Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Kaygıdan kurtulma taktikleri...

Sınav kaygısından kurtulma taktikleri

* Bilinçaltınızı kontrol edin. Bilinçaltınıza yerleşen korkulardan kurtulun. Sizi etkileyebilecek ve bilinçaltınızda sonra ortaya çıkıp sizi rahatsız edecek durumlardan uzak durun.
* Sınavı, kişiliğinizi değerlendiren bir ölçü olarak görmeyin. Kazanmak kadar kaybetmenin de hayatın bir parçası olduğunu unutmayın.
* Size huzur veren insanlarla vakit geçirin. Sizi huzursuzluğa iten, kaygılandıran, kaygılarınızın kaynağını teşkil eden insanlardan uzak durun.
* Yanlışlarınız üzerinde durup kendinizle sürekli kavga etmeyin. Yanlış yaptığınızı kabul edin, bunu için çok pişmanlık duymayın. Ama bu yanlışı bir daha yapmayacağım diye kendinize söz verin. Yanlışlarınızın farkına vararak; onlardan ders almak, sizi başarıya bir adım daha yaklaştıracaktır.
* Olumsuz düşünceleri olumlu yapmayı bilin. Hayata güzel gözle bakmayı, her olumsuzluktan bir güzellik çıkarmayı bilin. Olumsuzluklar karşısında yıkılmayın. Olumlu düşününce, başarının sizi takip edeceğini unutmayın.
* Üniversite giriş sınavını hedeflerinize, amaçlarınıza ulaşmak için bir araç olarak görün. Üniversiteyi bir araç olarak görürseniz; hedeflerinizi ve amaçlarınızı gerçekleştirmek için başka araçların da olduğunun farkına varırsınız. Bu da ÖSS'yi "tek kurtuluş çaresi" olmaktan çıkarır.
* Herkesin kapasitesinin farklı olduğu muhakkak... Kendinizi başkalarıyla mukayese edip; kendinizi küçük görmeyin. Siz elinizden geleni yaptığınıza inanıyorsanız, vicdanen rahatsanız hiçbir problem yok demektir.
* ÖSS sınavını kaybedince çevrenin size başka gözle bakacağına inanmayın. Onlar sadece sizleri teşvik etmek için; size çalışma şevki kazandırmak için konuşurlar. Kazanmamanız onların size bakışını değiştirmez.
* "Zamanı yetiştiremeyeceğim" korkusunu yenin. Çünkü bu korku sizi aşırı derecede heyecanlandırıyor. Aşırı heyecanın öğrenme üzerinde olumsuz etkisi olduğunu unutmayın.

b.eseli

taktıklerı uygulamaya calısacagım insallah ALLAH razı olsun tesekkurler

Rabbim seninle olsun...en iyiyi hak ettiğini bil...

Emeğinize sağlık kardeşim. İnşallah bu konularda daha dikkatli oluruz.

inş.faideli olur kardşlerimize ;) teşekkurler

ben teşekkür ederim...


Lise

MollaCami.Com