Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Ulaşım araçlarında ayet, sure okumak uygun mudur?

Ulaşım araçlarında ayet okumanın sakıncalı olduğu doğru mudur? Açıklarsanız memnun olurum. Teşekkürler.

SELAM;
ARKADAŞLAR TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINDA KUR AN I KERİM AKUMAK NE KADAR DOGRU?
CEWAPLARINIZ BEKLIYORUM


SELAM;
ARKADAŞLAR TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINDA KUR AN I KERİM AKUMAK NE KADAR DOGRU?
CEWAPLARINIZ BEKLIYORUM



tavsize edilmiyor kuran´kerime saygiziliktan

evet.. Kuran-ı Kerim okunan yere melaikei kiram gelir.Toplu taşıma araçlarında ise abdesti(namaz abdestinin haricindeki abdesti) bulunmayan insanlar olabileceği için melaikei kiramın öyle bir yere gelmesi,K.K.'in öyle bir yerde okunması hürmetsizlik olacağından tavsiye edilmiyor.

EZBERİNDE OLAN AYETLERİ İÇİNDEN OKUMANDA BİR SAKINCA GÖREMİYORUM AMA ELİNDE KURAN-I KERİM İLE YÜKSEK SESLE OKUMAN BİRAZ HOŞ KARŞILANMAZ DİYE DÜŞÜNÜYORUM

Kuran-ı kerim Rabbimizin bizimle konuşma halidir, eğer o orada konuşmak istiyorsa bunun ne mahzuru olabilir? :)

Kur'an-ı Kerim'e hürmet etmek gerekir, okurken de dinlerken de, sair zamanlarda da... Nitekim ecdadımız da bunu böyle yapmıştır. "talebe" nickli kardeşimizin dediği gibi araba gibi vasıtalarda (sesli olarak) Kur'an-ı Kerim dinlemek hoş görülmemiştir. Okunduğu zaman dinlenmesi icab ettiğinden arabayı kullanan kişinin de dinlemesi gerekecek dolayısıyla yaptığı işi de yapamayacaktır. Fakat arabayı bir kenara çekerler de, içeride de durumu Kur'an-ı Kerim dinlemeye müsait olmayan biri de bulunmaz da Kur'an-ı Kerim okurlarsa o zaman diyecek bir şey yok. :)

Hayır, tabii sesli değil! Hani boş durmamak açısından. Ağız alışkanlığı olarak felak, nas gibi koruyucu sureleri okuyabiliyoruz da açıkçası. Kazaya falan sebep olur diyenler oluyor, manevi ağırlığından ötürü. Onun haricinde içinden okuduğun kur'an-ı kerimi diğerlerinin durumu etkiler mi? sağolun.. ::) :-[ ???


Dini Sorular ve Cevaplar

MollaCami.Com