Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Yatarken euzü besmele mi çekilir ya da sadece besmele mi çekilir?

Selamunaleyküm. Yatarken euzü besmele mi çekilir ya da sadece besmele mi çekilir? Mesela yemek yerken euzü besmele çekilmez sadece besmele çekilir, tesbihe başlarken besmele değil euzü besmele çekilir sonra tesbihata başlanır, yatağa girerken sadece besmele mi çekilir?

Konuda bilgili kişiler net bir cevap verebilir mi?

euzu çekmem daha nantıklı manasını düşünürsek

Yemekte veya tesbihe başlamadan önce yaptıklarınız bu şekilde illa şart değil, ancak rivayetler böyle geldiği içindir. euzü ve besmele birlikte çekilse de olur... mesela Kur'an okumaya başlayınca euzü çekin buyruldu, peşinden bezmele çekmeyin demek değildir. yatarken de aynı şekilde...

Selam ve dua ile.

Yemekte veya tesbihe başlamadan önce yaptıklarınız bu şekilde illa şart değil, ancak rivayetler böyle geldiği içindir. euzü ve besmele birlikte çekilse de olur... mesela Kur'an okumaya başlayınca euzü çekin buyruldu, peşinden bezmele çekmeyin demek değildir. yatarken de aynı şekilde...

Selam ve dua ile.


Bu ayrıntılar çok önemli, konuyla ilgili bilgili arkadaşların yanıtlamasını bekliyorum

Sorunun cevabının verildiğini düşünüyorum ama halen daha nereye takıldınız ?

Yemekte veya tesbihe başlamadan önce yaptıklarınız bu şekilde illa şart değil, ancak rivayetler böyle geldiği içindir yazmışsınız. buhari hadislerinde Peygamberimizin yemeğe başlarken bismillahirrahmanirrahim dediği yemek bitiminde de elhamdülillah dediği, ve üzerine allah adı okunmayan yemeğe şeytanın ortak olacağını bilmiyormusun? Bunlara rivayet demişsin. Tesbih meselesine gelince tarikatların tamamına yakını tesbihata, zikire başlamadan önce euzü besmele çekip niyet edip sonra tesbihata, zikire başladığı kendi sayfalarında var. euzü ve besmele birlikte çekilse de olur demişsin, dinde yapılsa da olur ve yapılmasa da olur gibi muallakta kalan şeyler nadirdir hele böyle bir konuda net cevaplar gerekir. Konunun cevaplanıp cevaplanmadığına bırakın da ben karar veriyim, cevaplanmadığını düşündüm ki yorumların devamını istedim.

Şimdi yemeğe başlarken euzu besmele çekince günah mı oluyor ?

Tesbihata başlayınca sadece besmele ile başlayınca eksik mi kalıyor ?

Ben size yemeğe başlarken besmele çekmeyin, dedim mi? Tabiki besmeleyle başlanır ama euzu besmele çekersen de günah veya fazlalık olmaz.

Tesbihata başlarken euzu besmele çekmeyin, dedim mi? Tabiki de euzu besmele çekin ama sadece besmele çekersenizde günah veya eksik olmaz.

Teferruatta boğulmayı kendinize ilim sayıyorsunuz.

Cevap gayet açık ve nettir, anlamak isteyene.

Fi emanlillah.

Şimdi yemeğe başlarken euzu besmele çekince günah mı oluyor ::: Peygamberimiz besmele çekin demiş, uygulamak bize kalmış. euzü besmele çekince niye günah olsun ben onu mu demek istedim, istersen euzü besmele çekip her yemekten önce yasin suresini baştan sonra okursunuz bu bizi ilgilendirmez kim nasıl isterse öyle yapar, ben yaygın ve yapılması en doğru cevabı sordum.

Tesbihata başlayınca sadece besmele ile başlayınca eksik mi kalıyor:::: Niye eksik kalsın, ben eksik kalır mı dedim. Gelmiş geçmiş tüm tarikat seyleri, alimler, evliyalardan gelen usülü yazdım, ben onlardan daha iyi bilemem, siz daha iyi biliyor ve bildiğiniz başlama usülüyle başlıyorsanız ne ala. Öyle yapınca olurda böyle yapınca olmaz mı diye bir düşünce tarzınız var ben daha ne deyim.

Teferruatta boğulmayı kendinize ilim sayıyorsunuz. demişsiniz ::: Bir şeyi usulüyle yapmaya çalışmak, öğrenmek istemek, bir foruma soru sorup cevap beklemek, verilen cevapları yetersiz bulup yeni cevaplar yazılmasını beklemek teferruatlara boğulmak mı, bir de daha tanımadığın bir insana Teferruatta boğulmayı kendinize ilim sayıyorsunuz yazmışsın, hem de dini bir forum da. Şu cümlede üzerine aldığın maddi manevi yükün, günahın farkında olman dileğiyle. Fi ....


Dini Sorular ve Cevaplar

MollaCami.Com