Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


POLİS EĞİTİM MERKEZLERİNE 8.500 ÖĞRENCİ ALINACAK

Emniyet Genel Müdürlüğü, Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüklerine (Pomem) 8 Bin 500 Öğrenci Alacak. Başvurular 4 Ağustos Pazartesi Günü Başlayacak.



Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlükleri'ne (POMEM) alınacak üniversite mezunu adaylar için başvuru şartları açıklandı. 2008-2009 yılında açılacak 6 aylık, 6.ve 7. dönem kursları için, KPSS'den 65 ve üstü alan 8 bin 100'ü erkek, 400'ü kadın olmak üzere toplam 8 bin 500 kişi alınacak.
Emniyet Genel Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, 4-15 Ağustos 2008 tarihlerinde yapılacak POMEM başvuruları için adaylarda aranacak şartlar açıklandı. Buna göre en az 4 yıllık yüksek öğretim kurumundan mezun olan askerliğini yapmış erkekler için 29, bayanlar için 27 yaşından gün almamış olmak gerekiyor. Ayrıca, KPSS sonucu 65 ve üzeri olan adaylar seçmeler için başvurabilecek.


Adaylarda aranacak şartlar şöyle:

"Erkeklerde 167, bayanlarda 165 santimetre boy, sağlıklı olmak, fuhuş, kumar, uyuşturucu gibi konularda herhangi bir adli yada idari soruşturma geçirmemiş olmak, TCK'nın 53. maddesinden belirtilen süreler geçmiş olsa bile, 6 aydan fazla süreyle hapis cezası almamış olmak, başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye veya kollarına üye olmamak, terör yada organize suç faaliyetlerinde bulunmamış olmak, herhangi bir kadınla veya erkekle nikasız yaşıyor olmamak, Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmemek, daha önce Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesindeki bir eğitim kurumundan çıkarılmış olmamak ve ilgili mevzuat gereği yapılacak güvenlik ve arşiv araştırmasından olumlu olmak"

Adaylar, ikamet ettikleri İl Emniyet Şube Müdürlüklerine 4-15 Ağustos tarihleri arasında, istenen belgelerle birlikte şahsen başvuracaklar. Başvurular 15 Ağustos günü saat 17.00'a kadar yapılabilecek. Eksik belge veya posta yolu ile yapılan başvurular kabul edilmeyecek. Başvurulara ilişkin detaylı bilgiye Emniyet Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesi www.egm.gov.tr/egitim adresinden ulaşılabilecek. (ANKA)



alıntıdır


Sınavlar

MollaCami.Com