Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Teblig Zorunlulugu

Teblig Zorunlulugu

Allah(celle celaluhu)bizi,Kendisini ifade edelim ve anlatalim diye yaratti. Yaratilisimizdaki Ilshi maksat da budur.Bu Ilahi maksada uygun hareket etmek, hem dunyamizi hem de ahiretimizi mamur edecektir.

Aksi halde dunyevi ve ebedi varligimizin teminati olan bu maksadin tokadini yer; -hafizanallah- hem millet olarak,hem de cemiyet olarak fitne ve fesadin agina itilmis oluruz.

Bu onemli vazife -teblig vazifesi- yapilmadigi zaman,toplum maruz kalacagi bazi muhtemel musibetlere maruz kalir.

Efendimiz(sallallahu aleyhi ve sellem)den sonra,bir gun gelmis,her sey tersine donmus,iyiler kotu, kotuler iyi gorulmus,gunahlar tesvik edilmis, teror-anarsi revac bulmus,iman ve Kur'an maalesef asagilanmis,Allah'a inananlar maalesef hor ve hakir gorulmus,bircok kotuluk bizzat devletler tarafindan kanunlarla korunmaya alinmis,dine ait hakikatler maalesef gericilik addedilmistir.

Iste degerlerin altust olmasi budur.Cagin insani bunu yasadi ve belki daha bir sure de yasayacak.Evet teblige ait vazife yapilmayinca izzet,seref ve haysiyetin yerini zillet ve hakaretin alacagi muhakkaktir.

Fitrat kanunlari cignenirse,bunlarin neticelerine de katlanmak gerekir! Bu hep boyle olmustur,akl-i selim sahibi kimselerin baska sey beklemeleri de dusunulemez.

Yani,coluk-cocugumuzu akintiya saldigimiz,onlari basibos biraktigimiz; hatta onlara halimizle,dilimizle,davranislarimizla kotulugu emrettiginiz zaman... daha da kotusu neslimize Allah'i unutturdugumuz ve Peygamber'i gonullerden sildigimiz gun haliniz icler acisi demektir.

Kalbimizin en hassas yerinde,bu vebalin agri ve sizisi var.

Suphesiz bu agri ve sizilarimizi dindirecek olan tek care,nebilere ait bu vazifenin hep birlikte ummetce idrak edilmesi ve yapilmasidir.

Bugun ara sira camiye gitmek veya hac farizasini yerine getirip donmek bazilarimiz icin birer teselli kaynagi olmaktadir.Halbuki,icinde bulundugumuz durumun vehameti sahsi farzlari ifa ile bertaraf edilebilecek kadar basit degildir.

Bu muthis durum karsisinda butun sistematigiyle emr-i bial-magruf,nehy-i anial-munker vazifesini yerine getirmekten baska bir caremiz yoktur.

Bu kudsi vazifeyi yerine getirecek de yine bizleriz,evet,teker teker hepimiziz.Yoksa Cenab-i Hakkin bildirdigi fitne girdabindan kurtulmamiz mumkun olmayacaktir.

Alinti


Selam Sevgi ve Dua Ile

Paylaşımınız için Teşekkürler...


kıssadan hisse

MollaCami.Com