Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


En Büyük Bela Din Sömürüsü...

En Büyük Bela Din Sömürüsü...

Bir Müslüman olarak benim gözümde en şerefli, en muhterem, en saygıdeğer, en eli öpülesice kimseler; İslama, İmana, Kur'ana, Şeriata, ahlaka, halka, memlekete Allah rızası için ihlâsla hayırlı hizmetler eden kimselerdir.

En şerefsiz, ahlaksız, rezil, sefil, pespâye kimseler de din ve mukaddesat sömürücüleridir.

Bu memleketin en büyük kanayan yarası din sömürüsüdür.

Din sömürüsü Türkiye'nin geleceğini karartmaktadır. Din hizmetleri kesinlikle şu iki şeye alet edilmemelidir: 1. Zengin olmaya... 2. Şahsî prestij ve nüfuz temin etmeye...

Dinî hizmet ve faaliyetler için toplanan paraların tamamı İman, İslam, Kur'an, Sünnet, Şeriat, ahlak, İmamet ve Ümmet için sarf edilmelidir.

İman İslam Kur'an ve diğer mukaddesat hizmetkârları iki sınıfa ayrılır:

HAS HİZMETKÂRLAR: Bunlar halktan kesinlikle maddî ve (dünya ile ilgili) mânevî ücret istemezler ve beklemezler. Verilirse kabul etmezler. Allaha ve ahirete dönüktürler.

ÖTEKİ HİZMETKARLAR: Bunlar din hizmetleri için ruhsat ve fetva ile geçim parası, ücret, maaş alabilirler ama asla ve asla bu yolla zengin olamazlar.

Nasıl subaylık zengin olmak için yapılmazsa, din hizmetleri de yapılmaz.

Din hizmetlerini alet ederek halkı soyan, toplanan paraların bir kısmını zimmetlerine geçirerek zengin olanlar mel'un ve menfur kimselerdir.

İslam ticaret, sanayi, ziraat, ithalat, ihracat, çeşitli dünyevi hizmetler yaparak zengin olmaya cevaz vermiştir ama din ticaretine, kadın ticaretine, riba ticaretine izin vermemiştir.

Kur'an, Sünnet, Şeriat Müslümanlığı zekâtla cami yapımına bile izin vermiyor.

İslamî hizmetler ve faaliyetler için Müslümanlardan toplanan paralarla hiçbir cemaat ve tarikat başkanının şahsî reklamı yapılamaz.

Hiçbir cemaatin ve tarikatın reklamı yapılamaz.

Hizmet paraları Kur'anın, Sünnetin, Şeriatın, hikmetin ışığında i'lâ-i Kelimetullah için harcanmalıdır.

İslamî hizmet paralarıyla hiç kimse lüks otomobillere binemez.

Bu paralarla hiç kimse lüks ve müzeyyen evler edinip Firavun gibi yaşayamaz.

İslamî hizmet paralarının bir lirası bile ziyan edilemez.

Din sömürücüleri, karı satanlardan daha alçaktır.

Din sömürücüleri İslam'ı içinden yıkmaktadır.

Din sömürüsü İslam'a ve Müslümanlara çok büyük zararlar veren dehşetli bir beladır.

Müslümanlar, bu korkunç ve tahripkâr beladan kurtulmak için Kur'anın, Sünnetin, hikmetin, geçmiş büyüklerin uygulamalarının ışığında çare ve çözüm arasınlar.

Allah rızasını kazanmak için, Resulullullahın biiznillah yapacağı şefaati ümid ederek, dünyevî değil uhrevî mükafat almak için; İslama, İmana, Kurana, Sünnete, Şeriata, Ümmete hizmet eden has ve salih hizmetkarların ruhaniyetleri üzerimize olsun. İnşaallah onların makbul duaları dairesi içinde oluruz.

Münafık sahte hizmetkarlar bizden uzak olsunlar.

Mehmed Şevket Eygi


Mehmet Şevket Eygi

MollaCami.Com