Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


FATİHA-İ ŞERİFE’NİN ESRARI

FATİHA-İ ŞERİFE’NİN ESRARI
(الْحَمْدُ ) Beş HARFLİDİR . CENAB-I HAK MELEKLERE ŞÖYLE BUYURUR: BU KULUMA 5 VAKİT NAMAZIN SEVABINI VERİN.
(للّهِ) ) ÜÇ HARFTİR.TOPLAM 8 HARF ETTİ. CENAB-I HAK MELEKLERE ŞÖYLE BUYURUR:BU KULUMA CENNETİN 8 KAPISINI DA AÇIN.
(رَبِّ الْعَالَمِينَ ) ON HARFTİR.TOPLAM 18 HARF EDER. CENAB-I HAK MELEKLERE ŞÖYLE BUYURUR:BU KULUMA 18 BİN ALEMİN SEVABINI VERİN.
(الرَّحْمـنِ) ALTI HARFTİR.TOPLAM 24 EDER.CENAB-I HAK MELEKLERE ŞÖYLE BUYURUR:BU KULUMA 24 SAAT İBADET ETMİŞ SEVABI VERİN.
(الرَّحِيمِ) ALTI HARF.TOPLAM 30 HARF EDER.CENAB-I HAK MELEKLERE ŞÖYLE BUYURUR:BU KULUMA 30 (GÜN) RAMAZAN SEVABI VERİN.
(مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ ) ON İKİ HARFDİR.TOPLAM 42 HARF EDER.CENAB-I HAK MELEKLERE ŞÖYLE BUYURUR:BU KULUMA 42 REKAT (5 VAKİTTE 40 REKAT + 2 REKAT KUŞLUK NAMAZI ) NAMAZ SEVABI VERİN.
(إِيَّاكَ نَعْبُدُ )= SEKİZ HARFTİR.TOPLAM 50 HARF EDER.CENAB-I HAK MELEKLERE ŞÖYLE BUYURUR:BU KULUMU SIRATTA HİÇ BEKLETMEYİN.(SIRATTA 50 SENE BEKLENİR.)
(وإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ) = ON BİR HARFTİR.TOPLAM 61 HARF EDER.CENAB-I HAK MELEKLERE ŞÖYLE BUYURUR:BU KULUMA 61 DENİZDEKİ (DÜNYADA KÜÇÜK – BÜYÜK 61 DENİZ VARDIR) HER DAMLA MİKTARI SEVAP VERİN.
(اهْدِنَا الصِّرَاطَ الْمُسْتَقِيمَ) =ON DOKUZ HARFTİR.TOPLAM 80 HARF EDER.CENAB-I HAK MELEKLERE ŞÖYLE BUYURUR:BU KULUMUN 80 BÜYÜK GÜNAHINI SİLİN.
(صِرَاطَ الَّذِينَ أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ) = ON DOKUZ HARFTİR.TOPLAM 99 EDER.CENAB-I HAK MELEKLERE ŞÖYLE BUYURUR:BENİM ESMA – İ HUSNE’MİN SEVABINI VERİN.
(غَيْرِ الْمَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ) = ON BEŞ HARFTİR.TOPLAM 114 EDER.CENAB-I HAK MELEKLERE ŞÖYLE BUYURUR:BU KULUMA 114 SURENİN SEVABINI VERİN.
(وَلَا الضَّالِّي) = ON HARFTİR.TOPLAM 124 HARF EDER.CENAB-I HAK MELEKLERE ŞÖYLE BUYURUR: BU KULUMA 124 BİN PEYGAMBERİN SEVABINI VERİN.( BİR RİVAYETE GÖRE 124 BİN PEYGAMBER GÖNDERİLMİŞTİR.)
(آمين ) = DÖRT HARFTİR.BUNU SÖYLEYEN DE 4 BELADAN EMİN OLUR:
1)İMANIN ZAİL OLMASINDAN.
2)ARASAT MEYDANINDA Kİ KORKUDAN.
3)SIRATTAN
4)CEHENNEMDEN
AYRICA (آمين) DEKİ
(Elif) =ADEM A.S.
(Mim) = MUHAMMED A.S.
(Ye) =YAHYA A.S.
(Nun ) = NUH A.S. ‘ A DELALET EDER VE ŞU ŞEKİLDE DUA YAPILMIŞ OLUR: YA RABBİ! BU 4 PEYGAMBER’İN YÜZÜSUYU HÜRMETİNE DUALARIMI KABUL EYLE.

konu dahaönce paylaşılmiştır kunularımıza
daha dikkatle önce okuyalım
http://www.mollacami.net/forum/index.php/topic,30022.0.html



*Ekliyeceğiniz yazının daha önce eklenmediğinden emin olunuz.
*Yazılarınızın kaynağını yani yazar adını, makalenin yayınlandığı gazete yahut dergiyi veya kitap adını mutlaka giriniz.
O kadar korkmayınız. Siz yeterki yazınız:)

ne olmuş ki kardeşim hiç mi unutulmuyor tazelemiş oluyoruz işte.....


ne olmuş ki kardeşim hiç mi unutulmuyor tazelemiş oluyoruz işte.....


Bunu tekrar paylaşarak değil de siz arama yaptıktan sonra aynı konu çıktığında, sizin o konuya yorum yaparak güncellemeniz gerekiyor. Aynı konuyu paylaşarak değil.. Öbür türlü olsa herkes paylaşım yapmak için eski konuları kopyala yapardı?

Siz bi konu payaştınız.. Ben de tuttum sizin paylaştığınız konuyu paylaştım. Son paylaşan ben olduğum için herkes benim yazdığım yazıya yorum yapıyor. Siz önce paylaştığınız için ben sizin emeklerinizi zayi etmiş olurum ki; kimsenin de buna hakkı yok zaten..

İşte bu yüzden görevli arkadaşlarımız sizin tekrar paylaştığınız konuları ya size haber verip kaldırıyor ve eski konuyu güncelliyor, ya da sizin konunuzda eski konunun linkini veriyor ve o konuyu hatırlatmış ve güncellemiş oluyor.. ::)

Sizde eski konudan devam etmeyi deneyabilirsiniz..

Bimem anlatabildim mi?


Kur'ân-ı Kerîm ve Tefsir

MollaCami.Com