Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Hücre-iSaadet

HÜCRE-İ SAADET
Peygamber Efendimiz, Ahirete irtihal ettiğinde nereye gömüleceği hususunda ihtilaf oldu. Hz. Ebû Bekir (r.a) kendisinden işitip de, unutmadığım hadisinde Rasulullah (s.a.v) “Hiç bir Peygambere nerede vefat etmişse oradan başka yerde kabir kazılmaz.”( Ahmed bin Hanbel, Müsned c.1, s.7 ] buyurduğunu söyledi. Bunun üzerine Hz. Aişe’nin odasında, Peygamberimizin yattığı döşeğin altının kabir olarak kazılmasına karar verildi.

Hücre-i Saadette 3 kabri şerif vardır. Bunlar Hz. Peygamber, Hz. Ebû Bekir ve Hz Ömer’in kabirleridir. Bu kabirlerin konumu hakkında görüş farklılıkları olmuşsa da tercih edilen görüşe göre, Efendimizin Kabri Şerif-i önde, hücrenin kıble tarafındadır. Hz. Ebû Bekir, Rasulullah’ın hemen arkasında başı Rasulullah’ın omuzları hizasındadır. Hz. Ömer, Hz. Ebû Bekir’in arkasında onun başı da Hz. Ebû Bekir’in omuzları hizasındadır.

Hz. Aişe validemiz, Peygamber Efendimiz odasına defnolunduktan sonra aynı odada hayatını devam ettirdi. Babası Hz. Ebu Bekir iki yıl, iki ay sonra vefat edince o da Rasulullah’ın yanına defnolundu. Hz. Aişe yine aynı odada hayatını sürdürmeye devam etti.

2. Halife Hz. Ömer kendisine yapılan suikast sonucu yaralanıp ölüm anı yaklaşınca, Efendimiz ve Hz. Ebu Bekir’in yanına defnolunmak için Hz. Aişe’den izin istedi. Hz. Aişe annemiz “Ben orasını kendim için düşünmüştüm fakat bugün seni, nefsime tercih ediyorum.” diyerek defnine izin verdi.[ İslam Tarihi Medine Devri c.11, s.107]

Hz. Ömer’in defnolunması ve odaya bir yabancının girmesi sebebiyle kabirlerle hücrenin geri kalan kısmı arasına bir duvar ördürerek bir kapı yaptırdı. Aişe validemiz bundan sonraki hayatını bu kısımda geçirdi.

:'( sefaatlerine nail olabilmek dileklerimizle :'(

Ağlayan sefaatlerine nail olabilmek dileklerimizle Ağlayan



Dualarımızla olsa daha iyi olur afaki-can

Dilek sadece istemek ama dua yalvarmak, yanmak, o şey için kendinden geçmek. Bize dua yakışır dilek değil.

vesselam ve ddua

can-afaki

haklisin medineli kardesim... cok haklisin...
ama... yazilanlari okurken... o kadar duygulandimki...
o cümleden baska bisii diyemedim...

Rabbimizden, Cümle Ümmet-i Muhammed'e sefaatleri dualarimizla

"Rabbim cümlemizi Efendimizin şeffaat edeceği değil övüneceği ümmete dahil eylesin kardeşim"..
sanırım böyle dua etmek daha çok yakışır lisanımıza..


"Rabbim cümlemizi Efendimizin şeffaat edeceği değil övüneceği ümmete dahil eylesin kardeşim"..
sanırım böyle dua etmek daha çok yakışır lisanımıza..

AMİİİİİN


Medine

MollaCami.Com