Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Turist olarak geldiler İslâmı seçtiler




Türkiye′de bulunduğu süre içinde ezan sesinden etkilenen Bulgaristan uyruklu Svetlozar Nikolov Kelime-i Şahadet getirerek Müslüman oldu. Manavgat’ta 21 yılda Müslüman olan turistlerin sayısı 134 oldu.

Ezandan etkilendi, Müslüman oldu


TÜRKİYE′DE bulunduğu süre içinde ezan sesinden etkilenen Bulgaristan uyruklu Svetlozar Nikolov (45) Kelime-i Şahadet getirerek Müslüman oldu. Antalya’nın Manavgat ilçesine tatile gelen Bulgar asıllı Hristiyan Svetlozar Nikolov, Manavgat Müftülüğü’nde düzenlenen ihtida (din değiştirme) töreninde hiç kimsenin etkisi altında kalmayarak kelimei şahadet getirdi.

Müslüman olan Nikolov’a Manavgat Müftü Vekili Mesut Özdemir, İngilizce Kur’ân-ı Kerîm ve İslâm İlmihali hediye etti. Müslüman olmasında ezan sesi ve Türk arkadaşlarının etkili olduğunu belirten Nikolov, İslâm dinini hiç kimsenin tesiri altında kalmadan seçtiğini söyledi.

Yeni dininin akidelerinin Müftülük’ün hediye ettiği Kur’ân-ı Kerîm′i okuyarak başlayacağını anlatan Nikolov, 5 vakit namazı kılmak için ilk önce namaz sûrelerini öğreneceğini kaydetti. Nikolov, “Müslüman olduğum için huzurluyum. Müslüman olmama da ezan sesi ve Türk arkadaşlarımın yakın ilgisi ve dostluğu etkili oldu.“ diye konuştu.


Yeni Asya Gazetesi


Güncel Haberler

MollaCami.Com