Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


>misyonerlere dikkat!!!>

Hristiyan misyonerler İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerden sonra, şimdi de Doğu ve Güneydoğu illerine de el attı. İslam dinine ve geleneklerine bağlı bölge halkının içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıdan faydalanıp din değiştirmesi için çalışan misyonerler, sokaklarda, caddelerde, her yerde rahatça propaganda yapıyorlar.

Başta Diyarbakır olmak üzere Güneydoğu’daki birçok ilde; arkasında dış mihrakların bulunduğu ve 10’a yakın vatandaşın hayatını kaybettiği olayların yankıları sürerken, bölgede hem yabancı istihbarat ajanlarının hem de misyonerlerin faaliyetleri ayyuka çıktı.

Sokakta broşür ve kartvizit dağıtarak ‘Alo İncil’ ve ‘Alo Dua’ propagandalarının reklamını yapan hristiyan misyonerler, bölge halkının sorunlarını gündeme getirerek ‘korku, işsizlik, evlilik ve aile, ölüm, rüya, mutlu yaşam’ gibi meselelerde kendilerine başvurulmasını istiyor. İddialara göre, hristiyanlığa geçmek için 300 dolara kadar teşvik veriliyor.

Hristiyan misyonerler İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerden sonra, Doğu ve Güneydoğu illerine de el attı. İslam dinine ve geleneklerine bağlı Doğu ve Güneydoğu halkının içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıdan faydalanıp din değiştirmesi için çalışan misyonerler, sokaklarda, caddelerde, her yerde rahatça propaganda yapıyorlar.

Türk Protestan Kiliseleri adına dağıtılan broşür ve kartvizitlerde, öncelikle bölge insanın içinde bulunduğu ruh halinden faydalanılmaya çalışılıyor. ‘Sorunlarınız var mı ?’ sorusu ile başlayan broşürde, ‘Korku, işsizlik, evlilik ve aile, oruç, stres, boşanma, kızgınlık, affetmek, mutlu yaşam, hastalık ve iyileşme, ölüm, rüyalar…Yetkililerimiz tüm sorunlarınız için dua etmek üzere sizi beklemektedir. İsa Mesih…Tevrat…Zebur…Kitabı Mukaddes’ deniliyor.

Bu sıkıntılar için İstanbul, Mersin, Ankara ve İzmir’den bulunan ‘Alo Dua’ ve ücretsiz İncil istenebilecek irtibat telefonları verilen broşürlerde, yine www.........web adresinden bilgi alınabileceği belirtiliyor.
İncil’in başında ve sonunda ‘Ne zaman Nereye Başvurmalı’ listesine dikkat çekilen broşürde, yine İncil’in en son sayfalarında yer alan ‘Tanrı’yla ilişkimizi yönlendiren ruhsal kurallar’ konulu yazının da okunması öneriliyor.

Broşürün arka yüzünde yer alan ankette ise, İncil’de yer alan ‘ne zaman nereye başvurmalı’ listesinin faydalı olup olmadığına cevap isteniyor. Yine bu ankette, ‘Tanrı’yla ilişkimizi yönlendiren ruhsal kurallar’ yazısı hakkındaki düşünceler ile herhangi bir kilise topluluğuna katılıp daha geniş bilgi edinmek isteyip istemediği soruluyor.

Anketin en can alıcısı sorusu ise ‘Dua edilmesini istediğiniz sorunlarınız var mı? Varsa aşağıya yazabilir misiniz?’. Anketin sonunda, kişinin birisiyle beraber dua etmek istemesi halinde ulaşabileceği kendi telefonu ile adresini yazması isteniyor.

Seydaoğlu’ndan önemli açıklama

Diyarbakır eski milletvekili Sebgatullah Seydaoğlu ise, Diyarbakır ve bölgesinde, resmi rakamlara göre bine yakın insan dinini değiştirdiğini belirterek, "Allahın takdirinde din değiştirmede zorlama yoktur. Çünkü hristiyanlarda din değiştirip müslüman oluyorlar. Ama bize gelen bilgiler göre, insanlar para karşılığı din değiştirmeye zorlanıyor. İnsanlar, inanmadığı halde para karşılığı hristiyanlaşıyor veya Yahudileşiyor. Bu büyük bir talihsizliktir, felakettir" dedi.

Diyarbakır insanının açlığa, yoksulluğa, sefalete karşı verdiği savaşı kazandığını belirten Seydaoğlu, " Ama asla, dinini, inancını değiştirmemiştir. Ama şimdi para karşılığı, insanların dinini değiştirmesi için çalışılıyor. Sayıları da, her geçen gün artıyor. Bu bildirileri dağıtıyorlar. Ücretsiz İncil vererek, insanları hristiyanlığa davet ediyorlar. Aldığımız bilgilere göre, 200-300 dolar veriyorlarmış" dedi.

Paylaşım için teşekkürler cepni deprem zamanı da bir çok ailenin çocuklarını kaçırmaya ve kendi dinlerini aşılamaya yeltenmişlerdi,Allah bir daha fırsat vermesin bunlara.... ???


Güncel Haberler

MollaCami.Com