Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


ABD’de Türk gencinden uçak şirketine dava...

ABD’de Türk gencinden uçak şirketine dava

ABD’de, seyahat ettiği uçağın tuvaletinde yolculuk yapmaya zorlanan Türk genci, uçak şirketi hakkında dava açtı.


NEW YORK - New York Post gazetesinin haberine göre, Manhattan’da yaşayan Gökhan Mutlu, maruz kaldığı durumda izzet-i nefsiyle oynandığı, aşağılandığı suçlamasıyla JetBlue adlı uçak şirketine 2 milyon dolarlık manevi tazminat davası açtı.

Dava dilekçesinde, 23 Şubat 2008 tarihinde San Diego-New York seferini yapan uçağın bekleme listesindeki Mutlu’ya, uçağın son yolcusu olan bir hostesin uçağın ön kısmında bulunan açılır kapanır koltukta yolculuk edebileceğinin, kendisinin de onun yerini alabileceğinin bildirildiği kaydedildi.

Uçuş kartını alan ve yerine yerleşen Mutlu’nun, uçak kalktıktan bir buçuk saat sonra pilot tarafından kokpite çağrıldığı ve kendisinden yerini söz konusu hostese vermesinin istendiği belirtildi.

Pilotun, hostesin koltuğunun “yeteri kadar rahat olmadığı” gerekçesiyle yerini istediği Mutlu’ya, sadece personelin kullanabileceği açılır kapanır koltukta da oturamayacağını, yolculuğun geri kalan üç buçuk saatini uçağın tuvaletinde geçirmesini söylediği kaydedildi.

Bu konuşma sırasında hostesin Mutlu’nun koltuğuna yerleştiği ve pilotun hakkını aramaya çalışan Mutlu’ya, sert bir şekilde çıkıştığı ifade edildi.

Tuvalette “adeta hapis tutulduğunu” söyleyen Mutlu, uçağın türbülansa girdiği bir anda, tekrar zorla yerine oturtulduğunu söyledi.

JetBlue’dan yapılan açıklamada, firmanın, devam eden davalarla ilgili yorum yapmadığı kaydedildi.

[right]kaynak= ntvmsnbc[/right]


Güncel Haberler

MollaCami.Com