Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Mısır ve kısırdan sonra mantı da bardakta!

Mısır ve kısırdan sonra Türk mutfağının vazgeçilmez yiyeceklerinden mantı da bardakta satılmaya başlandı.
Bursa'da bir restoranın küçük bardakta 3, büyük bardakta 5 liradan satışa sunduğu mantıya özellikle öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor.

Çekirge Mahallesi'nde faaliyet gösteren restoranın sahibi Feride Saygaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bursa'nın ilk mantıcısı olarak 35 yıldır yemek sektöründe hizmet verdiklerini söyledi.

Özellikle son dönemde oldukça ilgi gören bardakta mısır ve kısır satışından etkilenerek mantıyı da bardakta satmaya karar verdiğini dile getiren Saygaç, ''Yıllardır burada hizmet veriyoruz. Mısır ve kısırın bardakta satıldığını görünce mantının da satılabileceğini düşündük ve bu çerçevede satışına başladık'' dedi.

Saygaç, iş yerinin önüne bardakta mantı satışı yapıldığına dair pankart astıktan sonra yoğun bir taleple karşı karşıya kaldıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

''Çevremizde üç okul bulunduğu için özellikle öğrenciler bu duruma epey sevindi ve bardakta mantıya büyük ilgi gösterdi. Bunun yanı sıra çok fazla vakti olmayan müşterilerimiz de genellikle öğle yemeklerinde mantısını bardakta almayı tercih ediyor. Kısacası yoğun ilgi görüyoruz. Yine normal servislerimizde olduğu gibi bardakta mantının üzerine de isteğe bağlı olarak sarımsaklı yoğurt, salça, tereyağı ve çeşitli baharatlar ekliyoruz. Yani müşterilerimiz tabakta yediği mantıdan aldığı lezzeti bire bir bardaktaki mantıda da buluyor.''


Molla Cami Mutfağı

MollaCami.Com