Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Gül lokumu yapılışı



MALZEMELER

35 gr mısır nişastası
290 gr su
55 gr glikoz
225 gr tozşeker
1 tatlı kaşığı gülsuyu
1 tatlı kaşığı limon suyu
Tercihe bağlı olarak birazcık gıda boyası
Tercihe bağlı olarak fıstık

Üzeri için

Pudra şekeri ve nişasta

Yapılışı:

1-Su ve nişasta sürekli karıştırılarak 5 dakika boyunca kaynatılır.
2-Kaynama işlemi sürerken glikoz şurubu ve şekeri birlikte içine eklenir.
3-Sürekli karıştırılarak sıcaklığı 106 dereceye ulaşana kadar pişirmeye devam edilir.
4-Ocaktan alınır, içine gül suyu, limon suyu (burada sitrik asit yerine kullanıyoruz), gıda boyası eklenir.
5-Önceden hafifçe ıslatılan tepsiye karışım dökülür ve 1 gece boyunca serin bir yerde dinlendirilir.
6-Geniş bir tabak veya tepsiye 1 ölçü pudra şekeri ve 1 ölçü nişastayı birlikte elenir.
7-Dinlenmiş lokum keskin bir bıçak veya makas yardımıyla kareler halinde kesilir.
8-Her bir küpü nişasta - şeker karışımına bulanır.
9-Hava almayacak bir kapta muhafaza edilir.

Teşekkürler Gözyaşı .. :) :)

Lokumda tercihim konya yöresinde yapılan çift kavrulmuş küçük lokumlardır.

:)

çift kavrulmuş lokuma ulaşma imkanınız yoksa size göndereyim hatta isteyen kardeşlerimize :)

Ulaşma imkanımız yok .
İnceliğinizden dolayı teşekkür ederiz kardeşim.

:-[

diyecek birşey bulamadım ...

Teşekkürler....

çocukken...iki bisküvi arasına koyup yerdik lokumu...hala yaparım :) :) emeğinize sağlık kardeşim...

:) :)

ellerine sağlık gözyaşı şekerli olan herşeyi severim yaparımda ama bunun kıvamını tıtturacağımı sanmıyorum :-\teşekkürler tarif için :) :)


Molla Cami Mutfağı

MollaCami.Com