Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Ben sunniyim eşim alevi ve çocuklarım var ne yapmalıyım

selamun aleykum ben sunniyim ama kocam alevi.ben kocamla evlendigimde alevilik hakkinda bi bilgim yoktu amaaan bisiy olmaz sonucta oda allaha inaniyo dedim kafaya takmadim ama evlendikten sonra anladimki cok fark varmis iki tane cocugum oldu evliyiz onunla dini nikah yaptik ama tam olarak oldumu olmadimi onuda bilmiyorum inanclarimizi farkli yasiyoruz.iki tane cocugum var ne yapicagimi bilmiyorum ama kafam cok karisik.lütfen beni bu konuda aydinlatin.

ya kendi inancina dogru cek yada zararin neresinden donersen kardir bosan derim ben ... ama bu benim fikrim

Ahhh be insan bir kere evleniyor, ömür boyu birlikte olacağı adamı, inancını nasıl araştırmaz? Evlendiniz bir kere 2 çocuğunuz da var bu durumda boşanmak sizin ve çocuklarınız için çok zor olcaktır. Tabi şuan içinde bulunduğunuz şartları bilmiyorum ama boşanmak en son seçenek olmalı.Ailenizi siz kurtarmalısınız.

Sonuçta sizin kocanız düşüncelerini değiştirebilirsiniz ki. Çok kez denediğinizi tahmin edebiliyorum.
İnanç bir gelenek değildir ki yani babası alevi diye o da alevi olmak zorunda değil. Kur'anda her sorunun cevabı var. Olsun çok kez tartışın inancınızı. Ve siz Kur'anı'ı yine elinize alın ordan cevaplar verin tüm sorulara...İllaki sonunda haklı bulacaktır.

Korkarımki o ne kadar haklı bulsada doğruya ulaşmak istesede sırf ailesi akrabaları büyükleri velhasıl ataları o yolda diye kendi yolunu terketmeyecektir. Ama siz öncedende yaptığınız gibi yine bu konuda ısrarcı olun. Yüce Rabbim bir çıkış yolu gösterecektir. Bu mübarek ayda bol bol dua...Dularımda sizlerede yer vericem. Rabbim yar ve yardımcınız olsun, herşeyin hayırlısını nasib etsin...(Amin!)

SÜNNI BIR HANIM ALEVI BIR KİMSE ILE EVLENEBILIR MI? | Zehirli Ok

Yukarıdaki linkte bu konuda çok tartışmalar yapılıyor.

Bir çok bu tür evliliklerde başlangıcta önemsenmiyor. küçümseniyor. Ya da aileler dinlenmiyor. Fakat evlenip çoluk çocuga karışınca işler değişmeye başlıyor. Bu sefer de ne yapmalıyım diye düşünmeye başlıyoruz.

Siz cocuklarınızı sunni olarak yetiştirmeyi isterken, eşiniz ve ailesi de alevi olarak yetiştirmeyi istiyor.

Böyle bir arada kalıyorsunuz. Siz yetiştirmeye çalışsanızda cocuklarınız kuzenleri dedesi ninesi derken o tarafa doğru kayıyor vs..

Zor bir süreç..

Sizin karakteriniz ya da başka nedenlerden meydana gelen kötü taraflarınız sunnliğe vs bağlanıyor. kötü gösterilmek için neden olabiliyor vs.

Zor bir süreç.. Allah yardımcınız olsun. Çocuklarınızı bir kuran kursuna gönderebilirsiniz. Hiç olmazsa yazlıkta olsa kuran okumayı öğrenmelerine vesile olabilirsiniz.

Ve sanırım öyle daha özgürce cocuklarınızı kızıp bağırıp çağıramıyacaksınız. Onları kendinize daha cok sevdirmeye bakmalısınız :)

durum böyle gözüküyor

Benimde size bir sorum olacak:

Neden kendiniz esinizin alevi olmasini önemsemezken simdi çocuklarinizin alevi olmasini istemiyorsunuz?

Nedir simdi gözünüzü korkutan bu fark(lar)?


Misafir Soruları

MollaCami.Com