Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


osmanlı mutfagından imam bayıldı

patlıcanların sapları kesilir,başları düzeltilir.kabugunu soyup soymamamk tercihe baglıdır.karnı yarılır.kızdırılmış zeytinyagında birkaçdefa çevirilip çıkarılır.halka halka dogranmış sogan sararıncaya kadaryagda çevrilir.zevke uygun düşerse diş diş soyulmuş sarımsak ilava edilerek birkaç dea çevrildikden sonra karışım patlıcanların içine doldurulup tencereye istif edilir.tuzu ve biberi serpilir. kalan yag ve sıkılmış domatas suyu,yağı alınmış et suyu ve temiz su ilave edilir.ilik gibi oluncaya ve suyubir mikdar kalıncaya kadar pişirilir.içleri dökülmede tabaga konur ve suyu üzerine gezdirilir.

Teşekkürler degerli kardeşim


Molla Cami Mutfağı

MollaCami.Com