Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


İngilizce öğrenmeyi kolaylaştıran günlük tavsiyeler

İngilizce konuşmayı sağlamak için geliştirilen yöntemle artık herkes kısa sürede İngilizce konuşabilecek.

Uygulanmakta olan İngilizce eğitim metodunun konuşturmayı geliştirmede yetersiz kaldığını gören Callan Method İngilizce konuşmayı geliştiriyor.

Easygo Education eğitim danışmanlarından Çiler Umsu ile bu yeni metodu ve ingilizce eğitimi ile ilgili görüştük.

• Kaç farklı şekilde ingilizce öğrenme metodu vardır. Callan Method nedir, alışılagelmiş ingilizce metodlardan ne farkı var?

İngilizce öğrenmenin bir çok yolu var, fakat 50 yıldır en yaygın kullanılan iki sistem bulunmaktadır. Birincisi ‘’klasik sistem’’ dediğimiz genel olarak kurslarda ve okullarda uygulanan sistemdir. Diğeri ise Ingilizce konuşturmada en başarılı yöntem olarak da kabul edilen ‘’ Callan Method’’dur.

• Callan Metodun sağladığı avantajlar neler?

'Anadil Yöntemi' de denilen bu yöntem ile isteyen herkes en kısa sürede İngilizce konuşabilir. İnsanlar anadillerini gramer öğrenerek değil; duyarak, konuşarak öğrenirler.
Bu metot ile gramer ve kelime bilgisi, konuşma pratiği yaparak öğreniliyor. Böylece, öğrenciler, İngilizce konuşma korkusunu önce psikolojik olarak gideriyorlar sonra bunu alışkanlık haline getiriyorlar.

• Callan Metodun nasıl uygulandığını kısaca anlatır mısınız?

Bu yöntemde aynen küçük bir çocuğun yeni konuşmayı öğrenmesi gibi önce kısa cümleler duyması ve konuşması sağlanır. Üzerinde uzun yıllar çalışılarak hazırlanmış özel soru- cevap formatında ilerleyen Callan Method ile kelimeler defalarca tekrarlanır. Bu sorular gitgide daha uzun ve daha zor cümlelere dönüşerek zamanla otomatik olarak cevap verilmeye başlanır. Böylece artık kafalarda formül kurmadan ve gramer düşünülmeden, otomatik olarak İngilizce konuşulmaya başlanır.

• 3 Ayda öğrencinin geleceği noktayı nasıl tarif ediyorsunuz?

Bizim 3 aylık eğitim programımıza (2+1) katılan İngilizce seviyesi başlangıç düzeyinde olan birisinin elde edeceği İngilizce kapasitesi genel İngilizce’nin %60-70 kadardır. bu da günlük ve ticari hayatta kendi işlerinizi kendiniz yapabilecek kadar İngilizce konuşabiliyorsunuz demektir.

• Verdiğiniz eğitim ile ilgili bir garanti ve uluslararası bir sertifika sağlıyor musunuz?

Uluslararası ‘’Callan Method Sertifikası’’ veriyoruz. Ayrıca, 160 saat kursumuza katılan bir kişinin, Cambridge Üniversitesinin First Certificate sınavını geçmesini garanti ediyoruz.

• Dünya çapında bu metodu uygulayan üniversite ve şirketlerden örnek verebilirmisiniz.

IBM, FIAT, PHİLİPS, OLİVETTİ v.b. birçok uluslararası büyük firma personeline İngilizce eğitimini Callan Method ile verdiği için Callan Method ile anlaşması bulunmaktadır. Ayrıca ülkelerin istihbarat servislerinin İngilizce’ yi öğretmede Callan Method’ u tercih ettikleri bilinmektedir. Türkiye’de biz de Easygo olarak, farklı sektördeki birçok firmaya İngilizce eğitim hizmeti vermekteyiz.

• Türkiye’deki ingilizce eğitimi konusunda temel sorunlar nelerdir?

Türkiye'de İngilizce eğitiminde iki kavram birbirine karışmış durumdadır: Öğrenme ve konuşup-anlama. Öğrenme işi kısa zamanda gerçekleşebilir ki bu sadece gramer ve kelime bilgisidir, fakat bir dil için bunları biliyor olmak yeterli değildir, en önemlisi bunları kullanmak yani konuşabilmek ve anlayabilmek. Bunları geliştirmek içinse çok pratik yapıp devamlı tekrar etmek gerekir, çünkü bu öğrendiklerimizin iyice beynimize yerleşmesi gerekmektedir. Bunun içinde zaman gereklidir.

Yani kısa zamanda (örneğin; 1 hafta-1 ay v.b.) İngilizce konuşturduğunu iddia eden kurslar (tabi bir kaç basit cümle haricinde) ne kadar yoğun ve ne kadar hızlı eğitim verirlerse versinler zaman kavramını ortadan kaldırdıkları için bu dediklerini başarmaları (konuşma ve anlama bakımından) imkansızdır. Bununla beraber Klasik sistem ile eğitim veren kurslara da isterseniz 2-3 yıl gidin yeterli konuşma pratiği yapamadığınızdan İngilizce konuşmanızda ciddi bir gelişme olmamaktadır.

• Öğrencilere İngilizce öğrenmek için günlük hayatlarında neler tavsiye ediyorsunuz?

1. Kendi İngilizce seviyelerine uygun İngilizce kitaplar okumalarını,
2. Başlangıçta İngilizce alt yazılı film ve tv seyretmeleri daha sonra İngilizce anlamaları geliştikçe alt yazı olmadan seyretmeye devam etmeleri,
3. Konuşma pratiği yapabilecekleri yabancı birini bulmaları, yoksa internet üzerinden arkadaşlar edinerek onlarla yazışmalarını,

• Belirli bir seviyeye gelmiş bir kişinin İngilizceyi unutmaması için önerileriniz nelerdir?

Yapılacak en iyi şey kitap okumak, tv seyretmek ve haftada 1-2 saat yabancı birisi ile konuşma pratik yapmak.

• Ülkemizde 2. bir yabancı dil bilme oranı ne durumda ve 2. dil öğrenme konusunda talep artıyor mu?

Dünyanın değişen yapısına göre çince, ispanyolca gibi diller önem kazanmakta bu dilleri ikinci dil olarak bilen kişiler iş yerleştirmelerinde tercih edilmekteler. Ama yinede İngilizce dünyanın heryerinde geçerli dil olma özelliğini uzun yıllar koruyacak gibi görünmekte.

• İngilizce eğitim sektörünü nasıl bulunuyorsunuz?

• Sektörde çok fazla eğitim veren kurs bulunmakta buda öğrencilerin kafasını karıştırmakta.

Bu konudaki tavsiyemiz öğrenciler herhangi bir kursa kayıt yaptırmak isterlerse en fazla 1 aylık kayıt yaptırmaları eğer daha sonra gerçekten istedikleri eğitimi aldıklarını düşünürlerse kursa devam etmeleri. Çünkü birçok kurs ilk başta birçok vaatlerde bulunabiliyor ve öğrencilerin gözlerini boyayabiliyorlar ve sonunda bu vaat ettiklerini yerine getiremediklerinden öğrenciler memnun kalmayabiliyor. Sektörde yaşanan en büyük sorunda bu Öğrenciler ilk başta kursun parasını birkaç ay-kur peşin ödediklerinden (ki bu durum birtakım kampanyalarla cazip hale getiriliyor) sonradan eğitimden hoşnut olmayıp ayrılmak istediklerinde ödedikleri paraları veya verdikleri senetleri geri alamayabiliyorlar. O yüzden hangi kurs olursa olsun ilk başta 1 aylık kayıt yaptırmakta yarar var.

• En çok hangi sektörlerden talep alıyorsunuz şirketlerin personeline dil konusunda yatırımları artıyor mu?

Çoğunlukla Finans-Banka, İlaç, Tekstil, Logistik, Teknoloji ve yabancı ortaklı firma çalışanlarından talep olmakta. İngilizcenin önemi gün geçtikçe artmakta, firmalarda bunun bilincinde ve ona göre çalışanlarına İngilizce eğitimi konusunda daha duyarlılar.

• İnternetin ingilizce öğrenmeye katkıları var mı?

Tabi ki İnternet’te İngilizce eğitim sitelerinden öğrencilerimiz gramer ve kelime bilgilerini geliştirebilirler ve İnternet üzerinden diğer ülkelerden arkadaşlıklar kurularak onlarla konuşma pratiği yapabilirler. İnteraktif olarak konuşma dersleri yapılabilinse de etkisi canlısı gibi olmayabiliyor.



--------------------------------------------------------------------------------

Kaynak:Haber 7

Teşekkürler ihtiyacım vardı bu bilgiye ;)

paylaştığınız bilgiler için teşekkürler.



bende yabancı dil ağırlıklı lisede okuduğum için bir sene ingilizce gördüm.bende birkaç tavsiyede bulunmak istiyorum.

ilk önce gramer bilgimizi artırmak için konulara çalıştıktan sonra bunları en güzeli sıkıcı olmaması için seviyemize uygun bir ingilizce hikaye kitabı üzerinden pratik yaparak kalıcı olması sağlanabilir. (şahsen ben öyle çalışırdım yoksa öteki türlü çok sıkıcı olabiliyor.)

bunun üzerine de speaking ve listening olarak yabancı filmler izlenebilir.(alt yazılı olabilir ilk seviyeler için ondan sonra alt yazısı olmayan filmler izleyebilirsiniz. gerçekten çok işe yarıyor. A. razı olsun yurtta bu taktik ile gerçekten ingilizceyi baya ilerletmişti hocalarım:)

ben tşk ederim ilginize..

teşekkürler


ben tşk ederim ilginize..

tesekkurler paylasimin icin


Lise

MollaCami.Com