Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Yirmi Üç Gerçek

Yirmi Üç Gerçek
1. Parça bütünden küçüktür. Mezhepler, tarikatlar, cemaatler, gruplar, hizipler, fırkalar, klikler parçadır. İslam bütündür. Ümmet bütündür.

2. Hiçbir cemaat veya tarikat İslamla özdeş olamaz. İslam'dan önemli olamaz. Tek başına İslam'ın yerini tutamaz. İslam'ın üzerinde olamaz.

3. Hiçbir cemaat, tarikat, hizip, fırka, grup, parça Ümmet bütünlüğünü inkar edemez.

4. Ümmet şuuru iyidir, parça asabiyeti, militanlığı, holiganlığı kötüdür.

5. Allah katında üstünlük şu veya bu cemaate veya hizbe mensup olmakla değil, taqva iledir.

6. Müslüman ilimle, irfanla, ihlasla, istikametle, yüksek ahlak ve faziletle, nefs-i emmâresini zincirlemekle taqvalı olur.

7. Kendini beğenen, kendisinde gurur ve kibir olan, kendisini Cennetlik sanan hiçbir kimse taqvalı değildir.

8. Kendi cemaati dışındaki mü'minleri dışlayanlar, sevmeyenler,×onlara acımayanlar, onlara yardım etmeyenler, onlara ikinci sınıf ve öteki Müslümanlar olarak görenler iyi Müslüman değildir.

9. Müslümanların içinde mecazî mânada savcılık yapabilecekler vardır ama her Müslüman savcı değildir.

10. Günah işlemek, o günahın helal olduğuna itikat etmemek şartıyla kişiyi imandan çıkarmaz.

11. Resululah Efendimizin (salat ve selam olsun ona) mütevatir, mânen mütevatir, sahih hadîslerini inkar eden, hafife alan kimsenin dinden çıkmış olmasından korkulur.

12. Şeriatı tahkir eden kimse mürted ve kafir olur. (Şeriat Kur'andan, Sünnetten, icmâ-i ümmetten çıkartılmış hükümlerin tamamına verilen isimdir.)

13. İslam ile Feminizm arasındaki uyuşmazlıklarda Feminizmi haklı gören kişi gerçek Müslüman değildir.

14. İnsan hakları ve sözleşmeleri ile ilgili beyannamelerdeki İslam'a kesinlikle aykırı olan maddeler yanlıştır, İslam'ın hükümleri doğrudur.

15. Demokrasiyi din yerine koymak, dinin üstünde görmek küfre yol açar.

16. Dinde ikrah (zorlama) yoktur ayeti Ehl-i Kitab içindir. Mü'minler iyiliği/mârufu emr etmek, kötülükten/münkerden alıkonmak konusunda Kur'ana, Sünnete ve Şeriata göre zorlanabilir.

17. İsraf Kur'anla, Sünnetle, icmâ ile haramdır. Helaldir diyen dinden çıkar.

18. Hukuk önünde bütün Müslümanlar eşittir ama her konuda mutlak eşitlik yoktur. Kur'an "Bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?" buyurmaktadır.

19. Zaruriyat-ı diniyeden bir şartı inkar eden, bütünü inkar etmiş gibi olur.

20. Resulullah Efendimizin (Salat ve selam olsun ona) bütün ashabı din konusunda âdildir, muhteremdir, İslamı bize ulaştırdıkları için hepsi velinimetimizdir. Aralarındaki ihtilaflar ve savaşlar dolayısıyla hiçbirini dışlamayız.

21. Bir Müslüman zina büyük günahını işlese, suçunu itiraf edip Şeriata göre recmen idam edilse, yine de kardeşlik dairesinden çıkartılamaz. Müslümanlar onun cenazesini alırlar, gasl edip kefenlerler, cenaze namazını kılıp toprağa verirler ve bağışlanması için dua ederler.

22. Zamanındaki İmam-ı Kebir'e biat etmeden önce ölen kişinin sanki cahiliye ölümü ile ölmüş olacağını Resulullah Efendimiz haber vermektedir.

23. Parayı, dünya malını, zenginliği, nefs-i emmâresini, lüksü, israfı, dalkavukların övgülerini seven, zalimlere yağ çeken kişi evliyaurrahman değil, evliyauşşeytandır.


Mehmet Şevket Eygi
araştırmacı yazar


Mehmet Şevket Eygi

MollaCami.Com