Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


KPSS Ortaöğretim, Ön Lisans ve Lisans Tanımları

KPSS Ortaöğretim, Ön Lisans ve Lisans Tanımları

Ortaöğretim: Zorunlu eğitimin 5 yıldan 8 yıla çıkarılmasıyla ortaöğretim=lise halini almıştır; ortaöğretimden kasıt lisedir.

Kpss Ortaöğretim Sınavına Katılabilmek İçin: KPSS sınav tarihi Gününe kadar, Ortaöğretim(lise) ve dengi okullardan mezun durumda OLMAK veya Ön Lisans (2 Yıllık Yüksek Okul) veya Lisans [4 yıllık Yüksek okul(üniversite) yada Fakulte(üniversite)] mezunu OLMAMAK(halen öğretime devam ediyor olmak) şartları aranır.

Ön Lisans: 2 yıllık Yüksek okula(üniversiteye) Ön Lisans denmektedir.

Kpss Ön Lisans Sınavına Katılabilmek İçin: KPSS sınav tarihi Gününe kadar, Ön Lisans (2 yıllık Yüksek okul(üniversite) ve dengi okullardan mezun durumda OLMAK veya , Lisans [4 yıllık Yüksek okul(üniversite) yada Fakulte(üniversite)] mezunu OLMAMAK(halen öğretime devam ediyor olmak) şartları aranır.

Lisans: 4 yıllık Yüksek okula(üniversiteye) yada Fakulteye(üniversiteye) Lisans denmektedir.

Kpss Lisans Sınavına Katılabilmek İçin: KPSS sınav tarihi Gününe kadar, EN AZ Lisans [4 yıllık Yüksek okul(üniversite) yada Fakulte(üniversite)] mezunu OLMAK (halen öğrenim görüyor OLMAMAK) şartları aranır.

aciklama: 4 Yüksek okul ile Fakülteyi ayrı ayrı ele almamızın sebebi yüksek okullar daha ziyade meslek adamları yetiştirir(bu 2 yıllık yüksek okullar içinde geçerlidir), Fakülteler ise daha ziyade bilim adamları yetiştirdiği içindir(içerikler farklıdır) .sonuç olarak her ikiside 4 yıllıktır ve üniversitedir.

alıntıdır


KPSS

MollaCami.Com