Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


neden kıtaların son ve baş arfleri aynıdır???

Sizce neden kırtalrın ban harfleri ve sonrfleri a dır? Amerika Avusturalya Afrika Antartika Asya Avrupa Almanya

bir soru da benden;
almanya kıta mı? (benim bildiğim ülke de?)


bir soru da benden;
almanya kıta mı? (benim bildiğim ülke de?)


Evet kardeşim benimde soruyu ilk okurken dikkatimi çeken Almanya oldu
Benim bildiğim 7 kıta var onlarda : Asya, Afrika, Kuzey Amerika, Güney Amerika, Antarktika, Avrupa ve Avustralya

dikkatini çektiyse "güney ve kuzey amerika " var yani hepsi a ile başlayıp bitmiyor.

Ama ilginç bir soru _şeyma_01 kardeşim inşallah seni tatmin edecek bir cevap gelir.

ewet almanya ülke yanlışlıkla yazmışım :-\ ama sorunun cevabı her şey Allah'ın adı ile başlayıp Allah'ın adı ile bitiyo.. baş ve son harfleri a değilmi Allah'ın adı da a la başlamıyomu.........

ben bu şekilde olduğunu düşünmüyorum.. eğer böyle birşey olsa idi mekke medine ve kabe bu kutsal yerlerde a ile başlayıp a ile biterdi ayrıca ALLAH (c.c.) 'ın tek ismi bu değil ki bu en genel ismidir..


ben bu şekilde olduğunu düşünmüyorum.. eğer böyle birşey olsa idi mekke medine ve kabe bu kutsal yerlerde a ile başlayıp a ile biterdi ayrıca ALLAH (c.c.) 'ın tek ismi bu değil ki bu en genel ismidir..


meke, medine ve kabe dini yerler.sen hiç avusturalayaya hac yapmaya giden birini gördünmü.amerika neler yapıyooooo.belki bunu bu şekilde anlanması zor çünkü bende zor anlamıştım.Allah'ın adına gelince Allah'ın tek adı tabiiki bu değil ama genel.ama kmise ona ZÜLCELALİ VELİ İKRAM demiyor.nasıl genel olarak Allah diyorsak genel olarakda 7 kıtanın baş ve son harfleri a ile bitiyo.

Soruyu kendiniz soruyorsunuz yine kendiniz cevaplıyorsunuz. Bu bölümde bilmediğimiz, cevap aradığımız soruları soruyoruz. Yoksa burada imtihana tabi tutulmaya hazır kimse yok...

Ayrıca kendi sorunuza verdiğiniz cevabı hiçbir şeye dayandıramıyorsunuz; çünkü Cenab-ı Hakk'ın "Allah" ismi şerifi "A" ile başlamayıp "Hemze" ile başlamaktadır.

Sorulması gereken bir sürü soru varken...

Aslında ben bu sorunun cevabını biliyordum ama unuttum sanırım. Peki _seyma_01 kardeşim eğer dediğiniz gibiyse bu kıtaların ismini kim ya da hangi ülke koymuş. Verdiğiniz cevabın doğru ya da yanlış olduğunu bilmiyorum o yüzden hem sizin hem de bizim aydınlanmamız için soruyorum bu soruyu. Lütfen yanlış anlamayın.

Kıta Adları Nasıl Oluştu
Kıta adlarının niçin hep A harfi ile başladığı çok merak edilir. Sanki bunun esrarlı bir sebebi varmış gibi öğrenciler, öğretmenlerine çoğu kez bunu sorarlar; hatta coğrafya kitabı yazanlara mektupla başvuranlar bile olur.

Kıta adları zamanla değişikliklere uğrayarak bugünkü şeklini almıştır. Asya ve Avrupa kelimeleri büyük bir olasılıkla Fenike kökenlidir. İlk Çağın ünlü gemici ve tüccarları, Ege denizinin doğu kıyısındaki bölgeye yani Ege Bölgesine Açu (Asu), batı kıyısındaki bölgeye de Ereb adını vermişlerdi. Bunlardan Açu, Güneşin doğduğu, Ereb ise battığı yön anlamına gelir. Açu kelimesinin, Ege Bölgesinin kuzey kesimindeki bir yörenin tarih öncesi çağlardaki, adı olan Assuvadan türemiş olması da olasıdır. Bu adlardan Açuya da Assuva zamanla Asya, Ereb ise Avrupaya dönüşmüştür. Roma İmparatorluğu döneminde Asya, Ege Bölgesindeki geniş bir idarî birimin adı idi. Zamanla bu adın kapsadığı alan genişledi; bütün Asya Kıtasının adı oldu.

Erebin kapsamı da zamanla batıya doğru genişledi ve o da bir kıtanın adı oldu. Biliyorsunuz, batı dillerinde bu kıtanın adı E harfi ile başlar. Ama Türkçede biz Evrupa değil Avrupa diyoruz. Afrika adına gelince, bu ad sonradan bütün kıtaya verilmiş bir isimdir. İlk Çağda Afrika adı sadece bugün Tunusun bulunduğu bölgeyi kapsıyordu. Kıtanın o zamanlar bilinen bütün kuzey yarısına ise Libya deniyordu. Zamanla Afrika bütün kıtanın, Libya ise bir ülkenin adı hâline geldi.Afrika adı, Kartaca'ya ilk defa ayak basan Romalılarca "Afri" veya "Africani" denilen oymakların adından esinlenerek verilmiştir. Afrika adı bu ülkeye Pön savaşları sırasında verilmiştir. O zamana kadar Yunanlı yazarlar bu kıtaya "Libya" yani "Lebular Diyarı" derlerdi. Fakat MS I yy sonlarında bu isim bütün kıta için kullanılmaya başlandı. Afrika terimi daha sonra Arapça'ya "İfrikiya" şeklinde geçmiştir.



Amerika adının, Americo Vespucci (Ameriko Vespuçi) isimli bir denizci ve gezginin ilk isminden türediğini herhalde biliyorsunuzdur. Günümüzde Okyanusya adı verilen Avustralya'ya gelince, eski denizciler ve coğrafyacılar, Güney Yarım Kürede büyük bir karanın bulunduğunu sanıyorlardı. Bu karaya da Lâtince La Terra Australis yani "Güney Karası" adını vermişlerdi. Avustralya adı, işte bu ismin sonundaki güney anlamına gelen "australis" sıfatından türemiştir. Antarktika ise Arktika da denilen Kuzey Kutup Bölgesinin karşıtı demek olan yapma bir addır (anti + Arktika).

Açıklama için sağolun letaif kardeşim. Kafamızdaki birkaç soru işaretinin cevabını da bulduk böylece. ;)

sağolasınız kardeşim bu soruyla daha öncede karşılaşmıştım o zaman internette küçük bi araştırma yapmıştım buradada sorulduğunu görünce paylaşmak istedim.

bakın bende tam bilmiyormuşum.bende imtahan olsun die yapmadım Letaif kardeşimede teşekkür ediyorum.konuyu aydınlattığın için .herkes her şeyi bilmez.ama bilmediği için ve yanlış anlamalarr anladığı için bu kadar tepki verilmez.bilmemek ayıp deil öğrenmemek ayıp. bende cevabın doğru olduğunu ve cevapların ne tür olduğunu merak edip sormuştum.LETAİF kardeşinde söylediği gibi bir çok öğrenci öğretmenlerine soruyor.tekrar LETAİF kardeşe teşekkür ediyorum.

Ama bi merak ettiğim soru daha var ???bu LETAİF kardeşim anlattığı her şey tesadüf mü ???her kıtanın adının "A" ile başlaması "A" ile bitmesi ??? ???

yha arkadaşlar ödevim varda lütfen yardımcı olurmusunuz?bu sorunun cevabını bir türlü bulamadımda... ???çarşambaya kadar bulmam lazım.eğer bulurda yazarsanız sewinirm ;)eğer bn bulursam yazarım merak etmeyin.. ;) :D

yha cnm bz kıtaların adı neden a harfi ile başlıyor dedik sn kıtalar nasıl oluşur demişsin.yanlış anlama bn soruma pek yanıt bulamadım o açıdan :)

Büyük kütleler ismen genelde "müennes" olduğundan sonları "a" veya "e" ile bitiyor. Bu sondaki "a" ları açıklayabilir ama şuda var: İnsan isimleri gibi bazı eşya isimleride ezelen takdir olunmuştur. Allahü A'lem...

kıtaların dediğiniz şekilde yazılışları sadece Türkçe. diğer dillerde de aynı sekilde yazılmıyor olsa gerektir


Genel Soru ve Cevaplar

MollaCami.Com