Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Derste Kopya Cekmek Günahmi??

merhaba arkadaslar
ben merak ediyorum derste kopya cekmek günah mi?? ???

yani değildir inş eğer öleyse eyvah :-X ben sadece diğerlerinin hakkını yiyorsun yani hakka giriyosun diye biliyorum

Hakkın olmadığı bir not alıyorsun günahtır.

buna hemen günah sevap olarak degilde nereye kadar bu kopya isiyle dersler gider onu düsünmek ve derslere önem vermek gerektigini anlamak lazim...


merhaba arkadaslar
ben merak ediyorum derste kopya cekmek günah mi?? ???
sena kardeşim çok şirinsiniz.... :)

kopya çekmek helaldir
Helaldir kopya çekmek. Yada benzemeye çalışmak eskimemiş eskilere. Utanma ve çekinme. Bak garantisini veriyorum, helaldir dedim ya neden hala bakıyorsun bana öyle !
Râsulullah (SAV) çocuklara güler yüz gösterdi. Kopya çekip güleryüz gösterdin mi sen de çocuklarına ? Abdulkadir Geylani Ana sözü dinledi, hadi durma bir kopyada burdan çek ve sakın çıkma sözünden Annenin. Nice alimler ser verdi , sır vermedi bu yolda. Sen de kopya çek ve sakın sır verme, serine mal olsa da.


Ama hala bakıyorsun. Halbuki ne güzel olurdu dimi şimdi bir başkasının yaptığı evi çekememek ve aynısını inşa etmek tam karşısına. Hatta daha yükseğini, en büyük benim dercesine, haşa ! Yada ne güzel olurdu başkasının ilmini çalmak “ben yaptım” edasıyla. Hırsızlık yapmak yada ve görmezden gelmek yıllarca verilmiş emekleri.


Kusura bakmayın bu kopya değildi kastettiğim. Kastettiğim bir kopyası olmaktı Rasulullahın ya da teslimiyetin bir örneği olmaktı Sümeyye R.A gibi. Ebubekir misali Sıddık, Ömer misali Adil , Osman gibi iffetli ve Aliyane cesur olmaktı kastettiğim. Hadi ey Müslümanlar, minarenin günde 5 defa haykırışı boşa değil. Her defasında kopyasını çek diyor sana İslamın. Bu kopya helal. Bu kopya caiz. Bu kopya Cennet'e götürecek seni, firdevslerden uçuracak Melekler gibi…


Sen merak etme, sen İslamı kopya çek. Bunun cefasını çekenler çekti. Kızgın çöllerde kayaları dost edindi bilaller. Ammar Bin Yasirlerin gözleri önünde Anaları ve Babaları katledildi.


PEKİ NEDEN BİLİYOR MUSUN ?

Neden Bilal Çölde kızgın taşlar altında ezildi ? Neden bir sahabe savaş esnasında Rasulullah (SAV) a gelen oka başını siper etti ? Sence nedendi Selahaddin Eyyubinin derdi ? Fatih Sultan Mehmet Hânın gayreti ? Akşemseddinlerin, Hacı Bayram-ı Velilerin küfre karşı mücadelesi ? Nedendi sence yanık yanık Ezan okuyuşu Habeşinin ?


Hepsi ama hepsi sen kopya çekesin diye. Bir kopyası olasın diye İslamın. Eğer olurda bu kopyayı çekemeyecek olursan, hazırla kendini bütün bunların hesabını vermeye.

sagol kardesim ALLAH razi olsun ...

PERVANE Kardeşim çok güzel bir paylaşımda bulunmuşsun Allah razı olsun.


PERVANE Kardeşim çok güzel bir paylaşımda bulunmuşsun Allah razı olsun.


PERVANE Kardeşim çok güzel bir paylaşımda bulunmuşsun Allah razı olsun.


Dini Sorular ve Cevaplar

MollaCami.Com