Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim
Ev yapımı Dondurma ve Kabak Tatlısı
BEN bu gün sizlere kızımın yapmış olduğu 2 çeşit kolay yapılan vede çok sevilen
TATLI TARİFİ veriyorum.
ev yapımı DONDURMA ve KABAK TATLISI...
DONDURMA:
1 lt. süt
1 su b. krema
1 su b. tozşeker
1 çorba k. salep
HAZIRLANIŞI:
Önce sütü tencereye alıp yaklaşık 20 dakika kaynatın. Daha sonra tozşeker ve salebi karıştırıp
ilave edin. 10 dakika kaynattıktan sonra kremayı da ekleyin.
10 dakika daha kaynatıp savurarak soğutun. Bir kaseye alıp derin dondurucuya koyun.
Ertesi gün buzgibi servis yapın.
KABAK TATLISI
Malzemeler
2 Kilo balkabağı
2.5 Su bardağı tozşeker
1 Su bardağı dövülmüş ceviz
Hazırlanışı
Kabağı iri iri dilimledikten sonra soyup, çekirdeklerini çıkartın. Yıkadıktan sonra 2-3 parmak genişliğinde dilediğiniz uzunlukta doğrayın. Büyük ve yayvan bir tencereye kabakları, aralarına şeker serperek kat kat dizin.
Bir gece ağzı kapalı olarak bekletin.
Bu bekleme sırasında kabak su salacağından pişirirken ayrıca su koymaya gerek yok.
Geceden beklettiğiniz kabağı orta ateşte yumuşayana dek pişirin.
Kabağın şerbetinin koyulaşması için bir süre de kapağı açık olarak pişirin.
Soğuduktan sonra servis tabağına alın.
Üzerine dövülmüş ceviz serpip, ister DONDURMAYLA isterseniz SADE KABAK TATLISI OLARAK sunum yapabilirsiniz
AFİYET OLSUN..
kizinizin ellerine saglik cok güzel görünüyorlar........ :P :P :P :P :P
teşekkürler
kizinizin ellerine saglik cok güzel görünüyorlar........ :P :P :P :P :P
sena ve gülnisa kardeşlerim teşekkür ederim
gözlerinize sağlık..