Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Oruçlu İken masturbasyon yapmak orucu bozar mı

ALLAH TEALA ' nın selamı hepinizin ve hepimizin üzerine olsun.

1- Hocam sorum şöle oruçlu iken masturbasyon yapmak orucu bozar mı ? Bozarsa da kefaret mi gerektirir kaza mı ?

2- Bide Masturbasyonun iftardan sonra yapılması halinde gusul abdesti alınıp normal bi şekilde sonraki oruca niyet etsek günaha girermiyiz.

Bu konularda Zehirli Ok | Derdinize Derman!! adresinde detaylı bilgiler bulabilirsiniz. Yine de bilgi olsun diye:

1. Masturbasyon, sık sık yapılıyor ve alışkanlık hale getirilirse HARAM'dır.. Günahtır. Fakat zinaya düşme tehlikesinin oldugu durumlarda vacip olabilir. Bu da her gün ya da her hafta masturbasyon yapmak için bahane mazaret olmamalı.

2. Masturbasyon yaparken resim, video vs gibi cinsel içerikli yayınları izlemek aynı zamanda GÖZ ZİNASI işlemiş olursunuz. Pornografik içerikler izlemek günahtır. HAramdır. Çifte günaha girmiş olursunuz.

3. Eğer ramazan ayında oruçlu iken masturbasyon yapılırsa: Oruç kesinlikle bozulur. Kaza edilmesi gerekir. Kefaret konusunda:

   Orucu Bozup Kazâ ve Keffâret İcâbettiren Şeyler - Muhtasar Ilmihal

yukarıdaki adreste yazdıgı gibi bilerek cinsi münasebette bulunmak orucu bozar hem de keffaret gerektirir.

Fakat masturbasyon konusunda şöyle bir bilgi var. Eğer aynı ramazan ayı içinde yani aynı senede ikinci defa daha masturbasyon yapıyorsanız kefarette gerektirir.

Birincisinde kaza, 2. sinde kefaret gerektirir.

Bir de tavsiyemiz nasıl olsa bozuldu diye yiyip içmeyiniz. Böyle birşey yapmış olsanız bile oruçmuş gibi iftar vaktine kadar bekleyiniz.

4. iftardna sonra yapılırsa orucunuza bir zarar gelmez fakat yukarıda yazdıgımız gibi alışkanlık haline getirdiniz ya da birşeyler izleyerek yapıyorsanız zaten günaha girmiş oluyorsunuz


Misafir Soruları

MollaCami.Com