Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Fatıma Hatun (R.ANHA)

Peygamber efendimiz sallallahu aleyhi vesellem 'in amcası Ebu Talib'in zevcesi Fatıma hatun,faziletli,iyi huylu bir kadındı.Peygamber efendimiz'in sallallahu aleyhi vesellem yanında, onun büyük itibarı vardı Fatıma hatun vefat ettiği zaman,Peygamber efendimiz'in gözlerinden yaşlar akmış 'bu gün annem vefat etti' buyurup kendi mübarek gömleğini o'na kefen olarak sardırmış,cenaze namazını kıldırmış,kabrinin içine inip yanı üzerine biraz uzandıktan sonra O'nu kabre indirtmişti. "Biz senin buna yaptığın şeyi, başkasına yaptığını hiç görmedik" dedikleri zaman;

"Ebu Talib'den sonra bu kadıncağız kadar bana iyilik eden hiç bir kimse yoktur!Ahirette cennet elbiselerinden elbise giymesi için o na gömleğimi sardırdım.Kabre ısınması, alışması, ve kabir sıkışmasının hafiflemesi için de oraya uzandım"buyurmuştur.

Peygamber efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem Fatıma hatun için;"Cebrail aleyhisselam yüce Rabbim tarafından 'bu kadın cennetliklerdendir' diye bana haber verdi"buyurmuşlardır.

Peygamber efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem Fatıma hatun için "Cebrail aleyhisselam, yüce Rabbim tarafından "Bu kadın cennetliklerdendir! diye bana haber verdi."buyurmuş ve Allah seni mağfiret buyursun ve hayırla mükafatlandırsın!Allah sana rahmet etsin ey Annem!Sen benim annemden sonra annem idin Kendin aç durur beni doyururdun.Kendin çıplak durur beni giydirirdin.En nefis nimetlerden kendi nefsini alıkoyar,bana tattırırdın. Bunuda ancak Allah'ın rızasını ve ahiret yurdunu umarak yapardın.Allah ki diriltendir öldürendir.Hiç ölmeyen diridir O!Allah'ım annem Fatıma bint-i Esed'i af ve mağfiret et Ona hüccet ve delilini anlat!Girdiği yeri genişlet! ben Peygamberinin ve benden önceki Peygamberlerinin hakkı için duamı kabul buyur!Ey merhametlilerin en merhametlisi olan Allah'ım"diye dua etmiştir.

Peygamber efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem,bu mübarek cennet hatununu,sağ bulunduğu müddetçe, gidip ziyaret eder,onun evinde kuşluk uykusu uyurdu...

paylaşımın için Allah razı olsun kardeşim. Allah biz ede Efendimizin şefaatine nail olmayı nasip etsin

elinize sağlık sayenizde bilmediklerimiz öğreniyor bildiklerimizi tazeliyoruz ..
RABBİM cenette bizleri onlara komşu eylesin
onların ahlakıyla ahlaklanmayı nasip eylesin..

Amin amin kardeşlerim. Allah celle celaluhu szilerden de razı olsun.


Sahâbe-i Kirâm

MollaCami.Com