Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


hangi meyve sebze hangi hastaliga

HANGİ MEYVE-SEBZE HANGİ HASTALIĞA



Türkiye Sağlık Vakfı’nın hazırladığı “Hangi Hastalığa Hangi Gıda Deva” konulu çalışma; tahıl, mevye ve sebzelerin, hastalıklara karşı doğal yolla mücadelede nasıl etkin bir rol oynadığını şöyle ortaya koyuyor:

* Elma: İlâçlardan aspirinin karşılığı konumundadır.

* Papatya çayı, hardal ve tarçın: Mideyi düzenler.

* Patates: Depresyona karşı savaşır.

* Avokado: Kolesterol dengesini sağlar.

* Bezelye: B vitamini ve protein deposudur. Kalp rahatsızlıklarına karşı etkilidir.

* Kepek: Bağırsak rahatsızlıklarını tedavi eder, kanser riskini azaltır.

* Kiraz: Günde 20 kiraz, 1 aspirin etkisi yapar.

* Soğan ve sarımsak: Enfeksiyonlarla mücadele eder. Soğan ayrıca, kemik erimesine de iyi gelir.

* Nane: İdrar söktürür, midenin normal çalışmasını sağlar, grip ve ülser riskini azaltır.

* Hindistan cevizi: Kusmayı engeller, basur tedavisinde etkilidir.

* Meyan kökü: Stresi engeller, kan basıncını düşürür.

* Yoğurt, beyaz peynir: Diş sağlığı için kalsiyum deposudur.

* Üzüm: Kemik erimesine karşı koruma görevi yapar.

* Kekik: Vücuttaki yağların parçalanmalarını sağlar. Kekik yağı romatizma ağrılarını azaltır.

* Zencefil: Kan dolaşımını artırarak romatizma ağrılarını yok eder.

* Pancar: Böbrekleri çalıştırır, tuz oranını dengeler.

* Muz: Kalbin düzenli çalışmasını ve tansiyonun düzenli olmasını sağlar.

* Kavun: Yarım kavun günlük C vitamini ihtiyacını tamamen karşılar. Böbrekleri rahatlatır.

* Mercimek: Kandaki kolesterol oranını düşürür.

* Ispanak: Sağlıklı gözler için gereklidir.

teşekkür ederiz çok güzel bilgiler
şükürler olsun hepsinden de tüketiyoruz inşallah faydasınıda görürürüz ..


Şifalı Bitkiler

MollaCami.Com