Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Küçük Oda Dekorasyonu Püf Noktaları

Çoğu insan evinin ya da odalarının küçük olduğundan şikâyet ediyordur. Hal böyle olunca da küçük odaların dekorasyonunu yapmak biraz zorlaşıyor.

Bu konuda size yardımcı olabilecek bazı püf noktalar: Odanız küçük mü? Odanızı olduğundan büyük göstermek sizin elinizde. Tabi şunu da unutmamak gerekiyor. Her odanın durumuna göre de farklılık gösterebilir.

Aynalar; küçük odaların büyük kurtarıcısıdır. Odanıza koyacağınız ayna ne kadar büyük olursa odanıza katacağı derinlikte bir o kadar fazla olur ve odanız olduğundan büyük görünür.

Bir sonraki aşama ise; odanızı fazla eşya ile doldurmamaktır. Önce ne kadar eşyaya ihtiyacınızın olup olmadığına karar vermeniz, fazlalık eşyaları diğer odalarda değerlendirmelisiniz. En önemli noktalardan bir tanesi de mobilya seçimi olacaktır. Kesinlikle büyük, hantal mobilyalardan kaçınmalısınız. Bu tür mobilyalar küçük oda da sıkış tepiş duracağı için odanız daha da küçük görünecek, yaşam alanınız daralacaktır.

Ayrıca mobilya konusunda ahşap ve koyu renkler yerine, açık renk ve tonlarını tercih ederseniz isabetli karar vermiş olursunuz.

Duvarlarınızın renkleri; Duvarlarınızın rengi kesinlikle ama kesinlikle uçuk renkler olmamalı. Daha sade, daha açık tonlarda bir renk seçmelisiniz. Ayrıca perde konusunda da dikkatli olmalısınız. Koyu renk ve kalın kumaşlı perdelerden kaçınmalısınız ki odanız daha fazla ışık alsın ve daha ferah bir mekan oluşsun.

Bütün bu söylenen noktaları uyguladığınız takdirde odanız olduğundan daha büyük görünecek ve daha ferah bir ortam olacaktır.

tesekkürler :)


Mobilya ve Dekorasyon Ürünleri

MollaCami.Com