Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


kadın erkek muamması

Neden erkeklere birden çok kadınla evlenme hakkı verilmiş?
Neden erkeklere cennette huriler verileceği müjdelenmiş?
Eskiden düşünürdüm de İslamiyet kadın-erkek ayrımını çok sert yapıyor diye. Oysa her şeyin en güzelini yaratan, bilen Allah ım bunu da en iyi şekilde yaratmış ve ona göre bazı konularda ayrıcalıklar tanımış.
Öyle bir yaratılış var ki dünyada. Erkeklerin kalbine aşk denen duygu hiç konmamış. Onlar bu dünyayı yönetmek için gönderilmiş, islamiyeti yaymak için gönderilmiş. Askerlik görevi boşuna onlara verilmemiştir. Dayanıklıdırlar. Erkekler ağlamaz derler, güçlüdürler, yenilmezler olaylar karşısında kadınlar gibi. Bu yüzden eşlerine o kadar bağlı olmazlar. Sevemezler. İstedikleri zaman her şeyi bırakıp gidecek bir iradeye sahiptirler. Belki kadınlara karşı zaafları vardır ama asla bağlanmazlar.

Acaba hangi erkek cennetteki hurileri reddederek dünyadaki karısını tercih eder ki?

Annelik neden kadına verilmiştir acaba?
Kadınlar bağlanırlar çünkü. Yarı yolda bırakmazlar sevdiklerini. Ayrılamazlar. Saçını süpürge ederler. Sabrederler. Erkeğe yardımcı olarak gönderilmiştir kadın bu dünyaya…

Bu dünyaya bir kere gelme hakkımız var. Hepimiz sadece bir cins olabiliyoruz. Karşı cinsi anlamıyoruz, çözemiyoruz, düşmanca davranıyoruz yeri geldikçe…

Benim çözebildiklerim bu kadar. Tabi ki istisnalar olabilir. Erkeğin karısına ölesiye bağlı olabileceği gibi, kadınların çocuğunu terk edecek kadar merhametsizi de olabilir. Bu konu hep böyle sürüp gidecek anlaşılan. Kısacası bu insanları anlamak, çözmek çok zor….

Acaba hangi erkek cennetteki hurileri reddederek dünyadaki karısını tercih eder ki?


Bilmem kim reddeder ki. Görüş beyana muhtaç . Ama bilinmez ki. emeğinize sağlık.

şunu da söylemek lazım ki kardeşim insanı anlamaya çalışırsan kendini anlayamazsın.

vesselam


Makale Köşemiz

MollaCami.Com