Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Sahte muayene çetesi yakalandı!

Siz aracınız muayene edildi zannediyorsunuz. Ama bakın onlar sizi nasıl kandırmış?
Bursa'da düzenlenen operasyonda, vergi borcu bulunan araçların fenni muayenelerini sahte belgelerle yaptırmış gibi gösterdikleri iddiasıyla 32 kişi gözaltına alındı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bir organize suç örgütünün, Bursa kent merkezi, Mustafakemalpaşa, İnegöl ve Gemlik ilçeleri ile İstanbul'da vergi borcu bulunan araçlar adına sahte belgeler düzenledikleri ve fenni muayene yaptırmış gibi gösterdikleri ihbarını üzerine ''Silsile'' adı altında operasyon düzenlendi.

Yaklaşık 8 ay süren takip sonucu İstanbul'un Tuzla ilçesinde bir matbaaya yapılan baskında 3 kişi, sahte mühürler ve çok sayıda araç ruhsatıyla yakalandı.

Operasyonu genişleten güvenlik güçleri, örgütün elebaşı olduğu öne sürülen E. D'nin aralarında bulunduğu 29 kişiyi de Bursa'da gözaltına aldı.

Araştırmalarda, çoğunluğu arzuhalcilik yapan zanlıların, 70-150 YTL karşılığında vergi borcu bulunan araçların fenni muayenelerini sahte belgelerle yaptırmış gibi gösterdikleri belirlendi.

İki bin ruhsatın ele geçirildiği, 600 kişinin de ifadesine başvurulduğu öğrenilen operasyonda, zanlıların devleti 2.5 milyon YTL zarara uğrattıklarının tespit edildiği belirtildi.

Gözaltındaki 32 kişiden E.D, Y.A, M.A, M.T, A.M, eşi N.M. ve oğlu M.M. ile T.K, H.Ö. ve B.V, sorgulamalarının tamamlanmasının ardından ''Suç işlemek için örgüt kurmak, örgüt üyesi olmak, resmi belgede sahtecilik, kamu kurumları aleyhine nitelikli dolandırıcılık'' suçlarından adliyeye sevk edildi.

Diğer zanlıların ise yarın adliyeye gönderilecekleri bildirildi.


Güncel Haberler

MollaCami.Com