Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Kısa açık mektuplar

Kısa açık mektuplar

*Yazılarımı beğenmeyen ve artık yazma diyen kardeşimize: Yazılarımı okumasanız daha doğru olmaz mı? Hem siz üzülmemiş olursunuz hem ben hizmetime devam etmiş olurum.

*Saçlarını deve hörgücü gibi yapan tesettürlüye: Kendi saçınız yetmiyormuş gibi, saç topuzunuzun içine bir avuç fazladan yün yumağı koymuşsunuz. Peygamberimizin (Salât ve selam olsun ona) saçlarını deve hörgücü gibi yapan kadınlar Cennet'in kokusunu alamayacaklar buyurduğunu duymadınız mı?

*Camilerde gençler olduğunu iddia eden zata: Birkaç sabah sizinle buluşalım, her gün ayrı bir camiye sabah namazına gidelim. Bakalım bir tek liseli ve üniversiteli genç var mı? Ne dersiniz? (Sur içindeki camiler olsun, bendeniz uzağa gidemem...)

*1970'li, 80'li yılların radikal, hızlı, şiddetli, astığı astık, kestiği kestik mücahidine: Duyduğuma göre mücahitlik edebiyatını bırakmış, müteahhitlik okyanusuna gark olmuşsun. Bari yüklü bir servet edindin mi?

*Mısır şurubundan bal üreten sahtekâr herife: Uyduruk sun'î bal çok yakarmış...

*Küçücük camiye beş klima cihazı koyan sayın zata: Aşırı sıcaklarda terli terli içeriye girenleri üşütüp hasta edeceğinizi düşünmüyor musunuz?

*Sokakta herkesin arasında yanındaki gençle öpüşen başı örtülü kıza: Doğrusu pek hayâlı, pek terbiyeli bir hanım kızmışsınız. Seni böyle kim yetiştirdi?

*Telefonları hukuk dışı dinleten ve dinleyenlere: Kulaklarınıza erimiş kurşun aksın!

*Bir oturuşta yedi kişilik yemek yiyene: Eh serin ve sakin bir yer bulup birkaç saat geviş getirirsin artık.

*Karnım ağrıyor diye hastaneye gidip paldır küldür çocuk doğuran, sonra da babası kim bilmiyorum diyen on altı yaşındaki kıza: Biraz daha dikkatli, hesaplı kitaplı, tarihli olsana.

*Bizimki uçuyor diyene: Yaban kazları da uçuyor.

*Zayıflamak için hiç ekmek yemeyene: Zayıflamanın en iyi yolu, katıksız kepekli buğday ekmeği yemektir.

* Evi köprünün bir yakasında, yazlığı öbür yakasında olan kişiye: Köprü tamire alındı. Yazlığa gidip gelmek sizin için cehennem olacak. Demek ki, parayla her şey halledilemiyormuş.


Mehmet Şevket Eygi
araştırmacı yazar


Mehmet Şevket Eygi

MollaCami.Com