

     

Benzer Konular

  1. Ne kadar zamanda yapıldı?
    Konuyu Açan: selman-i pak, Forum: Temel & Karadeniz Fıkraları.
    Cevaplar: 8
    Son Mesaj : 25-12-2014, 14:37
  2. Çemen - Fakir sucuğu
    Konuyu Açan: anise, Forum: Salata ve Garnitürler.
    Cevaplar: 6
    Son Mesaj : 10-12-2010, 20:19
  3. Tavuğun ve balığın derisini yemeyin
    Konuyu Açan: vahit koç, Forum: Sağlık Haberleri.
    Cevaplar: 2
    Son Mesaj : 13-11-2010, 15:29
  4. Balığın Üstünde Muhammed(s.a.v) İsmi..
    Konuyu Açan: Damla_, Forum: Güncel Haberler.
    Cevaplar: 2
    Son Mesaj : 19-01-2009, 00:35

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu açma yetkiniz yok.
  • Cevap yazma yetkiniz yok.
  • Eklenti yükleme yetkiniz yok.
  • Mesajınızı değiştirme yetkiniz yok.
  •